To be, or not to be William Shakespeare Hamlet
Chiar aceasta e intrebarea dar a fi sau a nu fi CE?
Daca e legat de profesie inca de mici ne intreba parinti si cunoscutii CE vrei sa te faci cand vei fi mare?
Inca de pe atunci putem alege prin minte frageda sa fim sau sa nu fim (doctor sofet vanator presedinte sau ...in conflict cu legea)
Deci a fi sau a nu fi are un inteles profund si cred ca raspunsul la intrebarea asta este cam greu desi fiecare dintre noi vrem sa fim ceva mai bun in viata si pentru persoanele dragi
Daca e vorba despre existenta atunci eu unul aleg cu siguranta "A FI "
E citatul lui William Shakespeare din Hamlet.Primul vers cu care Shakespeare incepe vestitul monolog al lui Hamlet din atul III, scena 1.
Uneori, expresia e injumatatita si din partile ei componente ramane decat prima parte " a fi sau a nu fi", care exprima neputinta de a iesi dintr-o situatie dificila, sau a doua parte, "asta e intrebarea", care exprimă o neincredere, o ezitate.
Toţi suntem până la un momentdat când nimeni nu va mai fi. Citatul lui W. Shakspeare se referă de fapt la moarte. Oricine ajunge în acel punct în care trebuie să-şi ia adio de la viaţă, nimeni nu este nemuritor. Nimeni nu are puterea de a schimba trăirea pe Pământ. Iar atunci când va veni momentul, putem spune,, Am fost'', iar deocamdată,, Suntem''.