| Mosotti a întrebat:

Ce inseamna cand o persoana cam orice faci, te vede in mod negativ? De ex daca stii mai multe, zice ca te dai mare, ca esti arogant, desi multi altii nu considera asa la aceleasi chestii.
Daca nu stii nu stiu ce zice ca nu esti prea inteligent.
Daca cineva se poarta urat cu tine, zice ca tu esti de vina fara sa cunoasca povestea si sa-si puna problema daca nu cumva celalalt e de vina.
Cum o dai, cazi negativ.

Ce reprezinta asta? De ce acea persoana face asa? Ce se ascunde in spate?

Răspuns Câştigător
| Denisa6348 a răspuns:

De multe ori constiinta genului acestora de persoane este finisat doar intr-un anumit loc. Posibil ca acea persoana din ce ai specificat sa aiba un 'complex' de superioritare fata de ceilalti sau in scenariul asta fata de tine-- tu fiind considerat/a inferior in ochii acelei persoane, actiunile tale facute cu tupeu si cu sinceritate automat devin manifestari provenite din lipsa de 'inteligenta','ignoranta'. Si cum tu nu te lasi impins/a de genul asta de comportament venita de la acea pers' normal ca automat are parerea ca esti incapatanat/a doar din faptul ca nu functionezi pe ideile acelei pers. E simplu consider, in capul lor ei sunt victimele si in pozitia de miss right, iar tu mereu gresesti indiferent de ce faci. Posibil ca in copilarie persoanele de genul sa fi avut parte de acelasi comportament, poate chiar mai rau si s-a creat obisnuinta de a reactiona in felul asta de a se apara si critica neconstructiv negativ cand considera acea persoana ca ceva nu ii convine sau ca ideile/actiunile unei persoane nu sunt corecte in ochii lor.

| Mosotti explică (pentru Denisa6348):

E uite, ca, parca raspunsul tau e cel mai aproape de adevar zic eu.

Eu am impresia ca se supara probabil cand cineva stie mai multe, si incearca sa coboare acel om jos ca sa se simta el sus.
Se numeste "denigrarea", mecanism de aparare inconstient psihologic, e in lista de mecanisme.
Omul nu e constient de ce face asta, el simte doar antipatie fata de omul ala si atat.

De aia trebuie sa se duca la psiholog si sa rezolve problema, ca pierde in viata, se va izola de lume.

De ex daca scriu mai mult zice ca o fac din exces de zel si lipsa de ocupatie, dar culmea, si el face la fel! Tot la fel de mult scrie, insa mie nu mi se pare ceva rau la el asta.
Daca omu are de spus, aia e.
Ce, aia care scriu carti de sute de pagini fac exces de zel si au lipsa de ocupatie?!
Intai vezi ce scrie ala, si vezi ce si cum.

26 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Depinde ce reprezinta pers aia pentru tine, e cineva important din familie sau prieteni? daca nu, lasa-l in nebunia lui, nu traiesti sa fii pe placul altora, cine te accepta te accepta asa cum esti, iar tu esti de nota 10 omule, nu iti mai xxx creieri cu toti cretini

| Mosotti explică (pentru RAY):

E cineva de pe un forum, am intrebat ca idee doar, nu ca m-ar deranja, voiam sa inteleg ce e in spatele a ce zice.

| Drimmero a răspuns:

Are boala pe tine sau are probleme la scufita.

| Freya1 a răspuns:

Pur si simplu acel om nu te suporta.
Se mai întâmplă sa fi antipatic cuiva, sa nu ii inspiri incredere sau sa ii fi facut ceva de-a lungul timpului pentru care nu te mai înghite.

| Mosotti explică (pentru Freya1):

Cam asa banui si eu, dar nu eram asa sigur.
Pai e una sa nu inghiti pe cineva si alta e sa-l percepi mereu negativ.

