| AvalohAlyn a întrebat:

In Romania poti face o facultate sau poate chiar doua dar degeaba adica sa nu iti foloseasca la nimic, sa nu gasesti de munca in Romania atunci...pentru ce mai exista acele facultati, de ce li se fac reclama si ce e mai nasol d.p.d.v scolastic decat sa inveti 4 ani degeaba? Facand si 12 clase inainte de facultate...Romania nu poate sa ne ofere locuri de munca? Poate doar sa ceara taxe si impozite de la romani pentru bugetul statului?
D.p.d.v al locurilor de munca decente si a sanselor de angajare, Romania e o Burkina Faso.Toti stiu numai sa fure,sa obtina totul prin furt si mai ales coruptia-i la rang de arta in tara asta noroc ca mai exista D.N.A. Toti au pile, cunostinte si romanul cinstit are 8 mil pe luna..Patriarhul Daniel,presedintele Iohannis,toti politicienii de carton precum si "afaceristii' 'tarii (averea facand-o prin furt) se plimba cu bolizi de lux iar romanul cinstit si populatia de rand obisnuiesc sa ia tramvaiul,autobuzul sau microbuzul sa ajunga pana la servici,scoala,liceu,facultate.
Mi-e scarba de aceasta tara,avem o tara frumoasa dar,pacat ca-i locuita.
Voi ce parere aveti despre asta? Despre "sansa" pe care o da Romania,statul roman tinerilor si oamenilor de rand?
Oricum Iisus a zis ceva de genul:rareori un bogat intra in Imparatia Cerurilor si cei bogati intra mult mai greu in Imparatia Cerurilor,averea nu trebuie sa o lasi numai pentru tine,la asta s-a referit si trebuie sa ai grija ce faci cu ea si cum te comporti tu ca om instarit fata de saraci si mai ales ca majoritatea bogatilor din Romania au facut avere prin FURT,coruptie si inselaciune
Romania o reprezinta oamenii de rand,oamenii frumosi, oamenii simpli nu marii magnati ai tarii
Si oricum statul roman isi bate joc de proprii locuitori...Educatia e la pamant, la fel si sistemul de Sanatate Cine-i de vina pentru asta? Nu cred ca simplii locuitori ai Romaniei

Răspuns Câştigător
| Divy a răspuns:

Iisus a spus așa "E mai ușor să treacă o cămilă prin urechile acului, decât să ajungă un bogat în Împărăția lui Dumnezeu"

Pe lângă aceasta a mai spus "ia toată averea ta și dă-o săracilor, apoi vino și urmeazã-Mi"
Facultățiile în România sunt făcute pentru bani, mai ales că toți inculții pot apela la diverse mijloace să ajungă la terminarea studiilor superioare. Singurul avantaj care e de apreciat e Erasmus.
Joburi prea multe aici mă îndoiesc adică fără relații sau șpagă șansele sunt slabe.

Parlamentul, guvernul, Partidele, președinții și toate instituțiile de rahat care le-au făcut. În afara salariului mare care și l-au făcut au ajutat puțin pe camarazi lor români. Dar asta-i România, ei nu fac pentru țară ci pentru ei.

Adunã case, vile, bani și nu se mai satură. Vor tot mai mult și taie de la oamenii lor că nu le pasă. Partidele care ajung la putere nu fac altceva decât să schimbe oamenii din instituții cu cei din partidul lor.

Politicienii care stau ca obosiții votâmd și habar n-au ce, pierd vremea ca împuțiți și stau pe spatele bieților oameni că au salarii de nu duc lipsă. Din ăștia nu se taie?

Ce șansă spunem că tineretul e viitorul nostru, dar nu doar că le oferim mizerii ei înșiși și-au pierdut dorința de a mai învăța și conștientiza. Puțini tineri mai au mintea limpede și netulburată de colegii care sunt doar "gunoaie" în haine scumpe care blamează și trateazã cu disrespect pe proprii lor colegi și nu se prea face nici o egalitate ca să ajute pe cei afectați de asta. Mă refer să fie uniforme ca să nu mai existe diferențe sociale printre dar și inițiativa se pierde într-o țară ca asta.

Nu spun că în străinătate e mai bine cã nici acolo nu e totul roz dar măcar există decența unui trai.

