anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa emigrez in Canada 4 ever, ce parere aveti?
Cum e viata acolo, obiceiuri etc...
As dori sa emigrez am gasit ceva despre asta dar vreau mai multe pareri.

http://www.canadainternational.gc.ca/romania-roumanie/in dex.aspx

http://www.emigrarecanada.ro/

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Nu trebuie decit poza si atit. Poza trebuie sa aiba un anumit format, adica cind faci poza chiar de este digitala ca nu-ti trebuie pe carton trebuie sa aiba o anumita rezolutie chestii de genul asta.Dar asta o sa citesti prin octombrie cind or sa puna ei informatiile despre poza.De obicei poza nu se schimba in fiecare an dar au schimbat formatu asa la citiva ani odata.Nu conteaza cind am plecat eu conteaza ca ce spun eu asa este si asa sa iti arat uite numai ce anul trecut cea venit 2 familii tot cu loteria pe aici pe unde sint eu si nu s-a schimbat nimic totul a ramas la fel cu interviu si restul, adica ce ti-am spus si tie.Tu spui se mai da un interviu aici? Ala este dupa alti 5 ani cind o sa mergi sa ceri cetatenia, da intr-adevar dai interviu dar si ala e tot asa apa de ploaie.Mai omule cum sa iti mai spun ca nu mai stiu. Iara ma uitai la ce spune balamutu ala acolo pe net.Ala bate cimpii intelegi tu? Iara tu nu te uiti bine.Ia mai uitate odata si asculta bine ce spune.El nu vorbea acolo de emigranti, el vorbea despre vize de turist.Chestia este ca lea amestecat odata o baga ca sint 4 tipuri de emigrare, apoi sarea din nou la vize de turist.Chiar spune daca asculti dupa ce spune ca au ajuns acolo oameni si au fost refuzati ca au dat un alt interviu cu un ofiter de la granita da? Pai asculta ce spune in continuare dar asculta cu atentie ca acei oameni si-au schimbat scopul vizitei si e si normal sai dea inapoi.Dar balamutu ala nu explica cei aia sa schimbi SCOPUL VIZITEI.El din ce ai vazut nici romana nu prea o stie bine.Sa schimbi scopul vizitei inseamna ca tu la ambasada cind te duci si obtii o viza de turist ca despre o viza de asta era vorba ei acolo te intreaba unde mergi, la cine mergi, deci trebuie sa spui in ce oras din state te duci direct prima oara.Ei acei oameni care ala spunea acolo si-au schimbat ruta ei au luat bilet probabil altundeva decit au spus la ambasada si aia normal ca siau dat seama ca tu de fapt vrei altceva.Asta inseamna sa iti schimbi scopul vizitei, adica tu spui ca vii la mine de ex si de fapt tu te duci stiu si eu la NY.pai tu crezi ca aia is prosti? Tu dupa ce obtii viza iti cumperi bilet singur si aia iti dau bilet unde vrei tu si ca urmare ei asa au facut.Asta este valabil si in caz ca emigrezi.Acolo la interviu ei te intreaba unde ajungi prima oara in state in ce oras? Si tu spui merg in LA.Ei pe documentele tale asa scrie ca tu acolo aterizezi si asta pentru ca acolo aia o sa iti preia tie documetele si sa ti le proceseze, deci tu ai un set de documente si ei de la ambsada trimit alt set de documente acolo unde tu spui ca aterizezi. Daca tu dupa schimbi traseul normal ca o sa ai probleme.Americanii sint foarte tipicari si pun accent f mare pe seriozitate.Deci el o sa zica pai stai frate pai tu te joci cu noi sau cum? Ei chiar iti dau instructiuni si acolo spune clar dar cine sa citeasca,nimeni,deci spune daca cumva iti schimbi ruta, orasul, daca cumva apar modificari apare un copil, sau divortezi si asa mai departe sai anunti imediat pe ei.Si iti dau acolo adresa si trimiti email insotit de ceva documente care sa arate schimbarea.Tu obtii viza acum sa zic si ai la dispoztie 6 luni sa parasesti Romania deci spui plec in LA si tu peste 3 luni de nai plecat te razgindesti ca gasesti nu stiu pe cine la NY si iti cumperi acolo bilet.Ei tu trebuie sai anunti pe ei sa le spui nene uite eu cunosc pe cineva la NY si vreau sa merg acolo ca e mai bine sa mergi undeva unde cunosti o persoana.Este tot un roman il cheama stan cum zici tu si vreau sa merg acolo.Ei imediat o sa iti confirme ok mergi acolo.Dar ei tiau trimis documentele de la LA la NY asa ca toul o sa fie bine, aia de la NY te au pe lista lor cind aterizezi.Cam asa sta treeaba dar mormolocul ala probabil nu sta sa explice mura in gura el e avocat sau notar ca se ocupa cu chestii de astea din ce am vazut dar atit il duce mintea.Cei mai multi sint idioti ei nu inteleg o chestie, adica ca oamenii nu au de unde stii ce inseamna anumite cuvinte ce ei le spun, ei vorbesc ca si cum ar sta de vorba tot cu unul care lucreaza ca si el.Nu e vorba ca e cineva prost dar eu daca nu m-am intalnit cu situatii de astea,daca nu am mai fost plecat nicaeri pai de unde mama naibi sa stiu eu reguli si cuvinte schimbare sacopului si etc? De aia oamenii cind se uita la niste papagali din astia care apar la TV si vorbesc nu inteleg nimic.Ei trebuie sa vorbeasca simplu, pe intelesul tuturor, ca cei care merg in vizita sint oameni normali, uneori pensionari si spune-i aluia de schimbarea scopului sa vezi ce intelege.Nu ai inteles tu vorba aia ca esti tinar, mai te uiti pe colo colo, mai citesti dar aia in virsta.Deci papagalul ala de fapt a vorbit doar de vizele de turist si a amintit si de emigrare ca sint 4 tipuri.Si el spune vai mai dai un alt interviu cu ofiterul de la granita, Pai frate uite sint pensionari care merg in vizita la copii lor da? Pai stie ala engleza? acum pe bune gindestet si tu cei mai multi nu stiu engleza si apoi nici nu-ti cere ca sa vizitezi o tara sa stii limba acelei tari.Ei nu iti cer nici daca emigrezi sa stii engleza, ti-am spus poti sa fii paralel cu engleza ca nu-ti cer sa o stii.Atunci eu las fi intrebat pe desteptu ala mai ia zii cum se inteleg aia la granita? Sa numi zici ca americanu ala stie toate limbile de pe glob, avind in vedere ca acolo vin turisti de peste tot. Dupa cum ti-am spus el bate cimpii.La granita cum zice el normal este unu ca oriunde care iti verifica documentele si te intreaba ai venit ca turist? Pai eu am fost in Italia si in cipru, fii atent in cipru si ala m-a intrebat daca sint in vizita ca turist.Deci oriunde te-ai duce asa intreaba toti nu doar in america.Asta este asa o chestie formala stii ca si cind mergi stiu si eu si aia zic ce mai faci cum merge treaba.Ca normal ca no sa spui ca am venit sa vind droguri.Cam asa sta treaba.Si nu stie ala mai multe ca mine desi el cu asta se ocupa.Mie nimeni nu mi-a facut nici un document, asa cum fac majoritatea am facut singur tot inclusiv si formularele pentru cetatenie si restul si totul a fost ok.Pai ce nagit ala este mai destept ca mine? Ce ala nu e tot om, ce eu nu pot citi de unde citeste si se informeaza si el? Pai oricine o poate face dar multi ori nu stiu, ori sint comozi si asa mai departe.Cam asa sta treaba.Tu fa ce vrei asculta pe cine vrei e treaba ta. Tiam mai spus nu te agita, nu te speria ca esti om aia sint si ei tot oameni poate mai slabi ca tine ca inteligenta, asa ca nu trebuie sa fii speriat, nu trebuie sa ai emotii si asa mai departe. Uite sa iti spun o chestie ce mi s-a intamplat mie si se intimpla tuturor care sint in america.Aici asculta ce zic nu o sa mai stii cei aia emotie indiferent ca te intilnesti cu o fata,ca dai un examen,ca stiu si eu stai in fata nu stiu cui a lui obama, te doare la palarie intelegi? Pur si simplu o sa constati cu surprindere ca sentimentu asta a disparut, nu mai stai sa tremuri oare ce fac iau testul asta, oare asta ma angajeaza si etc.Aici o sa descoperi ca esti om ca si restul ca si presedintele si ca intre tine si el nu este nici o diferenta sil tratezi ca pe un amic, ca pe unul oarecare de pe strada.Nu stiu cit intelegi din ce iti spun dar daca o sa ajungi vreodata o sa iti amintesti ce tiam spus.Cind o sa se deschida jocu asta tu daca esti pe aici ma cauti si te ajut sa completezi formularu ala.Jocul se deschide ori in octombrie ori noiembrie.Cam pe 4 octombrie cred si tine pina pe 5 noiembrie.Inainte sau atunci chiar te uiti vezi ce poza trebuie mergi la fotograf si spui nene uite eu asa vreau o poza sa imi faci. Daca esti in Bucuresti aia stiu exact cet poza sa iti faca.Eu am facut poze la unirea jos acolo era pe atunci un laborator din asta foto.Dar tragi la imprimanta poza ca pe sitele ala o sa iti dea un desen si asa cu masuri pe acel desen cum trebuie sa arate exact poza.Mergi cu desenul ala la foto si faci poza, tio pune pe un disc sau flash drive si aia e tot.Vii ma cauti intram amindoi pe site si eu iti zic pas cu pas.Vad poza stiu imediat daca e buna sau nu, nici nu e nevoie sa o verificam ca stiu daca e buna ori nu.Dar pe site inainte sa completezi formularu ai acolo sa verifici poza daca este valida.Pui poza acolo dai validation picture si imediat o si sa iti zica e buna sau nu e buna. Dupa ce totul e ok completezi formularu care dureaza nici 2 minute si trimiti.Nuti trebuie decit numele,prenumele,cind te-ai nascut si unde,daca ai nevasta copii, si o adresa de mail, adica adresa de mail nu email, adica unde sa iti vina ceva documente daca ar fi cazul.Si pui poza si send.Pa si la gara ai terminat povestea. Dupa astepti pina cam pina in aprilie cind ei deschid sitele si poti vertifica daca ai fost tras cistigator.De citiva ani nu mai stiu exact cred ca de vreo 2-3ani trebuie tu sa cauti sa vezi daca ai cistigat.Inainte te anuntau ei de aia dadeai adresa aia unde sa iti trimita confirmare ca ai cistigat.Ei acum se pare ca nici asta nu o mai fac ei verifici tu singur pe net.Cum? Atunci cind pui cererea aia, formularu ala si dai submit dupa o sa iti apara acolo o pagina si spune felicitari cererea ta a fost trimisa cu succes si iti da un numar de confirmare.Ei tu pagina aia sau numarul ala trebuie sa til notezi undeva sal tii si in aprilie intri pe site pui nr ala siti da imediat daca ai fost selectat cistgigator sau nu.Si asta e tot. Daca esti selectat iti spune acolo ce trebuie sa faci in continuare. Daca nai cistigat asta e mai joci si altadata.Inca ceva.Cind participi trebuie sa completezi doar o singura data un folrmular.In caz ca completezi de mai multe ori automat te vor descalifica. Daca esti casatorit poate completa si nevasta sau sotu dupa caz, chiar si copii daca ai si au deja 18 ani.Gata ca am scris un roman aici, dar acum sper ca ai inteles cum sta treaba cu viza cu interviu si asa mai departe.Nu te lua dupa unu altu, nu intra in panica ca vai acolo e naspa, acolo nu stiu ce iti face asa am auzit la radio sant. Oamenii aia ei te cheama ei au programu; l de emigrare si nu au nici un interes sa se joace cu tine. Daca mai ai nelamuriri ma gasesti pe aici.Nu da bani la nimeni ca joca pentru tine ca se joaca acum, ca se joaca de enspemii de ori. Povesti sa va ia bani escrocii. Formatul ala nu e special este un formular pe net, deci tu completezi pe net nicaeri altundeva, nu pe hirtie nu pe mai stiu eu unde.Totul este electronic si se face numai si numai pe sitele ce eu ti l-am dat si daca ai vazut este sitele guvernului Statelor Unite.Nu povesti nu intermediari.