Ca si eu daca nu te inghit pe tine e una, dar daca esti fata desteapta zic "jos palaria...ce sa zic, respect". Si in mintea mea zic "ce facu e una, dar o duce capu, asta e adevaru".
Sau daca nu sti zic "mda, aia e, nu e problema, nimeni nu le stie pe toate".
Nu are absolut nici o treaba ca antipatizez acea persoana.

Sau daca zici ca ai fost tratata urat de cineva, nu zic "aaa tu esti de vina".
Zic asa "ia zi...zi si mie povestea sa-mi fac o parere", si abia dupa aia vad ce si cum.
Sau daca nu ma int povestea, nici nu te acuz ca esti de vina, adica cum? Nu stiu cine e de vina dar te acuz? E absurd.

| Freya1 a răspuns (pentru Mosotti):

Cand nu înghiți pe cineva poate sa fie rupt din stele si însuși Cristos, nu il suporți si gata.
Ca sa nu mai vorbim ca vei considera tot timpul ca are el un câștig din treaba x sau y, pentru ca asa functioneaza ura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Are "crush" pe tine dar o arată în sens invers.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Nu merge, daca cineva are crush pe cineva, nu se poarta urat cu acel cineva asa nemotivat.
Cand se poarta cineva urat nemotivat, inseamna ca acel om are probleme psihatrice sau psihologice ori ambele, are complexe, caracter prost. Dar asta se stie, multi fac asa.
Daca se comporta urat motivat pentru ca intai celalalt a inceput cu purtatul urat, atunci e ceva normal.

Asa fac foarte multi baieti de ex neatractivi, urasc femeile, le insulta, le injura, le-ar face rau doar ca nu atrag ei, asta e unul din multele ex cand cineva se poarta urat nemotivat.

Sau cum face ofiteru de la politie cu un agent de politie care are facultate dar i-a placut sa fie agent de politie si a venit chiar daca putea face altceva mai bun cu fac care o are, pentru ca ofiteru e peste el ca rang dar n-are facultate, se razbuna pe agent ca a facut mai multa carte ca el, si se poarta urat nemotivat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Tachinare, psihologie inversă.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai nu merge psihologia inversa, la ce duce? Ca duce ca acel om sa se indeparteze, iar cand ai crush pe cineva vrei sa-l apropii, deci n-are logica.

| geoconda a răspuns:

Păi acele persoane care te văd negativ în orice ai face și în orice ai spune, că spui de bine, că spui de rău, că implică gradul de inteligență sau că nu, sunt niște non-persoane. Acest fel de "persoane" sunt și dau dovadă de invidie! Gelozia apare atunci când o persoană ca aceasta vede că îți merge mai bine ca ei. Ține minte: prietenii îți vor binele, dar nu mai bine decât lor! Ceilalti care nu consideră asta despre tine, păi sunt cam la același nivel cu tine. Daca în momentul, în care, tu, discuți cu o persoană și vezi că rezonează, adică va înțelegeți, si din cultura generala comună, înseamnă că este la nivelul tău. Întotdeauna persoana cu un grad de inteligență mai scăzut are și va avea mereu ceva de comentat, pentru că văd ca nu te coborî la așteptările lor, ei sunt precum hienele, șarle, care doar asta răspândesc, invidie si răutate! Trăiesc degeaba si ne consuma aerul! Acestea se numesc verigile slabe ale societății, în care trăim! Pe tine, nu ar trebui să te intereseze asta! Sunt profund surprinsă ca ai întrebat asa ceva, pentru că un om deștept ar trebui să înțeleagă ce e cu acest tip de comportament. Dar te înțeleg, pentru că uneori, credem ca noi greșim, dar noi nu stim ca de fapt manipularea lor ne face să credem asta!
Dacă nu știi,, nu știu ce", nu e nimic. Trăim ca să învățăm! Nu suntem google! Nici DEX, nici Chrome! Suntem oamenii lui Dumnezeu, nu roboți! Ar trebui să te intereseze prea putin. Ce să se ascundă în spate? Ani grei de tortură, de neacceptare a propriei ființe, de eșec total, de faptul că vede că nu îi iasă de atatea ori, și RENUNȚÂND la a se face bine pe însuși, caută să demoralizeze pe altii, adică nu au reușit ei, vor ca nici tu sa nu reușești!

| Mosotti explică (pentru geoconda):

Am intrebat ca idee, ca nici eu nu le stiu pe toate, voiam si parerea voastra, nu cred ca eu am gresit, ca eu nu ma simt ca as fi gresit cu ceva in chestia asta.

Si dat fiind ca eu si daca nu agreez un om, tot nu il vad aiurea cand nu e cazul, de aia ma miram putin.

| geoconda a răspuns (pentru Mosotti):

Ha ha happy. Păi evident că nu ai greșit! Este normal să simțim chestiile astea. Suntem construiți altfel, de aceea educația conteaza foarte mult.

Cand gresesc stiu f bine asta si imi vad greselile, nu am impresia ca nu gresesc doar.
Aici chiar nu am gresit cu nimic.

Si pe forumul ala cand am zis de ceva medical de exemplu, nu statea sa verifice deca zic bine (ca daca verifica afla ca zic f bine, si afla si ca medicul de fam unde se ducea nu a zis bine), zicea direct ca ma dau mare si ca fac pe desteptul.
Pai pune mana si verifica intai.
Acuma ce facem, nu mai avem voie sa zicem ce stim ca inseamna ca ne dam mari?!

Eu de exemplu cand cineva zice ceva zic "ia ma ce zice asta?! Ia sa vad eu zice bine?", nu resping din start.
Si daca zice bine, invat din asta!
Daca nu zice, ii zic frumos de ce nu zice si ii dau argumente, sa invete el ceva din asta.

Si chiar prin absurd sa zicem ca cineva se da mare, daca zice bine si afli ca zice bine dupa ce verifici dat fiind ca ai aflat drumul, e binevenit pentru tine cum ar veni, foloseste-te de acele informatii si lasa-l sa se dea mare in continuare ca sa ai avantaj, deci oricum nu ii zici asta.
Daca zice prost de n ori si se contrazice aiurea si in ciuda evidentelor, atunci da, poti sa-i zici ca se da mare, ca face pe desteptul, doar atunci.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Pe softpedia, aia sunt handicapati mintal, retardati, tot si staful lor de zdrente, stai aici

Pai stau aici, asta clar.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Nu te poti intelege cu toata lumea mann
https://www.youtube.com/watch?v=w3IqbIhnO64

Normal ca nu ne putem intelege cu toata lumea de fapt.

Degeaba încerci să schimbi părerile oamenilor, pentru ca ei tot asa vor crede! Nu te intereseaza ce zic unii, multe fenomene sunt pe această aplicatie, multe! Nu ai Cum să faci pe deștepți daca nu esti! Si cei care se dau, sunt niște papagali. Clar! Se vede un om documentat si experimentat, decat unul care doar da din gura ce a auzit de la altii ( aici să spun, e gen un joc, telefonul fără fir, dar în altă limbă, spune ceva, si el înțelege altceva) deci,...

Da, corect ce spui, nu e vb de schimbat pareri, e vb cum vede treaba, era interesant ce inseamna.

Aia e, nu îi mai băga în seamă. Ai peste 40 de ani și încă te mai intereseaza gura lumii? Omg! Tu esti stăpân pe informațiile pe care le deții! Încă nu te-ai saturat sa dai informații?! Cui?! Dacă vezi ca e prost si prefăcut, lasă-l! Nu merita vorbele tale. Degeaba te zbați ca să îi strălucești mintea, ca neuronul lui tot la pescuit e!

Nu ma intereseaza ce zice lumea, eu doar intrebasem sa aflu alte pareri ce inseamna asa ca si psihologie, atata tot.

Am înțeles!

| IgnatVictor a răspuns:

Salut!
În argoul vechilor mei prieteni, o astfel de persoană se numește „toxică". Ea se încadrează exact în fiecare amănunt detaliat de tine și, conform lor, trebuie evitată cu orice preț.