anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care-i deosebirea dintre suferinta si durere?

8 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Sunt aproape acelasi lucru! Durerea este fizica, suferinta este durere fizica si sufleteasca!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista deosebiri, sunt sinonime.

| rvr a răspuns:

A, ce stim majoritatea dintre noi despre suferinta?
suferinta da a nu avea ultimul model de shoesi? de a te fi ingrasat 2 kg? de a avea doar chitara si nu SI superefectele? de a nu fi lasat sa-ti petreci chiar TOT timpul cum vrei tu? de a fi nevoit sa mai speli si niste vase? de a nu putea merge in fiecare weekend la o plimbarica pana in cluj? da a nu avea voie sa stai afara dupa 11?

sunt de acord ca suntem bolnavi de o boala ce … nu prea stiu cum s-o numesc. suntem suferinzi de nemultumire, de lacomie, de dorinta de mai mult si nu de lipsa in sine, de nevoia de nevoi si nu de nevoia in sine.

dar chiar si noi, acesti oameni atat de pe langa realitatea dura de afara, chiar si noi, in luciditate, suferim si in adevaratul sens al cuvantului. si e o suferinta ce tinde catre limita capacitatii noastre de a indura, fara a o atinge si in acelasi timp, privita corect, o salvare, o "palma", o expresie a iubirii divine. IAR DUEREA este o stare de spirit inconfortabilă care poate avea o bază fizică în ceva care îi este făcut trupului sau poate fi pur mentală, cauzată de norocul altcuiva. funda plz plz?

| bratie a răspuns:

Suferinta si durerea pot sa fie fizice, morale, psihice dar si din DRAGOSTE si IUBIRE. Of! ce greu este.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Suferinta e psihica, durerea e fizica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum de le potrivesti tu Marionelule pe toate?
E bine de iti vei fi dat seama de timpenia existentei tale trecuta. Dar esti prea sensibil, bre. Durere ce-i cu tine desi instictele nu ma inseala. dati-mi stupid.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Anonimule, iar te-ai ratacit? Vezi ca aici e vorba de sensibilitate, nu despre contextualizare reflexiva. Tu despre ce vorbesti? Despre determinismul social propriu existentei tale?
Iti las o tema desi sunt oarecum suparata pe tine… chiulesti… Deci: Cum sta treaba cu sensibilitatea si insensibilitatea? Nu ma trimite sa ma uit in dex, nu asta astept de la tine. Bzzzzzzzz...

Psst...@anonim... nu cred ca te refereai la mine in omagiul de ieri, dar daca ma numar totusi si eu printre cei pe care-i admiri, sa stii ca n-am publicat niciun volum de versuri. Dar l-am tradus pe Jean-Claude Van Damme. Asta ca sa intelegi de unde-mi vin influentele... Esti dezamagit? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intrebarea mea venea dintr-o confruntare la un curs de formare profesionala. Nu umblati la dex si nici la google! E vorba despre finetea limbajului de specialitate.
Anonim, chiar nu-i pentru padurea ta.
Marionel, stii ca mi-esti simpatic, dar sunt convinsa ca n-ai vrea sa-ti exemplific suferinta.

Întrebări similare