| FreddieM a întrebat:

Daca acești șansa să vizitați vreodată catedrala din Liverpool, care e cea mai mare din UK si a cincea din lume, o să înțelegeți cat de avansați mental sunt englezii. La un moment dat aveam nevoie de buda, ok, erau toalete, le-am folosit după care, tot vizitând, ceva mai jos, văd o altă buda. Mirat mă apropii și citesc unde era simbolul de toaleta,,Neutral gender toilet""Dragilor, chiar înăuntru,undeva in zona altarului doar că în subteran.
Am rămas mască, recunosc, că ăștia is înainte, știam dar în asemenea loc chiar nu mă așteptam. Așa gândire și mentalitate, mai rar pe planeta. Zero discriminare, chiar și în cel mai sacru lăcaș, un vis greu de închipuit chiar și pentru persoana cu cea mai deschisa mentalitate cum sunt eu. Un sincer bravo lor.
Va las acum larg deschisa usa opiniilor.
Cheers

1 răspuns:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Merci că ne lași deschisă ușa opiniilor. Sunt roman cu dubla cetățenie. Ce spui tu este adevărat (nu am fost în Liverpool, ci majoritar in Londra), însă nu as generaliza prea mult. Europenilor le place să spună că englezii au inventat eticheta bunelor maniere. Adevărul este că e o lume foarte diferită. Te șochează (pozitiv) cat de des se folosesc "please" și "thank you". Lumea face tot posibilul sa afișeze o atitudine manierata, un vocabular frumos și educat dar există și partea cealaltă. Pe cât de manierați și elevați în gândire sunt unii englezi pe atât de ordinari și ultra nesimțiți sunt alții. In Romania nu vei vedea o femeie de 50+ ani cum terfelește o angajată fluturandu-i un card negru carbon sub nas, spunandu-i că nu a văzut niciodată așa card, că are sute de mii pe el etc. In Romania daca cuiva nu i-am plăcut masa la restaurant, se ridică și pleacă, eventual lasă un review negativ. In Anglia vor masa gratis, și o eventuală masa free ulterior, făcând scandal monstru. Daca mergi in East End in Londra, nu vezi aproape nicăieri pe cineva cu cățel in lesă. De ce? Pentru că zona e plina de emigranți din Orientul mijlociu, pentru care câinii nu reprezintă animale de companie. Sa umbli cu telefonul in mână prin anumite zone din multe orașe e pe riscul tau. E plina de puștani de 13-15 ani cu hoodies și cagule pe scutere care ți-l smulg din mana cat ai clipi. Și să nu uităm rată mai mare privind criminalitatea și omuciderile cu cuțitul nu are egal în toată Europa. Cuțitari. Asta că sa zicem puțin și din partea mai puțin frumoasă și elevată a Angliei. Și mai sunt multe, inclusiv serviciile medicale ale NHS.

Întrebări similare