Te expui treptat si constant in jurul lor si ii analizezi. Am avut si eu frica de caini. Si asa am facut. De regula am ajuns sa imi dau seama cand un caine are tendinta sa sara la mine. Nu pot exact sa iti explic in cuvinte, din moment ce doar "simt" cand sunt sau nu intr-un posibil pericol.
Totusi daca esti in preajma a maxim 2 caini care tind sa sara la tine, da-te spre ei amenintator cand vezi ca vor sa se apropie cu intentie agresiva, in timp ce iti mentii traseul tau. In cele mai multe cazuri odata ce treci mai departe de teritoriul lor, se vor opri la un moment dat.
Daca simt frica ta atunci nu e ok sa te expui că sa scapi de fobie, trebuie sa o faci cu pași mici și consecventi
De multe ori iti dai seama de caine dupa limbaju corpului, daca da din coada si sare e fericit sa te vada, daca e agresiv, isi arata coltii si maraie nu e semn bun. E o frica destul de comuna si nu e neaparat rau ca o ai, e oarecum normal sa te temi de unele animale. Si mie poate sa-mi fie frica daca e un caine mare, liber si se vede ca e agresiv. Deci depinde de situatie. Exista motive rationale pentru a te teme de un caine.
Ei simt omul cu intenția rea, Ei te simt dacă îți este frică de ei sau, "ai o intenție rea", nu toți câinii sânt la fel, dar sânt cei mai loialai! și de încredere Adevărată!, eu am unul
de 2 ani de zile, mise rupe inima când îl las singur în casă, dar trebuie unul din noi să meargă la muncă, altfel nu mai avem ScoobySnaks!