13 răspunsuri:
| ionutzul31 a răspuns:

Vrei sa emigrezi intr-un loc in care nu ai mai fost niciodata?
Mi se pare o prostie totala, mai ales ca e la mama naibii.Dar, daca tot vrei sa emigrezi in partea cealalta a planetei, am auzit ca multi din astia ca tine s-au stabilit dupa razboi prin america de sudwinking

| anonim_4396 explică (pentru ionutzul31):

America de Sud Vs Canada.........sigur aleg Canada,pentru procesul mai usor de emigrare,prostie totala? nu cred, sa nu uitam capsunarii, nici aia nu au fost in Spania si tot sau stabilit dupa prima plecare si apropo cum puteam sa merg in canada daca nu am viza si nu se merita sa iau viza de turist ca nu am timp sa ma ocup de partea "turistica" eu vreau ceva serios si sa o fac o singura data, nu sa stau sa ma plimb, nu am timp de pierdut cu asta happy

| ionutzul31 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e prostie totala...doar partiala.Ai probleme de sanatate si de aceea spui ca nu ai timp de pierdut?

| UNHleaSHD a răspuns:

Salut!

Nu stiu ce ai facut intre timp, daca te-ai razgandit sau nu. Dar iti pot da cateva sfaturi.

Ce varsta ai?
Ai mai fost in alte tari? Adica s-o iei de la 0. Sau chiar si in alt oras.
Ce calificare ai? Vechime in campul muncii?
Daca te duci la ghici de unul singur (in cazul in care obti viza) ti-ar trebui macar un 6.000 de euro. Asa sa te intreti pana gasesti ceva de lucru.

| relian a răspuns:

