Simplu. "Good guys" sunt de obicei "people-pleaser" si sunt adesea luati de fraieri. Iar pentru femei, lucrul asta e o trasatura profitabila.
In mintea unei femei, mereu barbatul "bad boy" va fi pe placul inimii lor. Asta pentru ca barbatii de genul, au niste trasaturi esentiale pe care "good guys" nu le au de regula. Acelea ar fi : Fermitatea in decizii, puterea de convingere, abilitate de lider.
Unele femei ajung sa formeze o relatie stabila cu un baiat bun, dar alea sunt de obicei cele cu experienta multa in spate sau cele care au deja trasaturile de mai sus.
Insa majoritatea femeilor vor sa fie conduse de un barbat puternic in caracter, nu de un "baiat de treaba". Pentru ca ele de multe ori, nu stiu ce decizii logice sa ia. Ele gandind mai mult emotional. De aia vezi majoritatea femeilor ca se contrazic si se victimizeaza cand gresesc cu cate ceva.
Ele au nevoie ca tu, barbat rational fiind, sa le "dictezi" viata referitor la decizii.
Daca tu esti genul de barbat care e delasator si de regula isi lasa puterea de decizie in mainile partenerei, femeia respectiva nu te va mai vedea ca un mascul atragator care sa-i ofere stabilitate in viata ei confuza si indecisa. Si vor cauta acele trasaturi care ii lipsesc atat ei cat si tie, la altul, care de regula se intampla sa fie fix acel "bad boy".
Ironic, acel "bad boy" cauta fix tipul asta de femei, pentru ca ei vor sa domine in continuare cu atitudinea lor. Si ei fiind rau voitori, ajung sa profite de ele si sa le lase dupa ce se plictisesc.
Eu de exemplu, am fost "good guy" foarte mult timp. Si am regretat de fiecare data. Sa nu se inteleaga gresit, insa sunt "good guy", doar ca am dobandit acele trasaturi esentiale ce imi lipseau. Si acum o duc super bine.
Am o prietena care ma iubeste enorm. Tocmai pentru ca sunt capabil sa o "trag de maneca" fara sa-mi fac griji ca o voi supara.
Sa-ti dau un exemplu banal:
Mergeam pe afara si ne plictiseam. Ea mi-a propus sa vedem un film la cinema despre viata unui urs panda. M-am uitat la trailer si am vazut clar ca e un film de rahat si plictisitor. I-am spus apoi ca nu mergem la acel film pentru ca e nasol si nu merita vazut.
Ea in mintea ei se gandea emotional cum ca vede viata ursului panda, se intampla chestii frumoase si se bucura. Insa ea nu vedea logic faptul ca filmul avand 2 ore de secvente plictisitoare, despre cum se plimba un urs panda prin cusca, pe la nici jumatate din film, erai pe jos dormind.
Eu cunoscand-o pe ea si cum gandeste, i-am zis ca mergem in schimb la un film de actiune de care stiam sigur ca o sa fie bun.
Ea se dadea cu fundul de pamant ca nu vrea si ca vrea cel cu ursul. Eu i-am zis ca nu vedem nici un urs si ca vom merge la cel spus de mine. I-am zis sa aiba incredere in mine si sa faca ce spun eu, ca e cel mai bine asa.
S-a suparat ea, pe drum, dar nu am bagat de seama. Am zjuns la film, si la absolut tot filmul ea a fost captivata total. Se uita cu gura cascata la film pana la final.
Dupa ce am iesit de la film, mi-a zis ca am avut dreptate si ca in materie de filme, eu voi lua deciziile. Amandoi am fost fericiti la final.
Daca eram delasator si ii faceam mofturile, ajungeam la filmul ala cu ursul, ne cadea pl pe jos de plictiseala si de somn, si cand ajungeam acasa, se plangea iar ca e plictisita si ca nu s-a distrat cu mine.
Morala povestii, e ca nu e bine sa lasi puterea de decizie unei persoane care nu gandeste loogic.
Mulțumesc pentru răspuns. Mi a adus mai multă claritate.
Cu mare placere! Mie nu mi-a spus nimeni aspectul asta. A trebuit sa ma dau cu capul de pereti si sa observ mult timp despre cum functioneaza gandirea unei femei.
In mare, femeile gandesc mai mult emotional, pentru ca la asta sunt ele foarte pricepute. Si sunt multe cazuri in care aspectul asta e foarte important. Insa atunci cand formezi o relatie cu una, tu ca barbat trebuie sa ai in vedere urmatoarele atributii:
1. Sa iei tu deciziile logice si sa i le explici si ei.
2. Sa nu lasi femeia sa se plictiseasca prea des. Lucrul asta o va indeparta treptat de langa tine.
3. Deciziile ce tin de gandirea emotionala si care nu au o logica anume, lasa-le pe mana ei. Ea se pricepe mai bine la aspectul asta. Exemplu ar fi ingrijirea unui copil sau a unei vietati, decorul unei locuinte, alegerea vestimentara, si orice tine de estetic si emotie.