Niste intrebari ce se vor a fii retorice dar nu sunt, dupa mine.
Interlocutorul, adica tu, stii deja raspunsul dar ai vrut sa Subliniezi ceva anume, si asta e si ideea.
Tu ai pus o intrebare iar ei ti-au raspuns la intrebare, desi parerea mea e ca nici nu se merita sa ne mai ostenim deoarece se stia raspunsul foarte bine deja.
Ori...
Se stie deja ca fiecare interpreteaza in felul sau.
De aceea ai si intrebat, pentru a "testa" (ce ai facut tu aici - e ca un fel de Mic Test Online) si felul altora (capacitatea acestora) de a rationa, intr-un mod cat mai rezonabil, in privinta acestor -mici dileme (majore de fapt), ce privesc viata intima a copiilor-, sa ma exprim asa.
Ai tras un mic semn de alarma, si nu doar odata, pentru persoanele in cauza (despre care vorbesti tu). Pentru a le deschide ochii.
Despre ce vorbim noi aici? Despre hotarari dezolante, luate inainte de vreme nu?
Insa in alta ordine de idei, daca stai sa te gandesti mai bine, toata aceasta munca de lamurire este, pot spune, in zadar ori poate mint.Dar stai linistit, ca nici multi nu vor fii aceia ce, negresit, iti vor lua sfaturile in considerare si le vor aplica in viata lor personala.
Deci avem asa: doua grupuri formate din anumiti indivizi.
Grupa mica reprezinta minoritatea iar cea mare reprezinta majoritatea.
Cred ca te-ai prins deja unde bat cu aceasta idee.
Acum, dupa ce ti-am oferit si o alta viziune pe masa, care dintre eceste doua grupe crezi ca vor da, cu adevarat, ascultare sfaturilor tale.
Care grupa crezi ca se va deranja, mai mult, pentru a-si oferi timpul si atentia necesare intelegerii acestor -semnale de alarma-? Uite o intrebare retorica.Nu e nevoie sa raspunzi, stai linistit, stim deja.
Chiar daca sfatul este unul benefic, ce mai conteaza?
Indolénta asta, bat-o vina!
Oricum, frumoasa incercare!
Stai linistit ca nu judec, ba chiar apreciez, dar nici mari sanse nu-ti ofer.
Hai sa n-o mai lungesc atat si cu modul meu, incalcit, de a ma exprima.
Am spus ce am avut de apus.
-Numai bine.
Sincer eu am 15 ani si nu m-am gandit sa imi incep viata sexuala decat abia dupa 18 ani pentru ca acum de exemplu se pot dezvolta anumite chestii gresit...
1. Probabil hormonii sunt de vina
2. Vor sa aiba copilasi [nu stiu]
3.Pentru ca la medic exista riscul ca parintii sa-si dea seama si nu e bine
4. Probabil nu o sa incerce sa ii modeleze din moment ce nu i-a modelat pana acum
Bafta!
Salut!
Misto intrebari!
1) Ai vazut tu, ca isi mai face cineva funda la sireturi, majoritatea, pur si simplu le baga in adidasi, pantofi etc.
Pur si simplu vor sa fie in trend (e un trend acum). Oriunde, te uiti vezi lucruri cu teme sau tente sexuale (era o reclama la o chestie de la kinder, care e in mare pentru copii, cu o tani care se pupa cu un nene cu colti), la TV asta se vede cel mai bine, domnisoare cu fuste/pantaloni mai mici decat boxeri mei (vorbind la figurat).
2)"De ce fetele sunt atât de neatente și atât de naive încât preferă să aibă un contact sexual fără prezervativ, chiar primul contact să nu zic de altele?"---Nu sunt neatente, pur is simplu sunt indragostite si/sau ceveza la presiunile baiatului/barbatului (trist, dar adevarat, chestia cu fetite de 12-13 ani cu barbati)
3)Nu e chiar asa usor sa intrebi parinti, din moment ce poti afla singur/a, mai e si rusinea (asta se aplica si la medic). Chestia cu medicul e ceva de rusine si mai e si faza, daca esti minor, nu prea faci multi purici pe la medic...sa nu uit, e o problema romaneasca asta cu tratatul dupa ureche (am inteles la ce te-ai referit, dar si asta e o problema si are legatura)
4)Nu stiu, ce au de gand sa faca cu odraslele lor, dar majoritate isi dau camasa de pe ei sa aiba mucosi IPhone si IPad. Suntem in criza, lucrezi cat te tin puterile sa ai ce le pune pe masa copiilor (eu ma uit la parintii mei).
Parinti nu mai au timp, pentru copii (sunta urat, dar pentru a le asigura tot ce au nevoie si mai mult de atat, raman fara timp, in mod ironic, pentru mucosi) si nici copiii nu mai vorbesc cu parinti (sunt prea putini cei care o fac).
Daca imi dai voie, o sa fiu off intrebari si o sa fiu scurt.
Asta e Romania, asta e Europa, asta e viitorul Pamantului! (sper ca se intelge ideea)
1)Li se pare probabil interesant sau sa treaca prin situatia asta ''sarutul''.
2)Mindria
3)Rusinea
4)...
Are ceva daca iti raspund la toate intrebarile deodata printr-un singur cuvant? Prostia.
Am inteles ca esti fericit (daca merge acest adjectiv) ca cineva a inteles unde bati apropo.Dar chiar nu consider ca meritam funda, nici macar nu m-am chinuit sa-ti raspund de-adevaratelea la intrebare.La ce raspuns, descurajator, am postat...numai la funda nu imi statea mintea.
Si totusi este un pic dubios, adica ai luat de-a bun un raspuns vopsit intr-o nuanta putin cam descurajatorare (fara rea intentie dar ti-am spus: mari sanse nu-ti ofer).
-Numai bine.
Eu am chiar 11 ani si imi place mult sa ma joc baschet fotbal,pititea, sa ma plimb cu bicicleta si sa citesc. Nu toti copiii sunt chiar asa... Bine, recunosc, ca la mine in scoala sunt cateva"specimene" care influenteaza pe altii, dar pe mine in nici un caz, dar pe cei mai multi ii atrage acest fel de comportament
Bine,dar tu zici ca joci nu stiu ce jocuri, eu vad ca iti pierzi timpul pe internet
Deci mai bine nu mai vorbi, ca tot din generatia "pacatoasa" esti.Vei vedea tu la 13-14 ani cand vor incepe nebunelile, si te vei apuca de fumat, si toate alea, pentru ca esti un copil ca si alti copii din generatia asta
De unde stii tu? Eu in primul rand nu suport mirosul de fum... si vrei sa ma joc la ora asta? Cand umbla toti pe strada? Eu ziua ies afara, citesc, ascult muzica si seara intru si eu pe calculator. Acesti copii "problema" fumeaza chiar in fata scolii, iar personalul scolii nu face absolut nimic Totusi cred ca nu sunt chiar asa de fraier as putea spune incat sa calc pe urmele acestor "badarani"
Bună.
Părinții au fost mereu de vină, scoala i-a schimbat foarte mult, răsfăț-ul acordat de părinți.
Părerea mea .
Prefer sa raspund la intrebarea 3.
Doctorii se vind pentru bani, ei se joaca cu sanatate oamenilor.
Am auzit cazuri neplacute, cum ar fi doctorul primeste mita de la pacienti pentru a nu sta la coada, deci este ridicol.Adica unii oameni, care mai saraci asa, stau de dimineata la coada, si vine unul bogat, care da mita si trece fara coada.Acuma te poti crede buricul pamintului,daca ai bani.
Nu mai poti avea incredere in doctori,fara studii fara nimic ii primesc la munca, pentru ca au dat examele cu bani.
Eu de exemplu nu am incredere in ei, deoarece ei cred in bani, de parca ar veni sa faca bani, dar nu sa salveze vieti.
Pa pa.
Pentru tot ce ai spus mai sus exista 2 cauze:
1.Parintii, educatia care nu trebuie sa lipseasca. La 12 ani au deja telefoane de ultimul racnet, tablete, haine la,, moda''... parintii ar trebui sa nu ii mai rasfete atat sau risca (,) ca copiii lor s-o ia pe drumul gresit. In afara celor spuse de tine mai exista si alte lucruri pe care le fac acesti copii cu varste inca mici. Din clasa a 6-a incep cu fumatul din a 8-a cu drogurile iar asta poate fi legat si de cauza 2, anturajul. Cam atat am avut de spus, din pacate asta e lumea in care traim, nu avem ce-i face.