Abia acum imi dau seama ca vrei 10 motive; prin urmare as adauga celor doua scrise deja:
-atmosfera satului moldovenesc in care-mi petrec vacantele, inconfundabila;
-faptul ca ma simt utila nu numai sub aspect profesional ci si sub aspectul relatiilor interumane;
-nu-mi fac usor prieteni; deci merita sa raman pentru cei pe care ii am aici;
-mama;
-casa parinteasca;
-fidelul meu prieten canin, Ursica;
-mormantul unui om iubit, la care nu ma duc dar il stiu pe aproape;
-stelele care mi-au vegheat ivirea pe lume;
-in fine, speranta in vremuri mai bune pentru tara si poporul meu.Numai bine.
De fapt e doar unul singur si tine de logica elementara.Strainii au nevoie nu de romani buni, ci de genii. Ceilalti care nu sunt asa dotati intelectual si pleaca au parte pana si acolo de o viata modesta si mai sunt si departe de parinti sau chiar de tara.Pe afara nu umbla cainii cu covrigi in coada chiar daca asa pare. E munca, nu ca aici.Nimeni nu iti da banii sa stai
Ce te poate tine aici e combinatia de dragoste pentru tara, pentru parinti si ambitia de a reusi in propria tara
1. Faptul ca sunt "acasa", printre ai mei, ca imi place sa vorbesc romaneste si am coltul meu special de natura, imposibil de reprodus altundeva.
2. Un loc de munca intr-o activitate pe care imi place sa o fac si care imi permite, totodata, sa castig atat cat imi trebuie pentru a-mi intretine familia si a-i asigura un trai decent
Iubitul/iubita
Parintii
Prietenii
Locul de munca
Firea omului(nu toti se pot desprinde de casa)
Casa la care am muncit si lucrurile pe care nu le-as putea lua cu mine.