| Florentina9210 a întrebat:

Bună! Mă confrunt și eu cu o mică problemă să zic așa. De curând mi-am făcut iubit cu care mă înțeleg super bine și ne cunoaștem familiile. E cuminte, harnic, înțelept și foarte inteligent. Deja petrecem timpul împreună și observ ca avem multe lucruri în comun. Într-un cuvânt, rezonăm!
Doar ca, un personaj din trecutul meu, bine, am ieșit de două ori deoarece nu mi-a plăcut tipul, nici fizic și nici comportamental. Plus de asta avea anumite probleme să zic așa de ordin psihic. Ce nebunii găsea pe net ar fi vrut să le punem în aplicare în viața reală. Ritualuri și genul. L-am blocat peste tot și cu toate astea își face conturi să ne jignească. M-a sunat cu privat m-a făcut "nasoală " pe mine și pe prietenul meu " aragaz cu patru ochi " deoarece el poartă ochelari. Îi înțeleg frustrarea deoarece a fost respins și nu are un job tocmai bun, prietenul meu este polițist și cred ca se simte puțin inferior, permisul nu l-a promovat, și acum își varsă frustrările pe noi, pe mine. Ce se poate face din punct de vedere legal ca să scap de acest individ? Dacă merg la poliție, se va rezolva ceva? Și încă ceva, ne-a făcut poze ( fără acordul nostru) când eram în mall.

Răspuns Câştigător
| MihaelaDart a răspuns:

A face fotografii în locuri publice nu este ceva grav. Doar dacă aduce hartuire psihologica asupra ta, doar atunci îl poți da in judecata, in rest, din moment ce se simte lezat, recomand să îl ignori și asta este arma cea mai buna, de a renunța singur. Nu ii mai răspunzi propunerilor lui atât pe strada, la telefon, niciunde. Te axezi doar pe relația pe care o ai in acest moment, îi poți spune prietenului tau actual de situația deranjanta și sunt sigură că te va sfătui clar. Nu te lăsa speriata de unul care nu a știut să își facă o viață personală, uită-l, ignoră-l. Va ceda singur.

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Se cheama hartuire. Mi se pare ca omu' are efectiv probleme psihice grave daca face asta in conditiile in care prietenul tau e politist. Tot in ideea asta, prietenul tau ar trebui sa stie mai bine ce e de facut dpv legal. Daca nu el, stie sigur pe cineva care va poate ajuta in privinta asta.

| Florentina9210 explică (pentru GabiDumitrescu):

Ca are probleme psihice grave, asta știm și noi. Chestia e ca toate mesajele, apelurile le dă după conturi anonime și numere necunoscute. Pot astea să constituie o probă?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Florentina9210):

Conturile alea anonime pot fi asociate unui IP... la fel si cu numerele, cam greu sa faci rost de cartele prepay fara buletin de ceva vreme.

| lpavel a răspuns:

Nu poti face nimic daca nu ameninta cu diferite rautati asupra voastra! Asta ar trebui sa stie prietenul tau daca e politist... laughing apoi cam atat si despre inteligenta lui! Nu vreau sa te jignesc dar politistii de obicei sunt cei mai cu mintea ingusta sa nu zic ceva mai urat. Tie ti se pare inteligent ca il iubesti iar cum bine stim dragostea te face oarba, deci cam atat despre asta.
cat despre poze facute despre voi il poti reclama daca va/te pune intr-o ipostaza josnica sau neadecvata etc intelegi tu si v-a postat undeva pe net, daca nu a facut niciuna din astea atunci nu-l poti reclama! Nu-l mai baga in seama orice ar face si o sa va lase in pace!

| Florentina9210 explică (pentru lpavel):

Nu înțelegi. Noi nu îl băgăm în sens pe el, el se bagă cu noi în seamă. L-am blocat peste tot. Își face n-conturi doar pentru a jigni. Prietenul meu lucrează într-un centru de arest preventiv. Nu are pe competența să facă el legea cu toți inadaptați sociali.

| lpavel a răspuns (pentru Florentina9210):

Deci cum am zis: prefa-te ca nu-l vezi indiferent ce face! Numai indiferenta voastra il poate face sa renunte! Ii blochezi toate conturile si nu-i raspunzi la comenturi pe net iar pe strada te prefaci ca nu-l vezi! Asta e singura solutie! Va mai tine cu prostiile lui un timp si dupa aceea dar daca va vedea ca nu e bagat in seama se va lasa!

| Bogdanbv92 a răspuns:

În primul rând nu mai minți lumea pe aici dând vina pe alții legat de nebuniile văzute pe net și puse în practică, când de fapt tu ești cea care face asemenea lucruri, cu unghii tăiate și mai știu eu ce prostii, că dacă e să ne uităm la niște întrebări de ale tale mai vechi, chiar tu vorbeai că practici așa ceva, în al doilea rând, nu ești tu în nici cea mai mică măsură să compari job-uri în condițiile în care tu la 33 de ani ai tăi nu ai lucrat nicăieri și stai în continuare pe cârca părinților, că nu ai tu de unde să știi cât câștigă fiecare la job-ul său, ca să îți dai tu cu părerea pe aici stând acasă și neavând ce face, nu prieteni, nu nimic, nu știi să te comporți normal în societate, în al treilea rând, despre pozatul în spațiul public fără acordul tău, nu are nimeni nevoie de acordul tău să te pozeze în spațiul public, atâta vreme cât nu folosește pozele pentru alte scopuri, ceea ce nu se va întâmpla niciodată, poți să-ți bagi undeva acordul ăla că zici că ai polițist, nu te-a învățat cum stă treaba? Mergi și dă și mall-ul în judecată, că are camere și te filmează tot fără acordul tău, în al patrulea rând, cât despre plăcutul fizic și comportamental, iar minți ca să pici tu bine și să te victimizezi degeaba, că tocmai tu ziceai că îți place așa, că cei înalți nu îți plac, în schimb, dacă ai primit niște cadouri, gata, ți-ai schimbat brusc părerea, dovadă de ipocrizie maximă dai, în al cincilea rând, legat de permis, uite că l-am luat și pe ăla de vreo lună, spre surprinderea ta, din prima școală, nu după 3 sau câte școli ai făcut tu, tot că te-au ținut ai tăi în școala de șoferi, nici ăsta nu este meritul tău, că și pe la poliție mai am prieteni și aceste lucruri se pot vedea, în al șaselea rând, cât despre conturile false, cam tu ești cea care are o mulțime de conturi cu nume false și dă mesaje pe la lume, chiar și ție îți mai dai de pe ele, doar ca să pară că vezi dom'ne ce îți face ție lumea și să te victimizezi pe net din lipsă de atenție, dovadă stau și mesajele acelea amenințătoare (știi tu mai bine ce ai scris acolo), că tu chiar ai scris și ai trimis asemenea mesaje de genul și ele sunt incă ramase acolo, cel mai bine ar fi să te potolești și să termini cu astfel de tâmpenii pe care le faci doar pentru victimizare și atenție, că tu nu ai primit nimic amenințător și nici nu te amenință nimeni sau să îți facă vreun rău, Nu, nu o să îți facă nimeni nimic, astea sunt doar în mintea ta odihnită, din lipsă de activitate, în schimb ceea ce trimiți și spui tu de pe conturile tale false, te poate afecta și te poți trezi cu vreo citație pe la poartă, mai bine zic să fii cuminte și să ne vedem fiecare de activitățile noastre, care are, care nu, să își facă rost, dar fără să îi afecteze pe cei din jur. Spor la treabă și o zi bună!