Si eu eram linistit si cuminte la varsta de 14 ani dar atunci nu aveam multa experienta in viata, acum sunt un barbat in fire si am suficiente conocimente ca sa pot trai pe cont propriu dar lumea spune ca voi nu sunteti prea destepti fiindca nu sunteti in stare sa va castigati painea, nu aveti un salariu fix si sunteti in acel stadiu de dezvoltare pana la 18 ani.
Sa iti explic.Varsta de 13, 14 ani chiar 15 este varsta in care sufletul se strica cu tot felul de vicii.Este varsta care intra la toti in subconstient si este o varsta care este blestemata de multa lume.Iti inteleg supararea, eu pot vorbii destule si cu un copil de 10 ani atata timp cat il duce capu.
Ma, mie nu mi-a placut niciodata sa judec in fc de varsta.
Dar ideea e ca majoritratea incepeti sa va credeti oameni mari, si sunteti doar oameni mari wannabe. Si aici nu ma refer la varsta de 14 ani ci la varsta de 13 - nspe ani (nspe fiind varsta in care nu mai depindeti financiar de parinti. Obligatoriu nspe>18, de regula > 21)
Persoanele care isi vad de treaba lor (de scoala, de munca, etc) si care mai au si altceva in cap in afara de ''change relationship'' pe facebook sunt persoane cu care ai ce discuta, indiferent de varsta. Aia mai pierde-vara, de regula sunt mult mai imaturi (si cel mai tragic e ca au impresia ca sunt mai ''smecheri'' cand ei de fapt sunt sub nivelul marii.)
Sincer si eu am 14 ani si sunt de acord insa nu ar trebui sa iei in seama astfel de comentarii
in general varsta noastra poate fi considerata cea mai aiurita pentru ca multi dintre noi facem tot felul de tampenii si nu realizam foarte multe in viata
deci pentru cei care se simt asa...e o alta poveste
insa eu stiu ca nu sunt genul... am trecut prin multe si m-am maturizat mult mai devreme
Nu am spus ca iau in seama, doar ca dupa ce vezi chiar peste tot asa (+ comentarii ale unor "prieteni" ) te face sa te simti aiurea...
Toti ne maturizam diferit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim judecati
Nu stiu fiecare dupa cum crede
Ma bucur ca nu ai gheata la minte si nici la inima, nimeni nu generalizeaza, daca am facut asta imi cer scuze, dar ti se para normal ca o fata de varsta ta sa intretina relatii sexuale?
Nu, nu mi se pare normal. Dar toti se opresc acestor specimene si generealizeaza brusc si urasc momentele cand toti imi spun cand faci 17 sau bla bla cand eu le repet ca am 14 si ei ca serios? la varsta ta...
Salut! Nu pune la suflet si noi am trecut prin asta.Sunt unele persoane care au nasul mai sus ca fruntea lor si acele persoane nu stiu mai mult decat sa jigneasca pe cineva sau sa injoseasca.Las-i sa spuna ce vor, ei nu stiu ca de la o persoana de 14 / 15 ani poate invata mai mult decat stie el sau ea.
Asculta draguto, nu cu totii sunteti catalogati asa, dar marea majoritatea cand vedem intrebari din punct de vedere sexual. Chestia este ca noi astia marii de 20 si ceva de ani nu eram asa, nu ne incepeam viata sexuala la 14 ani, ci mult mai tarziu. Grija noastra era cum sa facem rost de bani pentru chipsuri, sucuri, mingi de fotbal, excursii, jocuri, etc. Noi ne traiam copilaria intr-un mod frumos, de neuitat. Si voi copiii de 14 ani va bagati in niste chestii pe care nu le stiti si nici nu va interesati. Eu nu judec pe absolut nimenea, gresesc ei ca judeca copiii si cii cred prea imaturi, eu sunt de acord ca unii de 14 ani au o inteligenta mai mare decat astia de 20, dar mai sunt unii de 14 ani care chiar habar n-au cu ce se mananca o relatie de dragoste sau alte lucruri in viata.
Concluzia mea skumpo este ca voi sunteti tineri! Profitati de aceasta tinerete, sa fie numai veselie si bucurie, sa fiti in fiecare zi cu un zambet pe buze, sa aveti ce nazbatii sa povestiti copiilor vostri, nu sa incepeti de pe acum viata sexuala sau sa va indragostiti la varsta asta. Inca mai aveti de trecut prin multe lucruri skumpo si astfel va veti maturiza mult mai mult. Si stai linistita, fiecare ne maturizam in felul nostru si te asigur ca orice varsta ar avea omul, niciodata nu va fi matur 100%, intotdeauna vom ramane o parte copii.
Ideea era ca nu am zis ca vreau sa imi incep viata sexuala sau altceva. am spus doar ca din cauza unui specimen toata lumea cand mi-a aflat varsta s-au uitat putin ciudat (poate pentru ca nu o arat ) si cand am citit si auzit comentarii m-a deranjat. Aici nu am vorbit de maturizare pentru ca sunt perfect constienta ca nu sunt in acel stadiu al maturizarii la care se asteapta multi ca unii sa fim. Oricum copilaria o traiesc, la iubire stiu ca e o "joaca" pana la cea adevarata. Si nu e vorba ca nu stiu, adica o pasiunea de-a mea este medicina si mai ales educatie pentru santate si prim ajutor, la care stiu sigur ca stiu ce sa fac in caz de orice. De viata nu ma stresez sa aflu acum pentru ca toate au un timp. Multumesc ca ti-ai spus parerea si scuze dar a trebuit sa nu te las sa crezi ca as avea alte interese decat cele exprimate. Multumesc inca odata
Buna,
Eu am 24 ani si, evident, am trecut si prin 14 si prin 17. La 24 de ani nu mai spune "nu am 14 ani" ci "nu am 17 ani".
Odata ce cresti vei vedea si vei realiza ca modul in care gandesti la 14 ani este unul copilaros. La fel si la 17.
Odata ce etapele trec realizezi ca te-ai schimbat mult si ca lucrurile care ti se pareau normale atunci acum sunt anormale sau le vezi diferit.
Vorba pe care o pui in discutie nu tine neaparat de persoanele care acum au 14 ani ci mai degraba de experienta prin care respectivul a trecut. Este o amintire, daca vrei.
Toti am trecut pe acolo si sunt convins ca vorba nu vizeaza pe tine sau altii de varsta ta. Este mai degraba metaforica.
Iar faptul ca unul de cls. a 11-a te ataca privind varsta u face decat sa isi arate superioritate. Lucru perfect normal intr-o societate ierarhica. Iar acesta poate fi si un raspuns al faptului ca si el, la randul lui, este atacat de cei ca mine. Stai linistita si asteapta, o sa iti vina randul si vei intelege.
Multumesc de raspuns si nu ma ataca nimeni de a 11-a pentru ca stiu cum sa vorbesc
Multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre Ma bucur ca nu sunteti genul care sa generalizati si ma bucur si pentru ca ati avut rabdarea necesara sa raspundeti.
Ai mare dreptate!
In primul rand m-am saturat si eu de toti tampitii care se cred maturi si ne judeca aiurea.Am vazut intr-o intrebare cum una de 14 ani se lua de una de 13, zicandu-i ca poate cand o sa ajunga la varsta ei o sa aiba voie sa faca mai multe lucruri etc.(serios? tu la 14 ani, care esti doar cu 1 an mai mare decat una de 13 crezi ca esti mult mai matura?).
Revenind la intrebare, si eu m-am saturat sa generalizeze asa zisii "oameni maturi" cuvintele jignitoare adresate la categoria noastra de varsta.Am inteles frate, intrebarea unei fete de 14 ani sa zicem e complet retardata, dar nu raspunde atunci!
Parerea mea este ca cei care jignesc sau zic chestii de genul"eu la varsta ta ma jucam cu papusi, ce educatie iti dau parintii?" si sunt doar cu vreo 2 ani mai mari sunt si mai retardati decat persoana care a pus intrebarea. Vremurile s-au schimbat foarte mult,iar din cauza internetului,televiziunii s.a copiii au acces la informatii la o varsta poate mult mai frageda decat a altora.Dar asta e! Astea-s vremurile si punct. Daca cineva care e mai mic de varsta vrea sa se informeze in legatura cu sexul,toti sar pe el : "vai unde se duce generatia asta","baga-ti mintile in cap" etc.Din contra,daca nu ti se dau informatii,nu poti stii si riscurile,iar copiii vor face ce vor vrea,cum ii taie capul, fara a stii pericolele la care se expun...Dar asta e, comunitatea asta parca trebuia sa-i ajuta pe toti, facand abstractie de varsta, continutul intrebarii si toate cele, dar vad ca nu este cazul.Scuze daca raspunsul meu a fost incredibil de lung, dar chiar a trebuit sa imi zic supararea.
Ai inteles gresit intrebarea. Inteleg ca te-ai suparat. Multumesc totusi de raspuns