Elianna
| Elianna a întrebat:

A uscat cineva macese, paducel sau catina altfel decat la aer? Adica daca se poate face treaba asta mai repede in cuptor sau micounde? Vreau raspunsuri doar din experienta.

7 răspunsuri:
Elianna
| Elianna explică:

Fratilor, cumnatilor, vecinilor, am pus la uscat niste catina de o luna, si m-am saturat s-o tot bibilesc si s-o intorc de pe o parte pe alta si s-o feresc din calea pisicilor! Ma rog, ea acum aste aproape uscata si nu am de gand sa o bag in cuptor, dar, cautand metode le uscarea maceselor pe net acum, am gasit pe un site de plante medicinale urmatoarul sfat:"Pentru ca fructele să-şi păstreze conţinutul de vitamina C, ele trebuie uscate imediat după recoltare. Uscarea lor se poate face şi pe cale artificială la o temperatură de 80-85 grade C. Din cca 2 kg fructe proaspete se obţine 1 kg produs uscat." Voila! De aia cautam pe cineva care sa-mi spuna cam cum se poate face asta, cam cate minute trebuiesc tinute! Ca sa le tin intinse si sa se usuce natural, imi trebuie o suprafata mare, ca am cam 2 kg! Si tinand cont de cat timp dureaza procesul de uscare...ma apuca iarna cu ele intinse peste tot! P.S.Nu am de gand sa cumpar nici un aparat de uscare, ca nu am cantitati industriale. Dar si acest aparat le usuca tot fortat, la temperatura mare.

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| brosu a răspuns:

Există cuptoare speciale pentru uscat, care pastrează proprietăţile plantelor şi fructelor. Sunt destul de scumpe, dar dacă vrei să faci o afacere atunci devine investiţie.
Poţi să usuci şi în cuptor dar trebuie sa fie deschis şi să controlezi mereu temperatura, în niciun caz la microunde, distrug toate proprietăţile fructelor.

| tinkerBELL_2566 a răspuns:

Draga mea la cuptor ori cat ar fi de mic focul se coace... cel mai bine e la aer.

| tinkerBELL_2566 a răspuns:

Dragilor, credeti ca Elianna isi va cumpara cuptor special ca sa usuce niste ierburilaughing? E aiurea chestia asta si cine stie cat costa un asemenea cuptor. Cel mai bine pune-le pe un ziar si lasa-le pe balcon sa se usuce de la aer.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine la aer