Salut Dan! Mulţumim pentru toate aceste cuvinte pline de înţelepciune. Să ne ajute Bunul nostru Dumnezeu să putem face şi noi asemenea.
Cu respect, George.
Frumos, dar cat de realizabil? Nu sunt lucruri greu de facut teoretic, dar practic e putin cam greu.Nu e bine sa privesti numai partea buna a lucrurilor pentru ca tinzi sa crezi ca nu exista rau.Eu cred ca unii oameni s-au nascut pentru a fi fericiti, altii ii invidiaza pe cei care sunt fericiti si altii ca mine, cauta fericirea si fizic si moral.Am sa revin cu comentarii cand am sa o gasesc.Deocamdata nu sunt nici macar pe aproape
Povestirea reflecta minunata intelepciune orientala; e pacat insa ca occidentul este atat de pragmatic si materialist. Daca copilul era europeano-american, ma indoiesc ca a urmat vreuna dintre invataturile din "cufar". Societatea impregnaza mintea cu valorile sale din pruncie inca.In ultima vreme exista, insa, unele semne ca filosofia ar incerca sa impace detasarea si privirea spre interiorul sinelui specific orientala cu pragmatismul occidental. Una dintre simbiozele propuse de un mare intelept indian ce a trait si printre americani a propus tipul uman numit:Zorba-Budha; cu alte cuvinte sa te bucuri de toate darurile vietii dar sa fii si meditativ gandind la rosturile lumii.Sa speram ca acest tip se va ivi, pana la urma.
Acum am vazut intrebarea ta si ma bucur ca ai mintea si inima deschisa pentru a cauta si a gasi adevarata fericire, pentru care fiecare dintre noi este indreptatit s-o primeasca, insa unii oameni aleg calea "plangerii" si a negarii puterii proprii, lucru pentru care nu se motiveaza, nu actioneaza, nu respecta, nu spera, vad numai raul, invidiaza si nu-si iubesc propria persoana.
Am trecut intrebarea ta la favorita pentru ca pe scurt este un "ghid" de viata care ar trebui sa stea in prim planul educatiei pentru orice muritor.
Felicitari pentru aceasta postare a unei filosofii plina de incarcatura emotionala a celui ce reuseste sa fie fericit si prin cai asa de simple.
Sa fii sanatos si fericit si tu la randul tau.
Vin eu cu ultimul pas: Daca reusesti sa faci tot ceea ce scrie mai sus, ar fi bine sa consulti psihologul.
Frumos si posibil, ne complicam atata vietile in loc sa urmam acesti pasi simpli pentru a atinge bucuria! Mersi pentru aceste cuvinte, fii sigur ca m-ai ajutat mult in aceasta zi
! Am sa ma stradui sa urmez aceasta cale a fericirii si a intelepciunii.