| 20000mAh a întrebat:

Cum să ne comportăm cu bătrânii nerespectuosi? De exemplu ieri când eram în tren o bătrână de vreo 80 ani cu un glas ruginit abia își nimerea vagonul și locul de pe bilet...iar odată ajunsă lângă locul ei insistă vehement că locul meu era al ei. Dar ea de fapt doar nu citea bine poziția locului. M-am gândit că e bătrână și nu prea știe. Oricât i-am explicat a zis Nu și Nu. E ca ea...care nu știa efectiv să citească. Și nu voia nici moartă sa se resemneze doar pentru că de fapt doar urmarea locul meu la geam și nu știa să il ceara politicos, ci să pretindă că acela e de fapt locul ei. Era destul de aroganta. Dar cu toate că deja eram cu laptopul in poala și nu aveam clar chef de invarteli am zis hai fie...să stea ea...că e dusă și nu știe multe.

Dar dacă aș fi fost insistent cu locul meu care e al meu? Dacă nu as accepta obrăznicia ei?
De ce pretind unii respect și la o vârstă înaintată dar de fapt merită o flegma între ochi? Și nu exista scuze. La vârsta de 80 de ani mulți bătrâni sunt destul de calmi și politicosi în public. Nu cu pretenții aberante și diverse apucaturi de psihopat.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Unii batrani chiar nu se descurca. altii sunt doar nesimtiti, cu aia nesimtiti nu prea ai ce discuta, nu merita atentia, oricum nesimtirea nu are varsta...

| T0T a răspuns:

Eu îi luam biletul, îi citeam locul și o duceam la locul ei. Când am ajuns locul ei îi puneam numărul de pe bilet lângă ăla de la loc și o întrebam dacă corespund. Dacă zicea nu o întrebam ce numere vede. După chemam pe altcineva să zică. Sau pur și simplu insistam pe locul meu. Eu nu prea mă pun pe locul meu oricum, dar dacă locul îmi convine și e și al meu nu l-aș fi cedat în veci, putea sta baba în picioare tot restul drumului.

Răspuns utilizator avertizat
| OldSoul a răspuns:

Explicatia mea in astfel de situatii e ca au o viata/batrante plictisitoare, si cauta si ele sa-si condimenteze batranetea cu scandal si atentie.
Am intalnit si eu o situatie gen nu mai are rost sa intru in detalii, cert e ca unii batrani cauta scandal si cearta.

| Superior a răspuns:

Eram in autobuz, veneam seara, avand o zi incarcata in care am mers pe jos doar. Vine una de 60-70 de ani si tipa si ma injura ca de ce nu-i las locul, ca la varsta mea sunt un lenes imputit si nenorocit, chiar daca in ziua aia am mers vreo 6 kilometri (dus si intors) pe un drum unde masina nu putea circula happy