| sorinpetru76 a întrebat:

Am luat recent permisul si acum trebuie sa conduc masina familiei, un Qashqai j10 2.0 benzina.
Am facut scoala pe un golf 6, 1.6b si nu ma impac deloc cu Qashqaiul. Trebuie sa o accelerez mai tare, nu pot sa fac plecarea din rampa cu frana de picior (trebuie cu frana de mana si nu prea imi iese), la plecarea de pe loc nu gasesc modul perfect de a accelera cu modul de a ridica ambreiajul si pe langa cele menționate nu ma simt bazat pe mine cand conduc Qashqaiul.
E f. frustrant ca eu condiceam f. bine masina de scoala, iar cea a familiei cand o conduc eu zici ca conduc pentru. prima oara.
Pana acum am condusa de 4 ori. Putin in oras (pana ies in afara) si pana la bunici la tara (12km dus )

A ti avut vreo experienta asemanatoare? Daca da, cum a ti rezolvat o? Imi puteti da niste sfaturi?

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Am o veste buna pentru tine: nu trebuie sa conduci nimic, daca nu esti increzator in tine, fiindca ai risc major sa faci accidnete grave.
Cumpara-ti tie o masina foarte micuta pe care sa inveti sa sofezi, macar pentru primii 2-3 ani, dupa care poti sofa orice masina, cand vei avea reflexe si vei stapanii masina in totalitate.