| TheDianaXd a întrebat:

Ce părere aveți despre substanțele halucinogene?

Răspuns Câştigător
| Ionut_Pavel_1993 a răspuns:

Eh..depinde de educatia fiecaruia in mare parte toate depind de educatie, dar fiind vorba de substante halucinogene precum ceapa atunci cand o tai iti curg ochii ustura si vezi in ceata daca mai pui mana si la ochi vezi dincolo de peretii casei, injuri si faci urat. dar, substantele halucinogene adevarate precum acele substante interzise prin lege in diferite tari sunt interesante, e si asta o experienta la fel ca toate celelalte acum depinde de fiecare cum abordeaza experienta si ce toleranta are la acea substanta, poti sa o patesti grav la modul sa ramai toata viata cu impresia ca esti o portocala, poti sa aberezi 72 de ore pe diferite subiecte crezand ca descoperi noul cod morse al iubirii sau poti pur si simplu sa ai halucinatii vizuale normale sa zic asa. de exemplu cand am incercat prima data lsd, o cantitate mica cand si-a facut efectul a fost ok, imi era cald-frig, un echilibru asa intre temperaturi era placut, nu am aberat mai mult decat o fac de obicei decat foarte putin, insa vizual nu prea am avut mare lucru datorita faptului ca am consumat o cantitate foarte mica. dar, sunt si alt gen de substante halucinoege nu doar LSD, de exemplu iarba, chiar daca se speculeaza ca nu provoaca halucinatii si ca marijuana e problema de educatie si nu medicala adica nu te poti duce la psihiatrie sa-i spui medicului psihiatru sa te interneze la sectia toxicomani pentru ca doar consumi iarba, ar fi penibil sa iei pastile pentru ca fumezi o planta pe care o poate creste oricine... iarba iti da putin halucinatii adica acele filme, o senzatie de paranoia daca consumi zilnic si esti anxios, senzatii si senzati. nu stiu daca se pot numi tocmai halucinatii dar oricum pe acolo, filme-tripuri... si acum sa-ti raspund la intrebare formal.

Ce părere aveți despre substanțele halucinogene?
-Nu sunt bune dar e bine ca le avem.

9 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Cannabisul si alte extracte naturale, chiar si opiul, ar trebui sa fie legale. Pe de alta parte, nu ar da bine la buget sa iti poti cultiva frumos o planta pe care sa o fumezi si sa te simti bine cand statul poate incasa sume URIASE din accizele pe tutun si alcool. Unde mai pui si sumele la fel de uriase pe care le obtin multi din contrabanda si TOLERAREA ei (ai luat banu', ai inchis ochii, treaba merge bine pentru toata lumea). P.S. Sa nu uitam si efectele benefice pentru sanatate ale cannabisului, de exemplu. Da' nu mai bine lasam mafia pharma sa faca niste miliarde de dolari in loc sa se trateze bietii oameni cu cannabis/ulei de cannabis - foarte util chiar si la tratarea cancerului, pe linga depresie/epilepsie/altele.

| Clint a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

"pe linga depresie/epilepsie/altele."
Si ce faci când maschezi depresia prin cannabis? Iti pusca creierul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Clint):

Ce faci cand maschezi depresia prin tutun si alcool? Judetul Vaslui. Hai sa fim seriosi. Alcoolul si tutunul omoara zi de zi oameni si nu isi bate nimeni capul sa le scoata in afara legii. Si legat de "puscat creierul" ar fi foarte util daca ne-ai da si o sursa credibila care sa iti sustina o astfel de afirmatie.

| Clint a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Cine sa-si batã capul când e consum atât de mare global? Aia nu o sa se schimbe nici peste 1000 de ani. Plus ca oamenii o fac pe propria raspundere, ce vina ar avea sistemul?
Ma refeream la ‘atacuri de panica’ vorbesc din ce am vazut, nu din studii dar uite si dintr-un search pe google.
https://www.verywellmind.com/marijuana-and-anxiety-1393132

Nu sunt impotriva consumului, chiar dimpotriva dar in afara de starile si experienta faina pe moment, e o pierdere de timp pe termen lung.
Personal as fi de acord cu legalizarea cannabisul dar cu limita si consum regulat.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Clint):

Impactul ierbii asupra individului depinde mult de caracterul fiecaruia. Din ce am vazut/experimentat eu insumi vorbesc, nu din studii. happy P.S. Oricit de mult ai consuma, cannabisul e mai ok decat tutunul. Sau macar de ar lasa idiotii astia sa cultivi pentru uz propriu cu semintele mostenite de la bunica. Stii ca acum nu poti sa cultivi tutun decat cu seminte (manipulate genetic, evident) de la procesatori cu care trebuie sa ai contract si sa le livrezi produsul, nu iti faci de cap sa cultivi si sa consumi cum vrei tu.

| Celcestietot a răspuns:

Atata timp cat nu fac rau pe niciun plan nimanui, nu am nimic impotriva. Samanii stiu ca foloseau asa ceva, fie unii sau majoritatea. Acestea ar putea vindeca o tulburare psihica, daca sunt folosite cum trebuie.

| Clint a răspuns:

Nu prea buna, aceste substante in mare ar trebui sa fie folosite doar scopuri medicale/de cunoastere a sinelui/ sau in dezvoltarea spirituala.
Nu de niste copii sau uneori chiar adulti imaturi, deoarece sa fim sinceri majoritatea drogatilor o fac pentru a-scapa de anumite stari naspa. Neimplinirile pe plan sentimental/profesional golurile interioare are caracterului sau pur si simplu din "distractie" aduc doar pagubã pe termen lung. Sunt ca un fel de betivi, doar ca mai la moda.
Nu stau cu berea/wischy/tigari in mâna Dar sunt mai Smecheri, vai doamne.

| Dalmore1996 a răspuns:

O parere buna