Exista program de emigrare dar pentru Canada sint de fapt doua.Una pentru Quebek si alta pentru restul Canadei. Daca vrei sa ajungi in 6 luni sau max pina intr-un an trebuie sa emigrezi in Quebek.In rest iti ia celputin 2 ani.Acum cit costa ca te costa indiferent prin cine ai face actele nu mai stiu, dar te pot ajuta.Cunosc pe cineva care se ocupa cu asa ceva, este avocat in Canada si se ocupa si cu chestii de genul asta, sau se ocupa ca nu mai stiu acum.Am mai vorbit pentru inca vreo 2 familii care au emigrat acolo.Bine nu eu am vorbit doar le-am dat adresa tipei care se ocupa si din partea cui vin.Ca sa emigrezi in quebek trebuie sa stii franceza, pentru ca interviul care are loc este in franceza. Daca nu atunci engleza dar dureaza cel putin 2 ani pina sa ajungi acolo.Ce iti mai trebuie este educatia.Canadienii sint mai stricti decit americanii in privinta asta.Deci daca in america poti emigra avind un liceu in Canada nici sa nu te gindesti fara sa ai o facultate si ceva ani experienta pe linga.Bine daca vrei sa stii exact cum sta treaba vorbesti cu tipa despre care ti-am spus.Ea vorbeste cu tine iti cere ce informatii are nevoie si dupa citeva zile iti va da un raspuns clar daca ai sanse sau nu. Daca nu ai sanse 100% sau cit crede ea atunci nu se baga adica nu te ajuta, pentru ca nu va cistiga nimic.Banii din ce au dat altii, sint in rate si asta dupa ce ea te evaluiaza exact si stie ca vei reusi 100% sa ajungi.Deci cam asa sta treaba cu Canada. Daca vrei sa emigrezi in statele unite unde este chiar mai bine decit in Canada si americanii au un program de emigrare pe care de mult se chinuiau sa il inchida, dar inca este dechis si poti participa si tu anul asta.Programul american se numeste "lottery visas" si se participa gratuit pe net, nu platesti nimic, nu iti trebuie absolut nimic decit o poza facuta intr-un anumit format.Deci in octombrie sau noiembrie cind se desdchide acest joc pentru ca este asemanator unui joc de loterie intri pe sitele guvernului american ca acolo se desfasoara acest joc treci citeva date persoanale,nume,unde esti nascut,ce scoala ai, daca esti casatorit si o adresa de contact, plus acea fotografie si aia este tot, dai sumit cererea si dupa astepti pina in urmatorul an adica vreo citeva luni mai exact pina prin aprilie si atunci ei trag la sorti dintre toti cei care au depus cereri un anumit numar ce ei au alocat. Daca esti extras ajungi in america moca.In Canada daca stii sint cam 6 luni de iarna pe an, plus ca temperaturile ajung si la minus 40 de grade celsius.In America ai posibilitatea sa stai ori tot timpul la cald ori la o clima asemanatoare can romania.In State iti trebuie sa ai doar liceul si nici o experinta nimic.Si in Canada cit si in state nu iti asigura nimeni nimic nici la inceput nici dupa.Asta presupune sa cunosti pe cineva, ori sa ai ceva bani sa poti inchiria ceva, iar restul de munca nu prea sint probleme, muncesti pentru inceput ce o fi pina te arenjezi.Dar cel mai indicat este sa cunosti pe cineva care chiar informatii daca iti da tot este bine.Ala fiind acolo stie cum stau lucrurile, stie unde sint chirii mai ieftine, stie unde poti pune cerere de munca si asa mai departe.Dar pina una alta sa cistigi tu ca oricum dureza cam un an din momentul in care cistigi si pina sa pleci.De asemenea si pentru State trebuie sa treci un interviu, dar este mai mult asa de decor si unde mai pui ca nu trebuie sa stii nici o limba nimic acolo vorbesti in romana, ma refer la interviu pentru State.Dar pentru tine ca lucrurile sa fie bine este indicat sa stii limba tarii in care mergi pentru ca asa te poti descurca mult mai bine. Daca esti curios si vrei sa participi la loteria americana ma gasesti pe aici.ATENTIE nu da bani, nu juca prin intermediari, pentru ca sint destui care cer bani ca joaca ei pentru tine bla bla povesti.Cum am spus daca esti curios iti dau adresa intri si citesti tu singur instructiunile ca sint si in limba romana chiar.Nu se joaca decit odata pe an si timp de o luna si asta toamna.Cine iti spune povesti ca se joaca de 2 ori de 9 ori ala este escroc vrea sa te jumule de ceva bani.Cum am spus totul este gratuit nu dai absolut nimic sa joci.Insa asta nu inseamna ca ajungi in america asa chiar moca. Exista o taxa de interviu care costa 400$ de persoana.Asta e daca asa au facut nu ai ce spune.Cindva taxa era de 160$ dar dupa ani au ridicat la 400. Taxa de turist este de 100 sau era acum multi ani.Deci la ambasada americii oriunde ai fi platesti orice interviu ai avea, chiar de vrei sa mergi turist platesti taxa de interviu ca vorbesc ei cu tine.Mai multe amanunte daca esti interesat o sa iti dau adresa sitelui si faci ce vrei dupa.Multi canadieni ar vrea sa vina in state dar nici ei nu pot ajunge chiar de sint vecini.Canadienii pot veni in state in vizita dar nu mai mult de 6 luni. Daca sint prinsi li se pune interdictie.Atentie pe granita cu Canada sau luat masuri de siguranta ca pe acolo se treceau multi emigranti cindva, plus droguri etc.In Canada daca emigrezi dupa 3 ani vei primi cetatenie iar in state dupa 5 ani.Acum daca vrei sa emigrezi si nu prea ai scoala in cazul Canadei sau nu cistigi la aceljoc pentru State, poti gasi o partenera sau partener daca esti fata si ala te ia de nevasta de barbat si emigrezi chiar foarte repede.Informatii doar daca esti interesat si gratuite.In cazul in care te casatoresti cu un cetatean canadian sau american o sa primesti cetatenie dupa 3 ani.Eu daca ajut pe careva cu ceva info o fac gratis uite asa sa moara cei care fac asta pentru bani.Deci nu dati bani alora care va cer, pentru ca ei practic nu fac absolut nimic, fac acelasi lucru ce ti l-am spus si eu aici.La emigrari trebuie sa ai peste 18 ani pentru Canada si orice virsta pentru State, insa avind in vedere ca si pentru state trebuie sa ai un liceu deci tot dupa 18 ani este.Bine in State poti emigra si fara sa ai liceu dar trebuie sa ai macar o scoala din aia profesionala cu diploma si sa ai muncit nu stiu citi ani vreo 2 cred in meseria care scrie pe acea diploma.Deci daca ai liceu este mult mai convenabil ca nu iti cere nimic altceva. Daca gasesti pe cineva sa te casatoresti atunci nu iti trebuie scoala, nu iti trebuie limba, nu-ti trebuie nimic.Hai ca daca tot am spus aproape tot mai este inca ceva.Atit pentru Canada cit si pentru State in caz ca esti acceptat atunci trebuie sa prezinti o garantie materiala care poate consta in ceva bani la banca, o casa pe numele, tau sau masina chestii de genul asta.Nu trebuie sa vinzi nimic doar asa este acolo o chestie prin care ei siau luat mina de pe cei care doresc sa emigreze.La inceput nu sa cerut nici o garantie si oamenii cind ajungeau in state faceau mofturi ca ei nu muncesc munca asta ca nu face ailanta si etc si atunci guvernu trebia sa ii ajute deci sa aloce ceva bani pentru emigranti.Ei dupa o vreme ce sau gintit ei? Uite daca vrei sa emigrezi te descurci ceva de genul asta pe noi nu ne intereseaza ce muncesti si unde stai.Nu au zis asta dar cam asa se traduce, asta se deduce odata ce ei iti cer acea garantie.Chiar asa si spune in caz ca tu in State ramai fara bani, sau nu vrei sa muncesti suni in Romania, frate, mama vinde masina si trimite-mi banii ca nu stiu ce sint puturos.Deci garantia aia este pentru tine si pentru ei ca sa poata lua mina de pe tine total.Si uite asa au bagat aceasta garantie.Dar acolo in instructiuni chiar specifica sa nu cumva sa iti vinzi casa, masina etc ca probabil multi asa intelesese.Pt Canada trebuie sa ai cred cam 2500$ de persoana sa arati si sa spui da iau banii astia cu mine.Bine acum nimeni na luat cred banii cu el, sau cei mai multi sau imprumutat de la un prieten au pus banii la banca si la interviu au aratat hirtia de la banca unde spunea ca are stiu si eu 5 mii de dolari in cont.Dupa scoti bani dai prietenului inapoi si gata. Uite ca ti-am spus cam tot, deci nu prea mai ai nevoie sa citesti info de pe sitele lor. Daca vrei sa te ajut cind joci ma gasesti pe aici. Daca crezi ca te poti descurca singur sa joci iti dau sitele unde sa intri si restul faci singur.Cum crezi, insa trebuie sa fii atent mai ales cu poza ca trebuie sa fie facuta exact asa cum ei cer. Daca nu este asa cum ei vor nu accepta, iar daca totusi trece si tot nu este buna tot nimic nu faci ca atunci de vei fi extras vor verifica ei poza si daca nu este in parametrii esti respins.Sint foarte tipicari cu orice aminunt.Acum poza este verificata doar de calculator.Gata ajunge cam atit.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Eu din ce am vazut e mai NASPA cu emigrarea in america, adica mai stricti si risc sa ajung acolo sa dau ultimu interviu sa nu-i placa la prostu ala de ofiteri si sa-mi dea jet...

