| gigiro a întrebat:

As vrea sa va intreb, daca va iubiti cu adevarat limba materna, daca va dati seama de rolul si importanta cuvintelor. Cu un cuvant, poti sa aduci fericirea pe chipul si in sufletul cuiva, sau dimpotriva, poti sa-l ranesti de moarte.Cand esti departe de tara, iti dai seama cat de bogata, frumoasa si melodioasa este limba romana. Constat ca nu mai stim sa conversam, ca nu ne mai gasim usor cuvintele, ca unele cuvinte au disparut aproape din vocabularul nostru. Si acum, intrebarea propriu-zisa:mie mi-e dor sa mai aud cuvinte ca dor, codru, minunat, sublim, etc. Ce cuvinte din limba romana va plac cu adevarat?

Răspuns Câştigător
| Barajag a răspuns:

Ceea ce spui tu, in mare parte este adevarat, am la scoala la cursul de suedeza o profesoara care este romanca si am observat ca nu mai stie multe cuvinte, se incurca.Imi plac multe cuvinte cum ar fi:ecou, maiestuos, mireasma, podoabe, gradini si livezi, paduri milenare, enigmatic, etc.Sunt sigura ca multi dintre noi stie cantecelul:
"Mult e dulce si frumoasa, limba ce-o vorbim!
Alta limba-armonioasa, ca ea nu gasim.
Salta inima-n placere, cand o ascultam,
Si pe buze-aduce miere, cand o cuvantam".
O zi buna!happy

1 răspuns:
| Razvan a răspuns:

Mi se pare ca sunt deosebit cuvantul patriotism. Daca il rostesti acum si casti gura sa incepi o conversatie pe aceasta tema, esti oprit brusc si apostrofat:"Bai tu esti comunist?"
Asta inteleg copii din ziua de azi din acest cuvant. Daca le zici de faptul ca dacii considerau moartea o sarbatoare si chiar se bucurau ca mor iti zic ca le zici basme
Cuvantul mama mi se pare frumos.Cand il pronunt imi imaginez un rau de primavara care cobora din munte.Nu stiu de ce dar din clasa 1 ma gandesc la asta cand zic "mama"
Si nu in ultimul cuvant, om.Doua litere si cate rauri de cerneala au curs pe tema asta. E singurul subiect prezent in peste 97% din operele literare ale lumii, indiferent in ce limba ar fi ele