| Luissa123 a întrebat:

Buna TPU.comentati va rog proverbul vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sint acri.eu am inteles si stiu cateva idei insa imi trebuie mai mult. voi cum intelegeti proverbul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Invidia. Nu ai parte de realizarile altei persoane si in consecinta le vei denigra. Rautatea. Nu esti capabil sa intelegi pe unul mai inteligent decat tine sau nu suporti ca altcineva sa nu-ti impartaseasca ideile si vei cauta sa-l pui intr-o pozitie de inferioritate.

3 răspunsuri:
| Bunicul62 a răspuns:

Daca lucrurile nu-ti ies cum ai fi vrut, nu cauta sa te amagesti,Vulpoiul ca si tine Găsise uşor o scuză să nu mai persevereze. Uite ce face motanul din batatura aveam niste cirnati uscati la streasina si motanul cu narav auzeam zdup buf zdup buf, zic na belea ce o fi si ma uit pe geam Chem si baba ce crezi ca era fata mosului motanul incerca sa sara la cirnati dar erau prea sus, apoi motanul se lasa pagubas si se uita lung dar zice uite cit de uriti sunt si strimbi si mai au si piper in ei si pleaca.E fata mosului aici chestia sta cam asa ca cei de la dragoste si sex cind trebuie sa citeasca dupa 3-4 pagini zic repede "cititul dauneaza grav sanatatii" Deci fata mosului daca te apuci sa faci o treaba o faci temeinic vei intilni greutati dar trebuie sa incerci sa le depasesti sa nu faci ca fraierul acela de vulpoi sa te auto/multumesti si sa ametesti constiinta sau ca motanul meu, daca mai incerca reusea Daca era motan destept urca pe casa si cobora pe la streasina si era satul de cirnati si de nuiele de la mine Deci morala este ca problema de matematica, o intorci pe toate partile si nu te lasi aplici tot ce ai invatat si nu te lasi ca nici primitivii cind vedeau mamutul daca ziceu ca vulpoiul mureau de foame dar ei gaseau solutii si tabarau cu bitele pe lighioana si o lasau lata apoi o faceau pastrama si o afumau la foc. Deci fata mosului cind te apuci sa faci ceva util si folositor si in genunchi daca esti tot tragi sa te ridici, Daca Stefan cel mare cu turcii facea ca ratatul ala de vulpoi acum europa era musulmana o lua pe circa fugea in codru stringea armata se pregatea de bataie chema Parintele Spovedea armata si o impartasea pe cimp apoi tabara pe turci si ii casapea ca vedea el ca nu o scotea cu ei la cap cu vorba buna.Ca turcii erau grei de cap nu pricepeau

| aleksuta a răspuns:

Vulpea reprezinta de fapt fiecare persoana in parte, ca om.Omul,la fel ca vulpea este viclean si cauta sa provoace si sa sa se contrazica ajungand oarecum la ideea unui fel de pariu sau la incapatanarea de a-i arata unei alte persoane ca este mult mai presus si ca ceea ce el face este de mii de ori mai bun si mai corect decat cealalta persoana.Si atunci cand vulpea nu ajunge la struguri, adica cand omului i se incurca ''ațele'' si lucrurile nu ies asa cum isi dorea, acesta cauta un oarecare pretext pentru a scapa sau o eventuala alternativa prin care sa arate ca lucrurile de fapt nu au mers cum trebuiau din cauza unei alte persoane care nu trebuia sa se implice sau a unui eventual lucru aparut in cadrul problemei.Astfel,proverbul ne arata cum ca omul poate avea mai multe fete si ca mereu va fi bland cand va avea interes iar daca lucrurile nu ii ies cum trebuie se poate duce la cealalta extrema.Parerea mea.