Inseamna ca persoana respectiva are alta religie decat cea ortodoxa, catolica. De exemplu, baptistii sunt pocaiti, penticostalii.
Adept al unei secte religioase, care consideră pocăința ca fiind perfecționarea morală supremă.
Pocait este cel care -si recunoaste pacatele si se caieste ca le-a facut. Poate desemna acest cuvant si un membru al unei secte religioase aparuta pe fondul ortodoxismului.
Pocaiti sunt cei ce se pocaiesc de pacatele lor. Adica il primesC pe Isus ca Salvator si ii dedica viata lui. Pocaitii sunt cei ce fac LEgamant cu Domunul ( adica prin botez dar nu cand esti bebelus si habar nu ai macar cine e Dumnezeu )
Cunosc o persoana de religie pocait, merge numai la la biserica ei, nu canta decat melodii bisericesti, nu danseaza, nu asculta muzica, nu se uita la televizor, nu bea bauturi alcoolice, face copii cat incape, nu se fardeaza si nu se rujeaza, nu mai spun, ca persoana pe care o cunosc eu, isi barfeste familia si pe tot restul lumii, ea fiind cea perfecta, ma poate cantrazice vreo persoana din acesta religie, ca nu este asa?
"Cunosc o persoana de religie pocait"...cred ca numai in Romania se atribuie unui cuvant conotatii tampite. Ce biserica sau secta este asta? Cunosc si eu "pocaiti"... unii sunt de treaba, altii sunt ipocriti. Vreau sa intreb, puteti asocia cuvantul ortodox cu pocait? Ortodox pocait, suna ca dracu.
Definitie : om prost, fara pic de logica care o arde la modul daca Allah imi zice sa ii dedic o bomba in centrul Bucurestiului eu asa voi face!
Daca tot ai deschis acest subiect!
Pocaitii nu trebuie sa aiba legaturi cu lumea exterioara pentru ca pot ajunge sa isi puna intrebari de genul "cum am putut crede asa ceva/ cum de nu mi-am dat seama ". Dumnezeu exista, dar nu asa cum il percepe biserica si omul de rand!
Nu cred ca Dumnezeu este asa de egocentric incat sa ne puna sa traim doar ca sa lingem icoane si sa facem cruci cu 2 maini!
SaraBoss15 întreabă:
Neagracaceara întreabă: