Nimic. Dacă nu vrei sa vorbești cu părinții, nici cu prietenii, nici cu un psiholog și nici cu un consilier scolar, ți-ai anulat toate variantele. Crezi că te va ajuta TPU să ieși din depresie? Nu. Ce trebuie sa faci este sa alegi una din variantele menționate de tine. Chestia cu "nu pot și nu vreau" sunt copilării.
Nu, desigur ca nu cred că TPU mă poate ajuta să ies din depresie. Sunt conștientă că doar eu mă pot ajuta. Nu este vorba de "nu vreau", e vorba despre a nu putea. Speram că cineva îmi poate da sfaturi care mă pot ajuta în situația dată, dar îți mulțumesc și iți apreciez răspunsul!
Care este cauza " depresiei "? Prea mult alint? Prea multa " atenție "? Sunt părinții tăi atat de rai *( rigizi ) cu tine cat sa nu poți vorbi cu ei?
Mergi 1 ora prin Ferentari sau alte cartiere sărace in orașul tău *( dacă nu ești din București), 1 ora intr-un spital si sa vezi cum îți dispare " depresia " aia fără bani si psiholog!
La generația Zgaiba *( Z) depresia se manifesta prin lipsa a 500 € bani de buzunar, Iphone 16 sau gagiu posesor de BeMeWeu sau Mercedes care sa le facă fericite pe domnite!
Parintii sunt cei mai buni consilieri
ei te cunosc cel mai bine si te poot sfatui
Crezi ca niste straini de pe TPU te pot ajuta mai bine, mai ca nu iti stiu problemele?
Inafra de,, ieri in natura'',, sau asculta muzica care iti place'' nu stiu ce sfat as putea a.
Pana la urma tot la parinti ajungi.
Sa vorbesti totusi cu parintii. Ei te pot ajuta cel mai bine. Nu te gandi tu la "incarcarea" lor. E mai grav daca nu stiu ce ti se intampla.
Sa vorbesti cu parintii tai. Ei sunt responsabili de viata ta pana implinesti 18 ani. Iti este frica de parintii tai?
Hai sa nu generalizam totusi. Depresia este diferita la fiecare persoana in parte. Si nu toata lumea trebuie sa fie orfana, bolnava si saraca pentru a se valida aceasta depresie.
Daca mergem pe premisa generatiei, e vina parintilor de acasa care i-au crescut. Deci practic e vina generatiei x si y pentru ca "au stricat" generatia z. Daca stai sa o iei logic.
In loc sa impartim vina pentru fiecare, nu mai bine luam masuri acum in prezent si ajutam oamenii atunci cand au nevoie? Ce rost are sa stii cine este vinovatul, si tu sa iti vezi de treaba si sa nu iti pese? Ca asa putem da cu totii vina pe orice. Dar asta nu ne rezolva problemele.
mariansiTeodora întreabă: