| Roberta00 a întrebat:

Buna in noptiera din camera hotelului era o bratara si in ziua in care am gasit-o colega mea de camera a plecat de la hotel si cred ca e bratara ei ce ziceti acesta se numeste "furat"? Si nu am nici nr de tel, hi5, etc al colegei de camera.

Răspuns Câştigător
| Linn192089 a răspuns:

.nop.nicidecum nu se numeste furat. puteai so lash la receptie.asta e o varianta.insa in cazul, in care vatzi imprietenit.iti ramine ca amintire.sh mai stii.vine timp.maybe.cind va rentilnitzi happy si eu poti returna. good luckwinking

3 răspunsuri:
| Dan a răspuns:

Trebuia sa lasi la receptie si atat.Noroc!

| VitaminA a răspuns:

Nulaughing nu e furat...

| Ancestralsoul a răspuns:

Legea soune clar ca orice obiect sau bun gasit si insusit, nedeclarat este considerat furt si se pedepseste ca si o infractine reala, dar cu o poedeapsa mult mai slaba.Asta spune legea:
Insusirea bunului gasit


Art. 259. - (1) Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseste cu zile-amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare sau in mod fortuit in posesia faptuitorului.
(3) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Deci doar daca tipa respectiva depunde plangere este furt, altfel nu.Depinde de moraliate daca inapoiezi bratara sau nu, dar legal nu e nimic grav atata timp cat nu exista plangere penala.