| chiftelutacrocanta a întrebat:

Ce iubiti mai mult, maturitatea sau inocenta?

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Autenticitatea cred eu ca le bate pe amandoua. Inocenta este in noi si dupa ce devenim maturi. Dar numai daca suntem sinceri cu noi si autentici putem sa o regasim in noi ascunsa si speriata. Trebuie doar sa o facem sa aiba iar incredere in noi. Sa iasa din ascunzatoare.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Bacemi):

Dragut,am dat vot happy

30 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Inocenta.

As da orice sa mai fiu inocent, ca un copil mic.happy E greu sa porti povara varstei si sa porti in spate si multe greseli pe care daca as mai fi fost copil nu le-as mai avea.happy
Maturitatea nu are de ce sa fie pretuita pentru ca odata cu maturitatea vin si problemele, responsabilitatile, greselile, pacatele etc.
happy

Răspuns utilizator avertizat
| IonuţR1995 a răspuns:

De iubit? Inocenta clar. Cand vezi un copil mic, dragut si inocent, nu-ti vine vorba aia "sa-l mananci"?

| OnuOnulică a răspuns:

Maturitatea happy

| oprescudorin11 a răspuns (pentru OnuOnulică):

Am senzatia ca vrei sa faci o confuzie intre niste termeni.
Probabil, pentru tine Inocenta inseamna :'credul' 'prost'.Iar maturitatea ar fi 'corupt', 'uns cu toate alifiile'.
Chiar as vrea sa stiu cum ati defini voi conceptele de "inocenta ', 'maturitate', fara sa luati androidul si sa cautati prin dictionare scrise de, sa nu mai zic! Ca ma amendeaza Academia!

| T0T a răspuns:

O armonizare între cele 2.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru T0T):

Cam inteleg, totusi explica!

| T0T a răspuns (pentru oprescudorin11):

Adică să fii matur doar când e nevoie.

Ma pui pe ganduri! Nu vreau sa te jignesc, dar politicienii cam asa lucreaza: se prefac ca sunt inocenti cand le este de folos sau fac pe maturii cand iarasi le e de folos!
Eu, in nemernicia mea, ma gandeam ca acel om, care imbina inocenta si maturitatea, este inconstient de aceste atribute, asa este formatia lui! El se comporta firesc, fiind chiar caracterul lui sa fie si matur si inocent! Sau crezi ca aceste concepte se pot exclude, sunt in conflict! Hai, daca te-ai bagat in hora, explica-mi si mie! Te rog!

M-am băgat în horă, dar nu e hora ta. Am zis ce am avut de zis și nu mă gândeam nici pe departe să folosești inocența în anumite scopuri. De exemplu când e nevoie să faci o treabă care necesită seriozitate, acolo nu își are locul inocența, la fel și invers. Le îmbini, normal, doar că trebuie să o folosești pe fiecare când își are locul.

De ce nu e hora mea?
Incolo exprimarea e draguta!
Eu, ca prostu' iar ma intreb : ce generatie sunteti daca va este frica sa spuneti 'pe sleau' o idee valoroasa! In care credeti! Nu e atac la persoana, vorbeam in general! Asta mi se pare inocenta! Sa spuneti pe sleau ca in mintea voastra e o confuzie: a fi inocent echivaleaza la voi cu a fi nou nascut, fraier. A fi matur inseamna tot in mintea voastra : a fi hot, corupt, iscutit in a -si bate joc de oameni si a-i fura!
Eu asa inteleg din toata discutia asta!

Nu înțelegi bine. Inocența se leagă de un gen de lucruri iar maturitatea se leagă de alt gen de lucruri. Inocența o ai să zicem într-o relație sau în anumite activități relaxante, în anumite relații de prietenie adevărate, iar maturitatea e necesară de exemplu la muncă, e necesară să știi totuși pe ce planetă ești și în ce fel de societate trăiești ca să poți fii precaut la anumite situații care pot apărea și să te influențeze într-un mod negativ. Fiecare își are rostul ei. Într-o așa societate doar un copil mic mai poate fi inocent în totalitate. Pur și simplu inocența fără maturitate nu prea se poate dar invers se cam poate și eu nu cred că e foarte bine să nu ai acea inocență, acea parte care să reprezinte ceva atașat într-un mod autentic și sufletului tău.

Pai ai dat cea mai frumoasa definitie pe care am auzit-o si ascultat vreodata! Pai spune asta oamenilor ca sa nu apara confuzii!
In opinia mea este cam la fel, un om inocent (necorupt-incoruptibil ) in acelasi timp lucid, responsabil!
Am inteles bine?

Exact. Un om complet, cu alte cuvinte. Complet într-un mod pozitiv din punctul meu de vedere, acum depinde de fiecare. Fiecare trăiește pe baza propriilor principii, valori.

'Aceste proprii', in cazul ideal trebuie sa fie valori comune, principii comune care sa nu faca rabat la corectitudine, caci in opinia mea le-ar folosi si hotilor si 'credulilor ' deopotriva.
Uite Norvegia, Anglia (la nivel de oameni simpli)!
Am vazut cu ochii mei aceasta ingemanare de curat-matur!
Deci se poate!
Nu trebuie sa se ajunga sa depinda de fiecare, caci traim in acelasi ambient si e interesul tuturor sa ne mearga bine la toti.
Ma scuzi de multa poliloghie, dar am senzatia ca unii oameni considera ca democratia inseamna sa faci ce vrei sau sa profiti de cei mai slabi ca tine!

Democrația are multe înțelesuri în zilele astea. Teoretic e una, practic e alta.

| LoveSleep a răspuns:

Inocența în fizic, maturitatea in gândire.

| J0B0MAT a răspuns:

Inocentalove struck

| oprescudorin11 a răspuns:

Eu cred ca la toti ne place inocenta.Dar Shakespeare spune ca "the repiness is all", in Regele Lear, in engleza veche. Ceea ce s-ar traduce ca 'Maturitatea este totul'.
Sa fie Shakespeare mai handicapat ca noi?

| J0B0MAT a răspuns (pentru oprescudorin11):

Si ce daca a zis shakespeare ceva? Inseamna ca doar parerile lui sunt corecte?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Nici vorba! Distrugem la porunca ta statuia si toate cartile (maculaturi scrise de cretinul ala!- vin cu oamenii mei!).
Dragul meu: ai intrebat, ti-am dat o opinie, tu alegi!
Sau daca nu esti prea puternic aleg altii! Eu nu ma bag in jocul puterii, doar al informatiei care poate manipula.
Parerea mea sincera este sa alegem si in Parlament, nou nascuti, macar incurajam rata de crestere a populatiei.Cu conditia ca dupa 3 ani sa nu mai aibe dreptul de vot!

laughing) Mai bine fii tu insuti, original, nu copia pe altii! Fiecare cu opinia lui, dar nu e bine daca cineva isi face o opinia doar fiindca a auzit opinia unuia mai'mare' decat el.

Sa stii ca am COMPLEXUL expresiilor si formularilor spuse cu milenii in urma. Cred ca nu am curajul sa plagiez, bazat pe adevarul ca pot sa ma dezbrac in pielea goala ca o regina careia nu-i pasa de sclavii ei!
Sa fiu eu insumi? Mai am loc? Prea multe genii pe amstrongul patrat!

Se gaseste loc si pentru tine.

Unde? In vreo pubela academica?(caz fericit-nu si pentru mine!).
Dar imi place maturitatea ta inocenta!

Nu stiusad
Mersihappy

| oprescudorin11 a răspuns:

Un exemplu de 'inocenta': Piedone, autor moral al unui genocid mai bine gandit decat 'mineriadele ' si 'revolutia' este acoperit de 'hartii! El e analfabet, baiat cuminte! Lupta pentru libertate! Si e liber!
Ai cel mai frumos model de 'inocenta'.

| alexandrualind a răspuns:

Maturitatea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Combinate.