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu exista asa ceva.Nici nul intereseaza de fata tate asigur.In america asta este programulde emigrare si odata cetu cistigi acea loterie si indeplinesti conditiilecerute nu iti pune nimeni bete in roate.Dar faci cum crezi.Mergi in canada atunci dar trebuie sa dai bani.Eu sincer amjucat si am cistigat loteria aia si asa am ajuns.Am prieteni in Canada si stiu cum este acolo.Dar fiecare unde vrea sa mearga.Eu daca sint american ma pot duce cind vreau in Canada si sa stau cit ani fara sa imi spuna careva ceva.Si ma pot duce in orice tara din lume fara sa mi se ceara absolut nimic.Asta este avantajul sa fii american. Oricum bafta oriunde te vei duce.

Pai da,castig, dar imi trebuie sponsor acolo imi trebuie o groaza, chiar nu stiu ce sa aleg USA sau CANADA, ma incanta mai mult SUA, dar ca sanse si siguranta Canada...

Uite ce zice tipul asta, mie imi pare descurajant

http://www.youtube.com/watch?v=wGKWxvjqDcs

http://www.youtube.com/watch?v=nGlnre2zbxU

Eu nu am vazut nimic descurajator la ce spune tipul asta.A spus clar cum se dau vize de turist si mi se pare normal sa faca asa.Viza de turist este de turist si este bine sa vada cine esti sa nu te lase daca ei cred ca de fap tu cauti sa ramai acolo.Si apoi a spus de emigrare si de loteria aia ce eu tiamspus asa ca nu vad nimic descuracjator. Poate descurajator pentru cei care vor viza deturist si de faptei urmarsesc sa ramina acolo.Sin de acord cu ei sanu lase pe nimeni sa vina care au interes sa ramina dupa viza.Tu joci l; aloterie emigrezi iar ei nu au nici un interes sa iti puna bete in roate la emigrare.De fpatprogramul de emigrare este allor deci emiogrezi ca ei te cheamasi tu vrei si atunci nu vad cu ce tear descuraja ei. Oricumacum am inteles ce vrei tu sa faci. Vrei sa ajungi in Canada sau State asa cu o viza seturist si dupa sa ramai ilegal.Ce iti zic mai bine stai acolo ca fara acte pe aici nu prea te vad asa de bine.Deci eu nu imi mai pierd timpul cu tine.Du-te ia-ti viza de turist daca iti da si fa ce doresti.Eu nu sint curios si nici nu cunosc pecineva care te poate ajuta cu o astfel de viza. Tiam explicat cumse emigreaza si in Canada si in State asa ca restul fa ce doresti.Numai bine.

NU ai inteles nimic, cum sa stau ilegal? unde am zis eu asa ceva....eu vreau sa emigrez legal, dar am vazut ca la americani cer prea multe conditii, cum spune si baiatu ala, ajungi la granita acolo in aeroport si mai dai un interview, daca nu-i place aluia pa acasa...

Omule ti-am explicat destul de clar si simplu ce iti trebuie la americani si ce iti tgrebuie la canadieni.La americani la granita nu te da nimeni inapoi.Si apoi cucine sa discute ce interviu, despre ce vorbesti acolo? Cum sa dai alt interviu cind tu de ex habar nu ai de limba engleza? Am spus de ex ca poate sa fie cineva care este paralel cu engleza, pentru caei nu cer sa stii engleza deci nu este obligatoriu.Si atunci te intreb cu cine discuti tu sau ei? Si daca nu-i place aluia pa acasa? De unde le mai scoti? Tu asa nu gindesti macar nitel? Uite cum sta treaba.Cind mergi laambasada si aici vorbesc clar despfre emigrare si emigrare pe baza loteriei aleia ca de alte emigrari nici nu se pune problema. Daca emigrezi cu casatorie poate ei sa se dea si peste cap nimic nu are ceti face daca ma intelegi.Cind un cetatean american se casatoreste nimeni si nimic nu-i poate sta in cale daca intelegi asta.Este dreptul, lui sa isi ia nevasta, barbat de unde doreste.Dar sa ne intoarcem la loteryia asta.Cind mergi in Bucuresti la ambasada si treci interviul ala care la cum am spus este ceva formal in caz ca tu ai toate acetele in regula aia iti spune asteapta pe scaun sa iti dea viza.Tu stii cei aia viza? Ei daca stii aia iti dau aia de la Bucuresti viza in pasport cu care tu vii in America.Deci la aeroport nu are ala cum sa iti dea alt interviu.Tu ai viza aia care si scrie clar pentru ce este emigrare.Si acolo in awerolort intr-adevar cineva iti ia actele si le verifica dar nu te intreaba nimic.Eu cind am venit aici eram paralele cu engleza nu stiam daca ma crezi absolut nici un cu int.Ce sa ma intrebe frate ala? Ca unia mi-au zis uite du-te acolo si mia arata cu mina.Acolo am intrat a venit unu i-am arata documetele mi le-a luat stiu si eu cea facut ei acolo, dupa au venit mi-au dat hirtiiilesi mi-au zis welcome to America.Si aia e tot.Sa nu-i placa ce? Daca ei verifica si tu cine stie ce ai facut cu un document ceva da normal sa-ti zic pa du-te inapoi.Dar daca ai documetele de la ambasada toate nu vad care ar fi problema.Voi asta nu prea intelegeti.Si care ar fi conditiile alea multe? Din ce eu ti-am aratat se pare pentru Canda sint mai multe.Sa iti mai explic odata.Pt Canadaiti trebuie facultate ceea ce tu nu ai.Iti gtreb experienta ce tu nu ai.Pt State iti trebuie doar liceu fara nici o experienta deci conditii mai mult pina acum pentru Canda DA? In Canada trebuie sa stii limba si in Satate nu.Conditii mai multe pentru Canda iar da? Garantie trebuie si pentru canda si pentru state deci aici e la fel.Acum te intreb unde sint mai multe conditii? Pai daca nu vezi nici atita lucru atunci eu spun stai in Romania ca e mai bine. Tiam explicat, am spus vrei sa citesti cu ochii tai conditiiledin ambele tari? Doar vornbesti asa din ce spune unu si altu.Pai stiu aia mai bine ca guvernul acelei tari unde tu vrei sa emigrezi? Ok man fa ce doresti du-te unde crezi e problema ta.Eu am vrut sa iti arat, sa te ajuta asa cu informatii mai mult nu am cesa iti arat. Uite asa ca sa nu mai pierd timpul iti dau adresa sitelui din state, atenbtie este adresa guvernului nu povesti si acolo citeste tu.Cu Canada daca esti curios si vrei nr sau adresa de email al tipei ma cauti.Bafta.http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html cred ca te descurci sa citesti. Daca nu stii engleza vezi ca ai acolo si romana si citesti in romana.

Stiu engleza foarte bine,ideea era ca tipul ala din videoclip de la ambasada,spunea ca multi ajung acolo si mai dau un interview cu ofiterul de emigrari si daca-l pici te intoarce inapoi si iti retrage viza (astampila aia),asta zic eu,mi-ar placea si mie in America iti dai seama, dar din ce vazusem pe site-ul canadienilor ei erau mai deschisi, apropo, in ce an ai plecat tu?
Si daca imi poti spune concret, ce trebuie sa am ca sa ma pot inscrie la loteria vizelor?
Poza aia formatul ala special si mai ce? happy

