| KellyGreen a întrebat:

Cum pot sa imi tin respiratia sub apa mai mult timp adica 1min, 1min jumatate, 2 min.

6 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Te legi de-un bolovan mare.
O să-ţi ţii respiraţia "beton"!

| clauss a răspuns:

Prin exercitii, incepi sa ti respiratia 30 de secunde, urmatoarea scufundare un pic mai mult de 30, dupa aceea un minut, un minut jumate si cu timpul vei reusi sa ti atingi telu

| Andreea_1642 a răspuns:

Nainte sa te scufunzi sau sa te arunci in apa, incepi sa hiperventilezi (respiri de foarte multe ori foarte repede si scurt), astfel vei putea sta cu pana la 10 secunde mai mult. (pentru un om normal este un adaos destul de mare). Ceea ce te face sa te ridici din nou la suprafata nu este lipsa de oxigen, ci doar dioxidul de carbon din sange care incepe sa-l faca mai acid si astfel ii spune creierului ca nu este ceva in regula. Prin hiperventilare, oxigenul inspirat scade destul de mult aciditatea sangelui ca sa poti sa mai stai inca ceva timp sub apa. dar mai trebuie mentionat ceva caci tragand foarte mult O2 in plamani se va umple doar partea de sus ceea ce m`a facut pe mine sa tin 3min si 30 sec a fost urmatorii pasi:
1)te relaxezi
2)faci 30sec hiperventilatie in timp ce incerci sa te misti cat mai mult prin asta vei oxigena tot corpul dar fortezi
3)timp de 30sec dai tot aerul din piept si tragi cat poti de mult aer in piept.
)cand simti ca esti pregatit tragi o gura buna de aer (atentie prea mult aer te poate obosi fffffff tare deci nu trage prea tarewinking ) incearca sa-l tii in " gat " si cand simti ca aproape ai obosit dai drumul in gura si incearca sa impingi aerul in partea d jos a plamanilor pentru ca " inima " ( sangele ) isi ia aerul de jos in suswinking incercand sa impingi aerul de jos in sus vei oxigena din nou partea de jos. Inima isi va mai lua putin O2 din aerul ramas ( vei simti ca "scapi aer" ).
5) Dai aerul afara si incerci sa te calmezi ca vei deveni cam obosit dar faci din nou pasul 3 ca sa te calmeziwinking. In timp ce tii aerul incearca sa te gandesti la cu totul altceva si sa te intinzi pe pat happy. Incercand sa faci acesti pasi de cel putin 4x pe zi vei deveni expert fara sa-ti dai seama ^____^ sper ca te-am ajutat happy :*:* fundita?batting eyelashes big grin

| Andreea_1642 a răspuns:

Scz... vroiam sa spun Inaintewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exerciti dese adica in fiecare zi si inainte sa te scufunziiti iei aer in plamani si il tii si cum te scufunzii mai mult cu atat da mai mult drumul la aer mie imi merge... succes!

| ionutfotbalistu a răspuns:

Tragi aer in piept si iti ti respiratia cat timp faci asta te conometrezi si faci asta de mai multe ori si o sa observi ca o sa iti ti respiratia mai mult asta poti sa o faci si in afara apei eu asa am facut si imi pot tine respiratia 2 min dar ai grija cand te simti ametit obosit nu mai incerci te joci altceva te duci afara faci ce vrei si dupa cateva ore sau dupa o zi cum vrei incerci iari si o sa iti ti respiratia mai mult