eluveitie
| eluveitie a întrebat:

Aoleu, ce de experţi în gramatică pe acest site. Mi se pare mie sau e doar o nouă tactică de a atrage atenţia?

Răspuns Câştigător
| Silvia a răspuns:

Eluveitie, deştepţi pe Internet vei găsii non-stop.Eu ştiu despre ce vorbeşti[scrii, na!; ca să nu mă mai corecteze alţi inteligenţi]. Eu am scris ceva în grabă pe blog, destul de mult şi am făcut două greşeli. Una era că am folosit gradul comparativ de superioritate unui superlativ relativ absolut [superior] şi alta că am scris ''servici'' în loc de ''serviciu''. La prima este o greşeală prostească, mi-am şi asumat-o, dar în cazul cuvântului ''serviciu'', ştiam cum se scrie corect, am ştiut cum l-am scris. Îl folosesc aşa din simplul fapt că nu îmi place cum se aude ''serviciu''. Ok, am fost corectată, toţi greşim, nu? Nu mă simt deloc agramatălaughing, din contră. Dar pentru că am făcut greşelile alea mi s-a spus '' Vai de capul tău!''. Vaaaaai de capul meu ce proastă sunt eu şi ce inteligenţi sunt alţiilaughing. 4 useri mi-au sărit în cap pentru că am comentat şi eu pe blog, bineînţeles, intelectualii site-uluilaughing.
Acum, ca să îţi răspund la întrebare[ştiu că am scris mult şi degeaba], DA, este o tactică de a atrage atenţia, pentru că dacă corectezi un user te simţi mai inteligent, parcă îţi sare inima în piept de mândrie că ăla e prost,''vai de capul lui'' şi tu eşti deştept.

39 răspunsuri:
| alandala a răspuns:

Eu sigur am ceva cu intrebarile in care se folosesc "happy laughing :* big grin plz, pupic" s. a. m. d.

De ce doar pe site-urile romanesti gasim asa ceva?

| marla a răspuns:

Esti de genu "tare" punand intrebarea ta big grin

| Sweet_1111 a răspuns:

Stiu despre ce zici.Am vorbit aseara pe TPU acolo la Discuta Live si m-a intrebat un baiat cati ani am si am spus ca 10 si a spus el ca el e cu multmai invarsta si am spus:Atunci pa! si nimeni nu vorbise cu mine pana atunci dupa aceea toti s-au pus cu gura pe mine si ma intrebau daca sunt gay.si facea batjocura de mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, unii pur si simplu nu suporta agramatii. Ar fi bine sa fie multi, expertii astia in gramatica, din pacate, ei sunt coplesiti, in mod clar, numeric de cei pomeniti mai sus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, ma enerveaza la culme situatiile acestea. Ce conteaza ca omiti cateva litere(din nestiinta) sau nu stii sa pui unde trebuie virgula? Pana la urma, nu dai o proba la limba romana sau depui dosarul ca sa te angajezi. Important e ca mesajul sa-ti fi fost inteles.
@tipu Ma uimesti pe zi ce trece. Chiar nu te poti opri din monologuri? Oi fi eu agramata, imatura, taranca, inculta si alte aberatii pe care mi le-ai adresat, dar tu esti un exemplarar destul de rar!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti pot oferi eu un raspuns, daca te multumeste! Eu nu suport spoiala de cultura si nici aruncarea unor fraze bombastice, asa cum nu suport incultura ascunsa in spatele nepasarii, mascata sub fraze de genul: "Nu conteaza detaliile care compun aspectul, important e mesajul!"!
Gresit! Daca te respecti pe tine si pe cei cu care incerci sa comunici si sa incepi un dialog, incerci sa fii tu insuti un model! Atitudinea de genul "Nu-mi pasa!" e pentru ignoranti! Cei ce vor sa se dezvolte, privesc lucrurile critic si autocritic!
Un expert sau mai multi, ar trebui sa nu intrebe asta, ci sa se corecteze pe sine si pe cei din jur fara ranchiuna sau resentimente.
Intelegeti ce doriti, iar daca nu intelegeti, fiti fericiti in continuare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@tipu Data trecuta ti-am raspuns in privat, acum nu mai fac acest lucru, nu meriti!
Am incercat sa fiu toleranta, sa accept modul altora de a se implica pe TPU, dar tu imi sari in ochi de fiecare data. Raspunsuri prin care ii injosesti pe altii si iti arati superioritate. Iei la misto Romania, faci pe nepasatorul si culmea, uiti ca esti pe un site de romani, din Romania laughing. Atata am avut sa-ti zic, las-o mai moale ca nu se da un premiu sa ceva de genu`winking.
@Dmonik Un om gol ar accepta haine de la unul prost imbracat, doar pentru a se acoperiwinking. La fel de mult conteaza si aici modul cum scrii. Eu recunosc, nu ma inteleg bine cu Lb. romana si am destul de mult timp sa-nvat. Aici se pune accent pe gandire si implicare. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Carmen, cu toata mintea mea deschisa, comparatia tot n-am priceput-o! Poate o fi metafora si atunci, m-ai incuiat! Ai dat prea multa atentie fondului de data asta, draga mea! Zi-o pe sleau, fara parabole!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Dmonik Cum dorestibig grin
Hai sa termin cu,, metafora``. Crezi ca persoana fara haine mai tine cont de aspectul celui care i le daruieste sau daca sunt la mana a doua? Atata timp cat il acopera, e multumit. Cu alte cuvinte, ai o nelamurire, vi aici sa ti-o exprimi daca primesti un raspuns care ti-o clarifica, nu cred ca-ti mai pasa de faptul ca persoana aceea a uitat sa puna o virgula sau n-a scris cum trebuie. A inteles ceea ce trebuia si asta e tot ce conteaza.
@ tipu Bai italian de ferentari ce esti, incearca sa te exprimi si tu corect. Ti-am zis, nu ma intereseaza nici cat bobu` de mazare de tine, dar nu pot fi indiferent cand vad atata prostie si neglijenta. Hai, trec o data cu vederea, de doua ori, dar sunt om si am limitele mele.
Ti-am raportat eu tie cumva raspunsurile? Vai, uitandu-ma prin arhiva ta vad ca nu e un lucru anormal la tine(tinand cont ca te exprimi ca la usa cortului si nu impui pic de respect).
Ce pretenti ai mai omule de la noi, copiii, daca tu dai astfel de exemple? O pui pe marrr sa-si bage degetul...sa-ti fie rusine! Esti ipocrit peste masura, faci pe moralistu` dar tocmai tie nu-ti poti aplica sfaturile. Daca tratezi o situatie cu superficialitatea cu care o faci tu, crezi ca se rezolva? Aa, mai adaugi niste jigniri si cuvinte pe care le cunosti doar tu pentru a savura cu placere desertul.
Vrei sa scapi de gropi? Pune mana pe lopata(sau cum s-o numi) si astupa-le, nu cere altora sa face ceea ce tu nu esti in stare.
Da, sunt minora. Se schimba cumva cursul discutiei daca as fi avut varsta ta? Nu, s-ar fi schimbat modul tau de abordare deoarece pui etichete fara sa gusti macar din produs.
Hai, mergi si ataca-l pe Arthur, stai in fata monitorului plin de inganfare si gandeste-te ore in sir pe cine sa mai ataci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ultima mea interventie! Carmen, mie imi pasa daca tu mi te adresezi si, in loc sa scrii corect, incepi sa stalcesti limba romana, poate altuia nu, dar tu, ca respondent, te gandesti vreo clipa ca singura ta oglinda este modul cum te exprimi si cum pui in pagina ceea ce gandesti? Am ajuns la aceeasi concluzie: nu conteaza aspectul, ci continutul! Vezi cum inversam teoriile si ajungem la fond fara forma? Sigur exista fond?!?
De-asta am si spus, fiti fericiti!