Nu trebuie decit poza si atit. Poza trebuie sa aiba un anumit format, adica cind faci poza chiar de este digitala ca nu-ti trebuie pe carton trebuie sa aiba o anumita rezolutie chestii de genul asta.Dar asta o sa citesti prin octombrie cind or sa puna ei informatiile despre poza.De obicei poza nu se schimba in fiecare an dar au schimbat formatu asa la citiva ani odata.Nu conteaza cind am plecat eu conteaza ca ce spun eu asa este si asa sa iti arat uite numai ce anul trecut cea venit 2 familii tot cu loteria pe aici pe unde sint eu si nu s-a schimbat nimic totul a ramas la fel cu interviu si restul, adica ce ti-am spus si tie.Tu spui se mai da un interviu aici? Ala este dupa alti 5 ani cind o sa mergi sa ceri cetatenia, da intr-adevar dai interviu dar si ala e tot asa apa de ploaie.Mai omule cum sa iti mai spun ca nu mai stiu. Iara ma uitai la ce spune balamutu ala acolo pe net.Ala bate cimpii intelegi tu? Iara tu nu te uiti bine.Ia mai uitate odata si asculta bine ce spune.El nu vorbea acolo de emigranti, el vorbea despre vize de turist.Chestia este ca lea amestecat odata o baga ca sint 4 tipuri de emigrare, apoi sarea din nou la vize de turist.Chiar spune daca asculti dupa ce spune ca au ajuns acolo oameni si au fost refuzati ca au dat un alt interviu cu un ofiter de la granita da? Pai asculta ce spune in continuare dar asculta cu atentie ca acei oameni si-au schimbat scopul vizitei si e si normal sai dea inapoi.Dar balamutu ala nu explica cei aia sa schimbi SCOPUL VIZITEI.El din ce ai vazut nici romana nu prea o stie bine.Sa schimbi scopul vizitei inseamna ca tu la ambasada cind te duci si obtii o viza de turist ca despre o viza de asta era vorba ei acolo te intreaba unde mergi, la cine mergi, deci trebuie sa spui in ce oras din state te duci direct prima oara.Ei acei oameni care ala spunea acolo si-au schimbat ruta ei au luat bilet probabil altundeva decit au spus la ambasada si aia normal ca siau dat seama ca tu de fapt vrei altceva.Asta inseamna sa iti schimbi scopul vizitei, adica tu spui ca vii la mine de ex si de fapt tu te duci stiu si eu la NY.pai tu crezi ca aia is prosti? Tu dupa ce obtii viza iti cumperi bilet singur si aia iti dau bilet unde vrei tu si ca urmare ei asa au facut.Asta este valabil si in caz ca emigrezi.Acolo la interviu ei te intreaba unde ajungi prima oara in state in ce oras? Si tu spui merg in LA.Ei pe documentele tale asa scrie ca tu acolo aterizezi si asta pentru ca acolo aia o sa iti preia tie documetele si sa ti le proceseze, deci tu ai un set de documente si ei de la ambsada trimit alt set de documente acolo unde tu spui ca aterizezi. Daca tu dupa schimbi traseul normal ca o sa ai probleme.Americanii sint foarte tipicari si pun accent f mare pe seriozitate.Deci el o sa zica pai stai frate pai tu te joci cu noi sau cum? Ei chiar iti dau instructiuni si acolo spune clar dar cine sa citeasca,nimeni,deci spune daca cumva iti schimbi ruta, orasul, daca cumva apar modificari apare un copil, sau divortezi si asa mai departe sai anunti imediat pe ei.Si iti dau acolo adresa si trimiti email insotit de ceva documente care sa arate schimbarea.Tu obtii viza acum sa zic si ai la dispoztie 6 luni sa parasesti Romania deci spui plec in LA si tu peste 3 luni de nai plecat te razgindesti ca gasesti nu stiu pe cine la NY si iti cumperi acolo bilet.Ei tu trebuie sai anunti pe ei sa le spui nene uite eu cunosc pe cineva la NY si vreau sa merg acolo ca e mai bine sa mergi undeva unde cunosti o persoana.Este tot un roman il cheama stan cum zici tu si vreau sa merg acolo.Ei imediat o sa iti confirme ok mergi acolo.Dar ei tiau trimis documentele de la LA la NY asa ca toul o sa fie bine, aia de la NY te au pe lista lor cind aterizezi.Cam asa sta treeaba dar mormolocul ala probabil nu sta sa explice mura in gura el e avocat sau notar ca se ocupa cu chestii de astea din ce am vazut dar atit il duce mintea.Cei mai multi sint idioti ei nu inteleg o chestie, adica ca oamenii nu au de unde stii ce inseamna anumite cuvinte ce ei le spun, ei vorbesc ca si cum ar sta de vorba tot cu unul care lucreaza ca si el.Nu e vorba ca e cineva prost dar eu daca nu m-am intalnit cu situatii de astea,daca nu am mai fost plecat nicaeri pai de unde mama naibi sa stiu eu reguli si cuvinte schimbare sacopului si etc? De aia oamenii cind se uita la niste papagali din astia care apar la TV si vorbesc nu inteleg nimic.Ei trebuie sa vorbeasca simplu, pe intelesul tuturor, ca cei care merg in vizita sint oameni normali, uneori pensionari si spune-i aluia de schimbarea scopului sa vezi ce intelege.Nu ai inteles tu vorba aia ca esti tinar, mai te uiti pe colo colo, mai citesti dar aia in virsta.Deci papagalul ala de fapt a vorbit doar de vizele de turist si a amintit si de emigrare ca sint 4 tipuri.Si el spune vai mai dai un alt interviu cu ofiterul de la granita, Pai frate uite sint pensionari care merg in vizita la copii lor da? Pai stie ala engleza? acum pe bune gindestet si tu cei mai multi nu stiu engleza si apoi nici nu-ti cere ca sa vizitezi o tara sa stii limba acelei tari.Ei nu iti cer nici daca emigrezi sa stii engleza, ti-am spus poti sa fii paralel cu engleza ca nu-ti cer sa o stii.Atunci eu las fi intrebat pe desteptu ala mai ia zii cum se inteleg aia la granita? Sa numi zici ca americanu ala stie toate limbile de pe glob, avind in vedere ca acolo vin turisti de peste tot. Dupa cum ti-am spus el bate cimpii.La granita cum zice el normal este unu ca oriunde care iti verifica documentele si te intreaba ai venit ca turist? Pai eu am fost in Italia si in cipru, fii atent in cipru si ala m-a intrebat daca sint in vizita ca turist.Deci oriunde te-ai duce asa intreaba toti nu doar in america.Asta este asa o chestie formala stii ca si cind mergi stiu si eu si aia zic ce mai faci cum merge treaba.Ca normal ca no sa spui ca am venit sa vind droguri.Cam asa sta treaba.Si nu stie ala mai multe ca mine desi el cu asta se ocupa.Mie nimeni nu mi-a facut nici un document, asa cum fac majoritatea am facut singur tot inclusiv si formularele pentru cetatenie si restul si totul a fost ok.Pai ce nagit ala este mai destept ca mine? Ce ala nu e tot om, ce eu nu pot citi de unde citeste si se informeaza si el? Pai oricine o poate face dar multi ori nu stiu, ori sint comozi si asa mai departe.Cam asa sta treaba.Tu fa ce vrei asculta pe cine vrei e treaba ta. Tiam mai spus nu te agita, nu te speria ca esti om aia sint si ei tot oameni poate mai slabi ca tine ca inteligenta, asa ca nu trebuie sa fii speriat, nu trebuie sa ai emotii si asa mai departe. Uite sa iti spun o chestie ce mi s-a intamplat mie si se intimpla tuturor care sint in america.Aici asculta ce zic nu o sa mai stii cei aia emotie indiferent ca te intilnesti cu o fata,ca dai un examen,ca stiu si eu stai in fata nu stiu cui a lui obama, te doare la palarie intelegi? Pur si simplu o sa constati cu surprindere ca sentimentu asta a disparut, nu mai stai sa tremuri oare ce fac iau testul asta, oare asta ma angajeaza si etc.Aici o sa descoperi ca esti om ca si restul ca si presedintele si ca intre tine si el nu este nici o diferenta sil tratezi ca pe un amic, ca pe unul oarecare de pe strada.Nu stiu cit intelegi din ce iti spun dar daca o sa ajungi vreodata o sa iti amintesti ce tiam spus.Cind o sa se deschida jocu asta tu daca esti pe aici ma cauti si te ajut sa completezi formularu ala.Jocul se deschide ori in octombrie ori noiembrie.Cam pe 4 octombrie cred si tine pina pe 5 noiembrie.Inainte sau atunci chiar te uiti vezi ce poza trebuie mergi la fotograf si spui nene uite eu asa vreau o poza sa imi faci. Daca esti in Bucuresti aia stiu exact cet poza sa iti faca.Eu am facut poze la unirea jos acolo era pe atunci un laborator din asta foto.Dar tragi la imprimanta poza ca pe sitele ala o sa iti dea un desen si asa cu masuri pe acel desen cum trebuie sa arate exact poza.Mergi cu desenul ala la foto si faci poza, tio pune pe un disc sau flash drive si aia e tot.Vii ma cauti intram amindoi pe site si eu iti zic pas cu pas.Vad poza stiu imediat daca e buna sau nu, nici nu e nevoie sa o verificam ca stiu daca e buna ori nu.Dar pe site inainte sa completezi formularu ai acolo sa verifici poza daca este valida.Pui poza acolo dai validation picture si imediat o si sa iti zica e buna sau nu e buna. Dupa ce totul e ok completezi formularu care dureaza nici 2 minute si trimiti.Nuti trebuie decit numele,prenumele,cind te-ai nascut si unde,daca ai nevasta copii, si o adresa de mail, adica adresa de mail nu email, adica unde sa iti vina ceva documente daca ar fi cazul.Si pui poza si send.Pa si la gara ai terminat povestea. Dupa astepti pina cam pina in aprilie cind ei deschid sitele si poti vertifica daca ai fost tras cistigator.De citiva ani nu mai stiu exact cred ca de vreo 2-3ani trebuie tu sa cauti sa vezi daca ai cistigat.Inainte te anuntau ei de aia dadeai adresa aia unde sa iti trimita confirmare ca ai cistigat.Ei acum se pare ca nici asta nu o mai fac ei verifici tu singur pe net.Cum? Atunci cind pui cererea aia, formularu ala si dai submit dupa o sa iti apara acolo o pagina si spune felicitari cererea ta a fost trimisa cu succes si iti da un numar de confirmare.Ei tu pagina aia sau numarul ala trebuie sa til notezi undeva sal tii si in aprilie intri pe site pui nr ala siti da imediat daca ai fost selectat cistgigator sau nu.Si asta e tot. Daca esti selectat iti spune acolo ce trebuie sa faci in continuare. Daca nai cistigat asta e mai joci si altadata.Inca ceva.Cind participi trebuie sa completezi doar o singura data un folrmular.In caz ca completezi de mai multe ori automat te vor descalifica. Daca esti casatorit poate completa si nevasta sau sotu dupa caz, chiar si copii daca ai si au deja 18 ani.Gata ca am scris un roman aici, dar acum sper ca ai inteles cum sta treaba cu viza cu interviu si asa mai departe.Nu te lua dupa unu altu, nu intra in panica ca vai acolo e naspa, acolo nu stiu ce iti face asa am auzit la radio sant. Oamenii aia ei te cheama ei au programu; l de emigrare si nu au nici un interes sa se joace cu tine. Daca mai ai nelamuriri ma gasesti pe aici.Nu da bani la nimeni ca joca pentru tine ca se joaca acum, ca se joaca de enspemii de ori. Povesti sa va ia bani escrocii. Formatul ala nu e special este un formular pe net, deci tu completezi pe net nicaeri altundeva, nu pe hirtie nu pe mai stiu eu unde.Totul este electronic si se face numai si numai pe sitele ce eu ti l-am dat si daca ai vazut este sitele guvernului Statelor Unite.Nu povesti nu intermediari.