| nogomani a întrebat:

Care este motivul pentru care nu te sinucizi?

26 răspunsuri:
| Holocaust a răspuns:

Faptul ca inca nu locuiesc singura si n-am chef sa-i trag pe altii dupa mine...plus 1g de optimism.De unde vine si ma alimenteaza, nu stiu...

| EmaS a răspuns:

Nu vreau sa imi petrec vesnicia in iad.Viata este frumoasa cu bune cu rele, ea merita traita.

| Alphawolf a răspuns:

Simplu, vreau sa ating si traiesc ceea ce mi-am propus. Speranta ca pot trai clipele visate ma impiedica sa ma sinucid.

| AdyHytPower a răspuns:

Sincer. ai o viata o traiesti pana la capat cu bune si cu rele nu trebuie sa ajungi in aceasta ipostaza

| Wøodenpints a răspuns:

Sunt curios cum va fi mâine.

| Dariusuu a răspuns:

Și dacă aș avea un motiv nu aș face-o.

Cu cât e mai grea lupta cu atât e mai mare satisfacția când esti la final.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Imi e lene.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nu cred ca am dreptul sa distrug ceva ce am primit cadou.Chiar daca nu toate cadourile ne plac...

| Lizzu a răspuns:

Din punct de vedere obiectiv, nu exista motiv care sa te opreasca sa te sinucizi.
Motivele apar cand tratezi subiectiv problema si situatia pentru ca e vorba de propria persoana si are de ce sa te afecteze.

In opinia mea, motivul ar trebui sa fie exprimat prin intrebarea :
Am venit in lume doar ca sa se termine asa de repede? Pentru ce am mai venit?

Continui sa traiesti pentru ca ai un scop de aflat, o pasiune de experimentat, orice iti place, de ce ai rata din proprie vointa momentele cand te simti implinit facand ceea ce-ti umple sufletul cu adevarat? Nu ar fi pacat?

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Simplu.Muzica e prea bună -
http://www.youtube.com/watch?v=QNVN15STuJg
Epic.

| dragos9234 a răspuns:

Sansa ca eu sa exist a fost atat de mica incat nu imi permit sa o irosesc.

| suffarstar a răspuns:

Care ar fi motivul pentru care sa te sinucizi?

| OOOLEOOO a răspuns:

Frica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care este motivul pentru care te-ai gandit sa ne intrebi pe noi (niste anonimi) asa ceva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-are cine sa-mi hraneasca pestii din acvariu.Soarta! i-am cumparat, acum sunt obligat sa-i cresc...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-e lene.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca viata mi-a fost data sa o traiesc si nu o sa mai am alta ocazie sa o fac.Si apoi, viata trebuie traita cu bune si cu rele, deci ce motiv as avea sa ma sinucid?

| Zatharra a răspuns:

Pentru că e păcat...

Răspuns utilizator avertizat
| WholeWorldTeam a răspuns:

Cine face asta are cu capu.

| duuh a răspuns:

Nu gasesc niciun motiv pentru care sa ma sinucid.

| RoxKnkK a răspuns:

Pai...m-am nascut si trebuie sa traisesc...nu am dc sa ma sinucid insa uneori si eu vreau asta fiindca s.a intamplat cv dar asa e in viata e greu nu intodeuna usor.dar suntem facuti ca sa murim laughing

| weareinfinite a răspuns:

Oricine are doar o singura viața, ce trebuie traita la maxim pana in ultima clipa.

| iwill a răspuns:

Pt ca Dumnezeu nu m-a intrebat daca vreau sa ma nasc si nici nu-mi va cere permisiunea pentru a muri, de unde reiese ca n-am nici cel mai mic drept asupra vietii mele si mai mult ca e ea e un lucru asa de delicat si de scump incat trebuie apreciat si iubit.Toata lumea spune ca Dumnezeu ne-a daruit viata pentru ca ne iubeste nemarginit, perfect de-acord da asta nu-nseamna ca trebuie sa ne asteptam la o viata perfecta si aici nu cred ca merita sa intru in detalii religioase.Ar trebui sa fie suficient sa zic ca a trai cu adevarat inseamna sa cazi jos, lovit de probleme, sa te ridici tot de-atatea ori cu fruntea sus si sa mergi mai departe cu zambetul pe buze, increzator ca nicio problema nu dureaza la infinit si ca Dumnezeu nu-ti da niciodata mai multe necazuri decat poti tu suporta. Dimpotriva daca eu cel putin nu m-as lovi de tot felul'' de obstacole nu stiu zau daca as realiza lucrurile care inseamna cu adevarat mult pentru mine si pe care le-as proteja.Trebuie ca din cand in cand sa treci prin momente mai dificile nu ca ar fi nu stiu cat de placut! da'' DAR pentru ca ai nevoie de tarie de caracter, de curaj de incredere si de noi forte pe care poate daca nu ai ''experimenta ....some bad moments''nici macar nu ai stii ca le ai. Oricine poate vb pagini intregi despre cat de valoroasa poate fi viata unui om.Eu,ca oricare alta persoana m-am gandit de multe ori ce rost mai are sa traiesc daca lucrurile nu merg asa cum vreau eu...e normal sa gandesti asa pentru ca suntem oameni si avalansele de probleme cateodata ne coplesesc.Da'' de fiecare data ma gandesc ca daca prin absurd as recurge la acest gest total nejustificat ar fi cel putin o persoana in lumea asta careia i-ar fugi pamantul de sub picioare, de disperare ca eu am ales din proprie initiativa sa mor, si nu merita sa-i fac ei si altor oameni acest lucru; sa nu mai pomenesc de faptul ca toti oamenii spun ca suntem unici si atunci ma gandesc ca daca din atatea milioane de locuitori ai planetei Dumnezeu s-a gandit sa ma creeze pe mine intr-un anumit fel, atunci de ce sa nu-mi traiesc viata pana in ultima clipa data de el stiind ca nu se va mai naste nimeni ca mine si ca ar trebui sa fiu mandra si onorata de mine, de persoana mea si de felul cum sunt deoarece vb aia''tot ce tine de mine e din editie limitata''..totusi poate cel mai relevant motiv ar fi ca desi nu am trait niciunul atunci, desi ne raportam doar la carti stim cu toti cat a suferit Iisus Hristos pentru noi pentru mine si pentru tine.Incercarile lui sunt uriase pe langa necazurile noastre si daca el a fost in stare sa faca fata chinurilor si mortii, lucruri care stim foarte bine ca el singur a ales sa treaca prin ele, atunci eu de ce sa nu accept cu zambetul pe buze provocarile venite de la el macar din respect si recunostiinta pentru tot sacrificiul sau de pe cruce?

| 832574396 a răspuns:

Știi.în această viață întîmpinăm multe dificultăți, însă mereu trebuie să știi că undeva, în tine, există acele forțe care te ajută să treci peste. Trebuie doar să le găsești și să le pui în practică. Viața e atît de frumoasă încît nu merită să renunțăm la ea atît de ușor. Și în plus, Dumnezeu ne-a dat viața, deci tot El e singurul care are dreptul să ne-o ia. Abate-te de la așa gînduri negre. Privește doar partea plină a paharului, și răul va trece neobservat pe lîngă tine. Sper să ții cont de sfatul meu. Te-am pupat! :*

| Catrincic a răspuns:

Dece sa te sinucizi cind ai toata viata inainte... daca ai dat peste ceva greu adica necazuri nu uita ca asta e doar un moment din viata.