bai unde e matematica voastra?
1 /0 nu are sens
Nu ai cum sa imparti un numar de obiecte la 0 persoane, este absurd
Este ca si cand ai zice ca dai totii bani tai la inca "0" persoane...deci acele 0 persoane vor primi"pauza" ca ele nici macar nu exista
Sper ca intelegi, numarul de obiecte repartizat fiecarei persoane din cele 0, nu are sens! de ce? Pentru ca nu e nicio persoana
Eu nu m as arunca să răspund la această întrebare cand stiu doar matematica invatata pana in clasa a 8 a. Operaţia "1 împărţit la 0" se numeşte fără sens deoarece nu are niciun rezultat. Dacă împărţit la 0 ar face x, atunci x * 0 ar face 1, adică 0 ar face 1.
Deci, 1 împărţit la 0 este o operaţie care nu se poate efectua.
În cazul limitelor de şiruri, nu este vorba despre "1 împărţit la 0", ci despre o limită dintr-o fracţie, unde numărătorul converge la 1 iar numitorul converge la 0. În acest caz, şirul converge la + infinit.
Dacă ai avut nevoie de al doilea raspuns sper ca te am ajutat.
Salut! Ma bucur să văd că după 11 ani (timp în care am terminat și Facultate și master în mate) se mai răspunde la această întrebare.
Este aproape corect ceea ce ai spus, mai puțin partea cu limitele. Operații "fără sens" sunt multe, iar majoritatea (ca si împărțirea la 0) pot fi explicate cu limite (vezi inf/inf, 0/0, 0^0 etc.).
Atenție, dacă numărătorul converge la 1, iar numitorul la 0, nu știi ca fracția tinde la +infinit. De fapt, nici nu are limită în 0 (să luăm cazul funcției 1/x ca să simplificăm) tocmai pentru motivul mai sus menționat de cineva: lim cand x urcă la 0 din fractia aia este -inf, lim cand x coboară la 0 din fracția aia este +inf.
Bună.
Rezultatul e 0. De ce? Deoarece, dacă dai o fundiţă cuiva, nu o poţi împărţi la nimic să mai dai şi altuia . Asta mi-a venit în minte
.
Pa, pa.
Salut! Pai este o intrebare anapoda, ma refer la mate nu la faptul ca tu ai zis intrebarea! Intradevar este 0, dar nu conteaza, deoarece 0 este numar nul si nu are nici o valoare, de aia da zero, intelegi? Eu asa stiu sa iti explic si sper ca te-am ajutat!
Funada? Mersii mult
Rezultatu 1 împărţit la 0 este 0/0 toti ati gresit inmiltiti pe diagonala numitorii si numaratorii si o sa dea 1x0=0x0 care este echivalent cu 0=0 (A) propozitie adevarata funda?))
1 imparti la 0 are 2 rezultate...acest lucru se inv la analiza de a -11a... 1 imparti la 0 cu + da + infinit. iar impartit la 0 cu minus da - infinit