18 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Nu am vazut un singur coleg macar care sa fi absolvit Facultatea de Istorie sau Facultatea de Limbi Straine, ambele din cadrul Universitatii Bucuresti, si care sa nu isi gaseasca de lucru. Sigur, din cei de la Istorie cativa au mers la institute, cei mai buni, cativa au mers in invatamant, caci nu e nevoie de multi si nici nu vor prea multi, iar o mare parte au mers in alte domenii, dar au putut sa mearga fiindca aveau Universitatea. Nu te mai lua dupa zvonuri, ideea asta ca facultatea e inutila e cea mai mare prostie. Salut.

| AvalohAlyn explică (pentru minrest):

Stiu cativa psihologi care au absolvit Facultatea de Psihologie si stau pe tusa...
Si cam asa e si la Istorie, cel putin de asta in Galati se inscriu foarte putini la Facultatea de Istorie.
De Geografie nu mai zic fiindca nici nu exista asa ceva in Galati.
Dreptul la fel.
Poate si Asistenta sociala.
Nu e asa de roz nimic precum crezi si ti se pare, minrest...Stii foarte bine in ce tara de nimic traim.

| papuciirupti a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Le-ai luat pe toate la rand si ai spus ca nu se poate. ti-ai taiat singur craca de sub picioare. fa o faculate care sa te reprezinte sa te faca mandru sa poti avansa releativ usor si nute gandi atat de mult la bani ca nu ai sa reusesti asa. ai dreptate sistemul e la pamant dar macar stii ca ai incercat si nu te-ai dat batut. poti sa o faci pe cea care iti place poate pici sef de promotie...
alta idee: poti face o facultate si dupa te poti angaja in strainatate o perioada dupa care daca vrei si ai strans ceva banuti iti poti deschide o afacere.
idei sunt multe dar nu toate sigure

nici eu nu stiu la ce facultate sa dau, dupa ce am renuntat la arhitectura, cea in domeniul petrolului, psihologie am ramas momentan la ingineria in constructii(imi place sa construiesc diverse si mi se pare relativ usor)

| minrest a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Presupun ca ai observat ca am spus in raspuns ca o foarte mica parte din absolventii de Istorie lucreaza in domeniu. Pur si simplu oamenii au facut Istoria ca sa aiba aceasta formatie intelectuala. De ce sa predea pe 1500 si sa nu ia ia de la banca 2600. Dar de lucru au gasit toti. Iar cei cu facultatea de Psihologie, nu le cunosc situatia. Au facut la stat? Pe locuri de la buget? E ceva la mijloc. E usor sa ne plangem de tara. Daca ne plangem noi, cei din Africa, America Latina, 90% din Asia, ar trebui sa se spanzure. Zonele astea o duc considerabil mai rau ca noi, si cuprind 80% din populatia lumii. Tara in care traieste este o parte din situatia in care este o persoana. Atitudinea corecta este sa faci ceva in situatia in care esti, nu sa te plangi de situatie.

| minrest a răspuns (pentru papuciirupti):

Ai dat, dupa parerea mea, un raspuns care nu este bun, ci excelent. O facultate este in primul rand o anumita formatie intelectuala, inveti o stiinta fundamentala si gandirea stiintifica. Dar de ce ai renuntat la Arhitectura? O consideri prea grea? ''De cati bani, atata peste''. Cu cat e mai grea, cu cat trebuie sa inveti mai mult si sa evoluezi, cu atata ai mai mult de castigat de pe urma facultatii. Salut.

| papuciirupti a răspuns (pentru minrest):

Multumesc. degeaba intra la ceva ce nu prea ii place ca o face pentru banii pe care spera ca ii va lua dupa, spera...
trebuie sa bata mereu acolo unde el are punctele forte ca acolo va avea mereu si probabil niciodsata nu va ramane fara idei, nu se va intreba de unde mama masii mai e si teoria asta etc.

grea e pentru unii, alti exceleaza (au ales pentru ca e parte din ei si nu pentru bani)
daca alegi o facultate care e grea, iti ocupa tot timpul si tie nu iti place ai aleso doar ca sa se laude parintii, sa te lauzi tu, se castiga dupa, si tu nu o poti duce la capat nu ai rezolvat nimic. vs intri la o facultate care e tot ce poti iubi, iti place enorm, nu trebuie sa te stresezi ca deja ai un as in maneca si esti mereu cu un pas in fata, iti place=inveti usor, repede, esti infometat de informatie... (materia preferata vs cea care iti place enorm). banii ne indeamna la multe, dar ai si tu dreptate, evident, nu risti nu castigi dar probabilitatea e prea mica sa mergi pe noroc.


am renuntat ca am un var care e arhitect e foarte bun si nu gaseste pe domeniul lui, se intra cu pile. +ma plictisesc dupa 4-5ore de desen si am si probleme cu spatele.

| AvalohAlyn explică (pentru minrest):

Stiu ca e, dar totusi, cum supravietuiesti fara bani intr-un numar decent? Fara un loc de munca? Nu prea imi convine sa invat mult si sa ma strofoc atat de mult cu o facultate, chiar si cea care imi place doar ca sa castig 8 milioane sau sa nu castig deloc adica sa nu gasesc de lucru nimic...foamea nu trece cu teorii, cunostinte si informatii dintr-o anumita stiinta...dar in general trebuie sa faci ce iti place.e adevarat.dar nu sunt de acord ''sa faci pe voluntarul''..Totusi sunt niste ani pierduti pe invatat, timp pretions in care puteai sa faci alte lucruri..adica hobbyuri,filme, muzica, jocuri video, socializare, calatorii si alte bucurii de genul..Chiar daca iti place ceea ce faci, ai face pe ''voluntarul''? Sau ai munci gratis doar pentru ca iti place?

| minrest a răspuns (pentru papuciirupti):

Asa e. Daca iti place, inveti cu usurinta.

| minrest a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Ai raspuns la raspunsul meu pentru Blackprince, cel pentru tine era imediat deasupra si nu pari sa-l fi citit, dar nu e asta o problema. Nu stiu de unde ideea asta ca cu cat ai mai multa scoala castigi mai putin sau deloc, este exact invers. Insa conteaza ce scoala ai. Nu cred ca daca face cineva o facultate particulara pe banii parintilor demonstreaza vreo calitate, ca sa il angajeze cineva.

| AvalohAlyn explică (pentru minrest):

De ce nu? Sunt oameni competenti si dornici sa invete si la o facultate particulara..Vazusem pe cineva care a reusit in domeniul Dreptului facand o facultate particulara.Lucreaza in domeniu si a muncit(invatat) mult.

| AvalohAlyn explică (pentru minrest):

De ce toti aveti o parere proasta despre facultatile private. unii daca vor sa invete cu adevarat invata chiar si acolo...profesorii isi fac in mare parte datoria cum trebuie si acolo..la zi cel putin

| minrest a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Dupa cum vezi, omul de care vorbesti a ajuns la o situatie multumitoare (daca am inteles eu bine) si nu are decat o facultate particulara. Atunci nu stiu de ce te plangi. Nu a reusit sa ia examenul de admitere, si il inteleg, se ia greu, si nici macar nu a mers la stat pe locurile cu plata. De ce oare, odata ce ar fi avut o diploma de la o facultate mult mai prestigioasa? Pentru ca stia ca nu va putea lua examenele acolo. El a pornit cu handicapul celei de a treia optiuni in ordinea preferintelor. Daca nu chiar a patra, daca o fi facut Spiru Haret. Totusi a muncit si a facut ceva. Nu vad de ce te plangi daca asa stau lucrurile. Tu daca iei admiterea si faci Universitatea vei sta mult mai bine.

| minrest a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Daca vor sa invete invata si iau admiterea, nu? Si nu mai trebuie sa dea atatia bani. Profesorii sunt adesea aceeasi, dar predau adaptat la studentii lor, care sunt mult mai slabi ca ceilalti. La orice examene dupa absolvire, sunt admisi numai studenti de la stat, si de abia doi-trei de la particulare. Nu am deloc o parere proasta, constat doar ca se invata foarte putin. La fiecare curs primesc vreo 30 de pagini, materia sintetizata, le invata pe alea si trec. Asta nici nu e facultate, la facultate citesti bibliografia, trebuie sa intelegi ce citesti, te informezi la prima mana, nu iti da altul hrana mestecata de el. Normal ca nu le mai cere nici lucrare de diploma, nici n-ar avea cum sa o scrie. Daca vrei sa inveti, bravo tie, de ce trebuie sa incepi exact dupa ce ai marcat banul la particulara, si nu poti sa incepi mai inainte, ca sa poti lua examenul de admitere?

| AvalohAlyn explică (pentru minrest):

E un caz izolat ala..ma refer ca in general facultatile de tip umanist nu prea..au asa mare folos adica multi imi zic ca in Romania cu ''umanul'' se moare de foame. nu prea gasesti de lucru.Decat daca esti un geniu innascutlaughing

| minrest a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Da, in domeniu nu isi gasesc decat cativa, in cercetare, si inca cativa intra in invatamant.

| Radu284 a răspuns:

De ce ai tu impresia ca statul roman, sau ma rog, Romania per ansamblu, ar trebui sa iti ofere tie un job pentru ca ai terminat o facultate?

Poti sa termini si un milion de facultati, daca nu ai cunostinte si/sau abilitati folositoare in domenii unde se cauta angajati, degeaba ai tu niste hartii.

| peperonies a răspuns:

Nimic nu se schimba-n bine atata timp cat nimic nu se schimba-n tine.

| Madalinqqq a răspuns:

Eu iti dau dreptate!

Întrebări similare