@MarionEl, am ras cu lacrimi, da?!
Ma autocenzurez in situatii "apretate", sunt atenta la ceea ce spun, la modul cum spun, incerc sa imi aleg cuvintele, insa asta nu inseamna ca nu spun ceea ce cred.
Ha! Cineva a intrebat aici odata cat de repede spui cuiva "Te iubesc!". Spun atat de repede pe cat simt ca iubesc!
Daca ceea ce gandesc e potrivit momentului si contextului, estimat in procente, am si expulzat gandul 98% cum il am in capsor! Insa mie mi se intampla si sa iau parte la vreun seminar despre finantari externe, iar eu sa ma gandesc la verdele ierbii, la ochii albastri...atunci ma cenzurez 100% si dau si senzatia ca sunt captivata de subiect!
E relativa rau de tot treaba!
70% e cenzura, 20 % e pseudocenzura ( spun ce cred insa un pic modelat sa fie mai civilizat si sa sune mai bine ) si 10% iese pe gura direct.
Daca te autocontrolezi, daca esti civiliza si bineeducat, daca bla-bla-bla...
Depinde la ce te gindesti si ca o gluma, daca eu ma gindesc la sex... cum sa-mi iasa sexu pe gura (doar daca ragai si atunci iese doar mirosu).
Nu stiu, depinde de stare de spirit (sau de oboseala) a fiecaruia.
Pt cei care iti vor da procente, intraba-i "voi asa faceti?" si atunci vei impusca doi iepuri odata:
1. vei primii un raspuns
2. vei afla cit ii duce capu pe unii.
In general, cam 90%, 100% fiind nu tot ceea ce gandesc, ci tot ceea ce gandesc prost. Cand sunt agitata, presata de timp sau nervoasa, se inverseaza procentele. Ma autocenzurez 10% si 90% spun tot ce-mi trece prin cap.
In rest, spun cam tot ce gandesc.
Aaa, ce intrebare grea. De felul meu, spun ceea ce gandesc. Mereu am fost asa. Adica de ce sa ma ascund sub o masca care nu mi se potriveste? Cei ce ma cunosc ma accepta asa cum sunt. E adevarat, o mai dau cu bota-n balta cateodata, insa... trec peste si uit. Aparent uit, pentru ca o dau cu bota-n balta cam des.Asta e... De autocenzurat in adevaratul sens al cuvantului, daca vorbim in procente ar fi cam 50 %. Deci n-ai vrea sa auzi ce scot din gura cand sunt nervos.
Mda...
Aaa, ce intrebare grea. De felul meu, spun ceea ce gandesc. Mereu am fost asa. Adica de ce sa ma ascund sub o masca care nu mi se potriveste? Cei ce ma cunosc ma accepta asa cum sunt. E adevarat, o mai dau cu bota-n balta cateodata, insa... trec peste si uit. Aparent uit, pentru ca o dau cu bota-n balta cam des.Asta e... De autocenzurat in adevaratul sens al cuvantului, daca vorbim in procente ar fi cam 50 %. Deci n-ai vrea sa auzi ce scot din gura cand sunt nervos.
Mda