| LisaJulie a întrebat:

Cate informații și răspunsuri eronate ați găsit la Chatgpt?

5 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Mai puține decât la tine.

| LisaJulie explică (pentru J0B0MAT):

Mi se pare ca tu ești un troll! Nu știu de ce dar te miros cum miros la majoritatea prostia

| J0B0MAT a răspuns (pentru LisaJulie):

Ce prostie? Chatgpt dă mai multe răspunsuri bune decât majoritatea oamenilor. Dacă îl întrebi de fizică cuantică el știe să îți răspundă mai bine decât 95% dintre oameni, ca exemplu.
Nu prea te pricepi la mirosit prostia.

| StoicAnalysis a răspuns:

Depinde de ce intrebari ii pui si cat de bine cunosti subiectul pe care il abordezi. De retinut ca pe chatgpt nu este indicat sa intrebi lucruri de care nu ai habar macar un 10%. Pentru ca tu poti pune intrebarea gresit, iar chatgpt-ul sa-ti dea un raspuns raportat la acea intrebare.

De exemplu, sa zicem ca esti praf la gatit, si il intrebi pe chatgpt despre cum sa gatesti o friptura la tigaie. El iti spune in baza a ce a gasit pe net, ca trebuie sa setezi la foc mediu aragazul si sa tii friptura pe o parte, circa 10 min.
In realitate, el nu are de unde sa stie, ce fel de aragaz ai, sau daca ai plita electrica. Deci puterea ochiului de aragaz difera in relaitate fata de ce a gasit el pe net. Poate ai un aragaz cu puterea ochiului mai slaba si 10 minute nu sunt suficiente pentru gatire. Sau chiar din contra, sa ai o putere mai mare, si sa arzi in 10 minute toata friptura.
Poate ai un anumit tip de tigaie. Chatgpt-ul nu are de unde sa stie ce tip de tigaie ai. El poate a luat reteta de undeva unde se face pe o tigaie din fonta. Iar tu ai una de la Tefal. Sau vice-versa.
Poate friptura ta este mai groasa, sai chiar mai subtire.

Ideea este ca tu din start, trebuie sa tii cont de foarte multe variabile atunci cand pui intrebari la care raspunsul difera de la caz la caz. De asta am precizat ca trebuie sa stii din acel domeniu macar lucrurile de baza. Nu poti sa iei un raspuns de pe net si sa-l iei de bun, daca tu habar nu ai despre subiectul in sine.

Cei care se bazeaza 100% pe chatgpt, se vor lovi constant de realitatea asta.

| angel6lust a răspuns:

Să știi că destul de multe. Dar a dat și multe răspunsuri bune.