De ce sunt mai bogați decât unii(!) dintre noi? Fiindcă sunt "curajoși", adică au curajul de a întinde mâna după un bănuț.
Tu ai avea acest curaj? Nu, normal.
De ce își cumpără băutură sau țigări? Fiindcă acestea nu i le oferă nimeni, dar întotdeauna se va găsi câte un om milostiv, care să-i ofere o farfurie cu mâncare, ori un colț de pâine.
Omul care cerșește își cumpără, de obicei, ceea ce nu prea are "bucuria" de a primi. Cu alte cuvinte, își face și el micile plăceri.
De ce a ales tocmai berea sau pachetul cu țigări?
Nu știu, nici nu îl judec. Fiecare dintre noi, avem plăcerile noastre vinovate. Toți ne distrugem viața, într-un fel sau altul.
Daca e batranel poti sa-i dai bani chiar daca e sanatos. Intr-adevar, nu ar trebui sa fumeze dar o face probabil pe baza de stres. Nici macar nu stii daca e alcoolic. Si oricum, o astfel de viata poate sa aduca si alcoolismul. Isi traieste viata cum vrea, si berea e mancare.
Poate viciile l-au adus acolo, sau poate ca nu. E alegerea ta daca vrei sa ajuti un cersetor sau nu. In mod normal ar trebui sa-i ajutam la comun prin stat. 2015 si nici macar vesticii nu ii reintegreaza in societate. Sa le dea apa si sapun plus casuta de lemn sau chiar o chestie de aia ca o casuta ce o trage masina, cum ii zice ca-mi scapa...
Da, spaniolii au facut-o cu tiganii. Ba chiar le-au gasit si locuri de munca si directionat copiii lor spre scoala, altfel ar fi pierdut din unele drepturi. Chiar si de igiena se interesau, cred ca erau de la directie. Si pana haine ar trebui sa li se dea. Dincolo, in Marea Franta Egoista si Nemiloasa si in Italia, astia traiau in focare de infectie nocive la adresa lor si a noastra.
Rulote, case de lemn, voluntariat, asa cum pot face pocaitii din Olanda si SUA pe aici, putem si noi romanii. Si majoritatea ar trebui sa fie bani UE. UE-ul sigur da bani mai multi pentru integrarea tiganilor dar nimeni nu vorbeste acolo. SI trebuie creat un grup, noi, bulgarii si altii care sa ceara.
Aaa, adica ceresetor cersetor, dar sa fie sanatos frate!
Nu te-ai gadit ca ala poate doarme pe cartoane iarna, crezi ca-i mai trebuie sanatatea la ceva.
Wow, wow, stai deci era un batran imbracat in hane naspa, dar tu nu l-ai vazut cand intindea mana! Poate era un fost procuror care isi bea pensia, sau face ce vrea cu ea.
Nota: Sa cer haine noi maine la lucru, ca tare imi e ca o sa-mi arunce lumea cu covrigi in coada, asa din mila.
Dar era EXACT ca un cersetor imbracat, nu? Astia au un fel de uniforma aparte, daca ai pus sosete de aceeasi culoare in papuci, canci mai arunca doamnele maruntis in palarie. Damn! uh, tremur tot!
fetitaCUPiscoturile întreabă: