|

Ce părere aveți de noile legi? Eu cred că ar trebui să se facă o taxă pentru toate companiile (cu excepția celor non-profit, bancare și a micilor afaceri de familie) ca 10% din profitul lor să fie donat obligatoriu prin lege unui fond de prevenire a răspândirii coronavirusului, urmând perfecționarea aparaturilor, cumpărarea a mai multe teste de COVID-19, efectuarea testelor de COVID-19 asupra populației urbane și eventual și a celei rurale și lucrarea la un vaccin împotriva acestui virus periculos. Cine este de-acord, nu vă grăbiți să răspundeți, gândiți-vă. O mare parte din măsurile pe care le-am propus eu au fost luate în considerare de statul român (desigur că ei nu s-au luat după mine dar au gândit similar).

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sunt mulți visători. si nu ma deranjează ăștia de pe TPU, pentru ca e firesc sa fie habarnisti. dar cei din guvern?

o sa fie jale. vom manca din nou firimituri, vom muri de saracie. daca nu se vor susține firmele din România, se va ajunge undeva prin anul 1912.

nu ca ar înțelege multă lume.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Intr-un stat care suprataxeaza companiile si nu ofera absolut nimic benefic in schimb, doar bete in roate, tu inventezi inca un procent de taxare, in scenariul in care deja economia se prabuseste.
Bravo, boss.
Votezi PSD?

| explică (pentru NoTurbinaNoGood):

PNL (sunt minor totuși și nu pot vota)

| explică (pentru GulubuntzBudulush):

E vorba de o taxă numai lunile astea bine, dacă ține prea mult criza culte companii o grămadă vor da faliment și acest lucru este periculos dar dacă s-ar face o taxă pentru prevenirea coronavirusului s-ar putea testa populația și atunci companiile și-ar relua activitatea, binențeles și taxa ar fi oprită.

| explică (pentru GulubuntzBudulush):

Așa s-ar rezolva problema.

| a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Iar vorbesti ca sa nu taci... Te-am mai rugat sa mergi la culcare pana cand se termina criza, dar nu vrei.

Explica-mi si mie cum poate supravietui o firma careia i-au scazut deja veniturile cu 90% si este practic in moarte clinica din cauza crizei, daca-i mai impui inca o taxa de 10%? De unde sa dea banii aia, daca firma nu-si mai permite nici sa-si plateasca proprii angajati, sa-si plateasca chiria sau utilitatile?

In plus, firmele astea au platit mereu taxe la stat, tocmai pentru ca statul sa aiba resursele necesare sa functioneze si sa sprijine populatia la nevoie. De ce sa mai plateasca si suplimentar, cand ele au nevoie sa fie sustinute?

Te vad extrem de generos cu banii altora. Dar tu personal ai fi dispus sa-ti vinzi toate gadgeturile si toate hainele si sa donezi banii pentru cumpararea de teste?

| explică (pentru johnnny123):

Am zis că e mai bine din companii ca să nu fie probleme pentru niciun om dar am greșit cred că mai bine se face o taxă de 1% din salariile tuturor oamenilor și ar fi de ajuns pentru Fondul de prevenire a coronavirusului. Și am salva și companiile.

| a răspuns:

Dacă ei isi trimit angajații acasa, iar băncile deja ne împrumuta cu bani sa ne descurcam de unde sa mai dea si pentru asta.
Testele alea nu ar trebui să se multiplice? Sau tarile intre ele sa si le de-a gratis? Ce până mea, asa rau am ajuns, sa plătim si niste teste ce salvează lumea de la masacru?

| a răspuns:

Si tu ce profit crezi ca mai fac aceste firme daca trebuie sa trimita angajatii acasa si sa ii si plateasca ca stau acasa?

| a răspuns:

Ce nu sti tu, este ca peste 96% din firmele alea care voi majoritatea le priveati strâmb și totuși susțineau totul, vor muri sau deja au murit.

așa ca nu mai e in cine să se dea cu biciul. probabil nu înțelegi, dar vei vedea curând, ce înseamna asta.