Sarut mîna Ioana, am citit si eu intrebarea ta, si evident si răspunsurile date de utilizatori, permite mi să i ti spun că omul care moare el nu continuă să trăiască nicăieri, nu are un suflet care cind moare părăseste corpul, omul cind moare merge in pămînt. Nu există iad sau rai. Omul la moarte nu merge intru n loc de chin.
Intrebarea este "de ce se face dezgroparea". Pentru ca inainte de 7 ani, chiar ar fi socant. Corpul inca este in faza de putrezire. Totul este in descompunere, miroase oribil, vederea nu este tocmai placuta (sa nu spun direct...).
Dezgroparea se face (nu este in toate zonele) pentru spalare cu vin si ungere cu untdelemn. Initial a fost facuta din lipsa spatiilor de inmormintare si a ramas ca un obicei.
DA crezi ca mai poti spala ceva? oase....sau ce. Daca ai mai multe explicatii da-mi id-ul tau te rog.
Da, oasele. Numai oasele se spala.
Inainte se puneau in acelasi mormint jos, iar deasupra (cum spuneam din lipsa de spatiu) se inmorminta altcineva. De obicei o persoana din familie, dar au fost si cazuri de straini.
http://dreptcanonic.amforum.net/......ta-canonic
Pai mortul nu se mai dezgroapa niciodata. dupa 7 ani e permis sa se ingroape alt om( de preferabil din aceeasi familie cu el) in acel loc. destul de simplu, nu?
chestia cu 40 de zile este ca un om dupa ce a murit are 40 de zile sa-si reanalizeze viata, sa vada ce a facut rau si ce a facut bine. dupa 40 de zile vine judecata de apoi in care e judecat si pus in rai ori in iad.
daca mai ai nelamuriri intreaba-ma sunt elev la seminar
Ok si daca ingroapa pe altcineva in locul cadavrului pe el unde-l duce? Si chiar daca timp de 40 de zile el se gandeste la ce e bine si rau pana la urma a murit si numai conteaza ca se caieste ca daca e mort prin sinucidere tot in iad va ajunge nu?
Daca se sinucide, da, va ajunge in iad. iar in legatura cu unde va fi pus cel care a fost inmormantat acum 7 ani: dupa 7 ani se ajunge sa nu mai fie mult sau chiar deloc din acel om, deci prectic se pune peste pentru ca nu se poate scoate
SI cum un om prospat mort il pui in mizerie el trebuie intr-un loc cu pamant curat eu asa stiam
Crede-ma ca pamantul nu prea mai are nimic murdar pe acolo pentru ca omul(mort in urma cu 7 ani) s-a transformat practic in ingrasamant.
TU poate ca stii mai mai bine eu ti-as spune de ce am spus de sinucigasi pentru ca per sa ma ajuti esti gata sa asculti povestea mea? nu foarte lunga...
Bineinteles
Bine atunci, totul a inceput acum un an cand purtam o discutie cu mama mea aceasta fiind psiholog eu invatand la un liceu mi-a spus ca si in liceul tau nu dau nume... exista psiholog de cand s-au intamplat dou sinucideri prin spanzurare cred ca stii liceul renumit si prin asta iti poti da seama pentru ca era numit candva liceul spanzuratilor si astfel daca cunosti ii poti da seama care e. Ideea este ca atunci cand am aflat eu tot timpul fiind marcata de sinucideri am inceput sa caut informatii despre cele doua fete: cauza, motive intelegi tu, urmarindu-le povestea indeaproape una din ele m-a marcat foarte foarte mult nu stiu de ce cand putea sa fie cealalta sau amandoua dar una singura m-a marcat tare si-a pus amprenta, am descoperit motivul ei si nu ti-l voi spune pentru ca nu e relevant ideea ca de atunci ma gandesc la ea fiind moarta din 2006 anul acesta implinind 7 ani acea fata.Eu nu o cunosc eram mica cand s-a intamplat eram in clasa a 4 inchipuieti acum fiind int-a 11 si am descoperito acum un an din conversatia aceea si m'a marcat cu toate ca s-a intamplat acum 7 ani. Cand sunt singura acasa parca am impresia ca desi nu o cunosc ea e acolo stie cine sunt.am visat int-ro noapte o fata care-mi mangaia gatul sa-m-am gandit ca e ea si vrea sa-mi faca rau precum ea s-a spanzurat, nu pot sa scap de amintirea ei. ajuta-ma te rog se poate ca sinucigasii sa revina si sa faca rau? dar nu ma gandesc la ea din 2006 nu ci de cand a vut loc discutia cu toate s-a intamplat in 20006
Raspunde
Scuze dar a trebuit sa ies... problema e foarte simpla. nu cred ca spiritul ei te chinuie pentru ca tu ai probleme de cand ai avut acea discutie(daca am inteles bine), ci cred ca totul e in mintea ta. e posibil si spiritul ei sa te chinuie dar aici nu te pot ajuta pentru ca nu am aceasta putere. vorbeste cu un preot si te vei linisti. nu uita! sa nu te dai batuta orice ar fi. succes
Noi nu ne cunoastem, poate bantui oameni necunoscuti?
Ce prostii o înveti amice?
Pai dupa 7 ani mai gasesti numai oasele pe care le pun intr-o cutie si le ingroapa inapoi, dar numai la cererea familie
Se poate dupa 7 ani sa gasesti ceva mai mult?
Da,eu am participat candva la o deshumare dupa 7 ani si din pacate trupul nu era bine putrezit,presupun ca s-a folosit prea multa substanta de imbalsamat,sau a ajutat si pamantul galben fiind, nu a permis aerisirea si neintrand bacterii de putrezire s-a amanat mai mult decat era cazul acest proces, alta explicatie nu vad, daca mai ai idei, expune-le
Savu_George_1998 întreabă:
Manugabi întreabă: