| FataCuChitaraMunților a întrebat:

Cum îți poți controla emoțiile la examenul auto?
Este foarte important să arăți că debordezi de încredere și ești stăpân pe mașina ce o conduci.
Cum să nu te pierzi în situații limită, dacă țipă cineva la tine?

8 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Teoretic nu va tipa nimeni la tine la traseu, mai sunt si politisti d-aia duri care o ard aiurea cand te simt ca nu stapanesti masina si esti mai emotiv/a, atunci risti sa gresesti si sa tipe, dar rar de tot am auzit, acum ca traseul este filmat nu mai fac d-astea, nu mai au voie sa intimideze concurentii, sa ii fenteze zicand sa o iei pe interzis sau pe sens unic cum era inainte, acum doar iti spun ''mergem inainte, facem stanga/dreapta'' si indicatii de genul, mai o parcare, adica e un motiv in plus sa iti stapanesti emotiile.

La examen trebuie sa te duci stapan pe tine, sa stii de ce te duci si pentru ce esti acolo, daca stapanesti emotiile si stii sa aplici regulile in trafic foarte bine si respecti indicatiile si mare atentie, sa nu te grabesti ca atunci le comiti cel mai aiurea. Atentie, determinare si sa stii regulile foate bine, daca le ai pe astea nu ai cum sa pici, daca dai si de un politist care pe fata lui se traduce ''eu iti dau permisul, tu trebuie sa fii sigur/a pe tine" atunci chiar nu ai de ce sa-ti faci probleme.

| Drimmero a răspuns:

Bravo, prostane, spune-i direct ''da, o sa ai emotii, o sa-l pici." Daca tu faceai pe tine cu stropi cu politistul in dreapta nu inseamna ca toti am fost asa.

Dupa logica ta, trebuie sa dea bani ca sa nu aiba emotii. Da-mi voie sa-ti zic ca esti cea mai mare petarda de pe site-ul asta.

Inca o chestie, bai lache, in ziua de azi nu se mai fac asa usor manarii pe la traseu, examenul e filmat, se fac cercetari pe baza filmarilor imediat daca e ceva suspect. Poti sa nu ai emotii mari sau chiar deloc la traseu, daca esti stapan pe tine nu ai vreun motiv sa ai emotii, mai bine nu raspundeai,, ti-o zic sincer.

| cristi202 a răspuns:

Cînd am trecut printr-un seminar, una din cerințe era vorbirea in public. Fiecare student trebuia macar o data sa aiba o astfel de experienta in fata a aproximativ 150 de altii studenti. Eu am incercat de mai multe ori, știind că e un punct slab al meu, tot din cauza emotiilor. L-am întrebat odata pe un profesor, innascut pentru a vorbi in public, ce e de facut cu emotiile. Raspunsul lui a fost ca suntem oameni, si ca e normal sa simtim, sa ne implicam. Zicea ca si are emotii de fiecare data cand trebuie sa vorbeasca in public. Nu m-a multumit raspunsul atunci, dar am inteles mai tirziu. Fara implicarea emoțională, ar fi mult mai grav, am deveni pasivi si expuși cu adevarat greselilor. Dar tocmai faptul ca suntem "in priza" ne face sa fim atenti si sa cautam sa dam ce e mai bun din noi.
Lasă emotiile sa isi urmeze cursul. Nu e o problema atita timp cit nu te fac sa crezi ca totul e o tragedie.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Incearca sa fii revoltata pe aceste lucruri, oarecum... sau sa o faci pentru ca vrei. Iar daca alegi una dintre variantele de mai sus, in care ii arati politistului ca vrei cu adevarat sa iei permisul, ii arati ce stii, te gandesti ca o sa reusesti si ca ai reusit deja... restul nici nu mai conteaza happy

| Jus7t a răspuns:

Hei fata, are băiatu' ceva ce te face să uiți de emoții, nu face mult :*winking psssst! DROGURI.

N-am nimic, glm și eu.
Dacă ai putea să faci practică undeva într-un loc sigur cu mașina unui prieten de exemplu (el să fie cu tine) și așa să te înveți mai bine cu mașina, ai putea să te înveți cu ea și să mai reduci din emoții însă nu poți scăpa 100% de ele.
E normal să le ai, nu te condamnă nimeni din mașină că o să le ai, tu doar ești atentă și îți faci treaba.

| Lucian4 a răspuns (pentru Drimmero):

Drimmero, tu raspunzi la mesaje scrise tot de tine?

| Drimmero a răspuns (pentru Lucian4):

Evident ca nu, mi-a comentat un nevertebrat si probabil si-a dat seama ce prostie a zis si si-a sters raspunsul, cam multi nevertebrati pe aici.

| Lucian4 a răspuns (pentru Drimmero):

Aaaa laughing