Omul are un ceas biologic,in functie de anumite activitati ti se poate parea ca trece greu sau repede,dar timpul fizic trece la fel, ai o viata haotica nu ai un plan de actiune, un program, este foarte important sa ai asemenea program, viata trece vrei nu vrei nu tine cont de noi, important e sa apreciem prezentul, din trecut trebuie sa invatam, sa aplicam in prezent acele lecti
Da... nu e chiar asa de mare chestia. Multa lume isi aduce aminte de anumite momente din copilarie, unele chiar neimportante.
Acum 10 ani am pus un ac pe masa, si si acum imi aduc aminte de acel ac. Dar doar atat, nu a fost nimic special cu acel ac, sau cu unele vise, sau cu faptul ca acum 4 ani ma uitam atat de atent la o cioara incat am ramas uimit de faptul ca... este doar o cioara. Daca intrebi acum o alta persoana probabil si ea are fractiuni de astfel de amintiri, dar nu le consolideaza (sau poate ca da).
Unele lucruri raman blocate in capul nostru, exact pentru ca nu sunt importante.
Dar lumea nu vorbeste despre aceste lucrui. Doar in scurte secvente din viata, tocmai din acest motiv, ca sunt neimportante pentru ceilalti.
Dar perceptia ta despre viata este una cat se poate de interesanta. Ma bucur sa stiu ca lumea se poate concentra si pe astfel de lucruri, imi da speranta. Dar ma gandesc ca nu esti chiar fericita cu ele, nu? Poate te gandesti la cum ar fi daca te-ai pierde in lucrurile marunte ca toti ceilalti oameni si cum ar fi sa nu iti mai faci atatea griji legate de viata asta prea scurta (bine... ca presupunere).
Viata chiar este prea scurta, dar daca te gandesti la efemeritatea lucrurilor te intristezi mai rau. Mie personal imi e frica ca o sa ajung la 80 de ani si o ma plang ca mor si nu vreau asta Dar mi-ar fi frica si daca m-as impaca cu ideea asta.
De altfel, aceste ganduri vin cand nu ai ce face, cand mintea nu e preocupata. Sunt sigur ca vecinul de la 2 care sta toata ziua plecat la lucru, macinat de ganduri, nu se gandeste la asta. Sau orice bunica care s-a vazut cu nepoti si se simte implinita ca si cand asta a fost tot. Sau o pisica care... dar nu, ca astea nu se prea streseaza de fel.
Timpul trece repede, pentru ca suntem absorbiti de tot ce ne inconjoara. Telefonul, televizorul, un laptop, o carte, o sarcina de facut, astfel incat nu mai suntem constienti de timpul care trece.
Stii cum trece timpul pentru un calaret intr-un act de rodeo? Cand se pune pe taur si incepe sa faca ca toti dracii, acele 8 secunde ale calaretului trec al naibii de greu, mai ceva ca aplicarea principiului relativitatii timpului raportat la pamant si la o alta planeta.
Asta este o problema globala, nu o putem schimba, nimeni nu poate. Nu stiu o solutie pentru asta, dar o sa dau aici pe notificari, poate se gaseste o alta persoana care sa explice mai bine
Wow, ce comentariu!
Ce tare sti sa explici.
Imi place si apreciez ca ti-ai irosit timpul pentru o întrebare la care pur si simplu nu pot sa ii găsesc răspuns.
Crede-ma sau nu, dar asta e o fobie oribila pentru mine. Ma stresează si ma baga in ceata si intr-un fel de anxietate greu de descris. Uneori imi vin si gânduri ca gen eu nu o sa mai fiu in forma asta si ca după ce mor gata o sa fie cu mine.
Creierul meu nu poate percepe asta si gata
Ori is eu nebuna ori idk.
Merci mult pentru. răspunsul tău, e folositor si chiar interesant?
Am vrut sa scriu. '' Merci mult! Răspunsul tau e folositor si chiar interesant ''
Graba asta?
Lma 2020! sper sa fie mai fain decat 2019, desi in 2019 mi s-au întâmplat lucruri la care eu nici nu imi imaginam ca se puteau întâmpla.
Viata asta e fermecătoare, dar foarte foarte ciudata.
Merci la fel.
Si... te cred, nu am contestat sau ceva. Stiu ca e o fobie, asta e o parte chinuitoare a mintii.
Ne punem la un lucru, o familie, nepoti si apoi murim. Cumva dupa o varta nu o sa mai gandim asa pentru ca fizic, creierul se altereaza. Si cel mai urat este ca suntem constienti de asta.
Dar aici intervine eul fals. Ar fi o filosofie mai mare de explicat si poate m-as pierde pe la mijloc. Tu nu esti vocea din capul tau. Iar cand vocea dispare... ce ramane? Un animal nu are problema asta.
Oricum, caut eu un vampir care sa ma muste si sa rezolvam problema
) Buna idee
AlinMariana întreabă: