E condusa naspa. Avem corupti in institutiile statului la greu. Dar cu siguranta este mult mai bine decat a fost acum 30 de ani. Mai trebuie sa asteptam inca 30 pentru a vedea o schimbare fata de astazi. Cert este ca tara asta se schimba in bine. Fie ca observam asta sau nu. Am fost o tara cu radacini comunste adanc infipte in inimile noastre. E si normal sa progresam atat de greu. Dar macar progresam.
Am calatorit pana acum prin aproximativ 10 tari. Si am urmarit si statusul celorlalte tari cunoscute de pe glob prin documentare sau vloguri. Si majoritatea au beneficiile si dezavantajele lor. Insa daca stau si trag o linie, tot in Romania mi-a placut sa stau. Probabil gandesc asa pentru ca aici am copilarit. Dar cred ca nu este neaparat cazul, pentru ca am vazut destul de multi straini care lauda tara noastra si unii chiar s-au mutat de tot la noi.
Insa daca chiar ar fi sa aleg o tara in care m-as retrage de nevoie, as alege Spania. E o tara frumoasa si o cultura la fel de frumoasa.
În România depinde de mai mulți factori de regulă.
Dar dacă stau mai bine să mă gândesc, peste tot.
De fiecare dată când mă gândesc la cât de nașpa e condusă România că de exemplu dacă eram chinezoaică, nemțoaică ș.a., nu mai știam: `tulai Doamne, no!`
.
A progresat mult în ultimii 20 de ani, dar în gândire nu prea se pare.
E condusa naspa. Avem corupti in institutiile statului la greu. Dar cu siguranta este mult mai bine decat a fost acum 30 de ani. Mai trebuie sa asteptam inca 30 pentru a vedea o schimbare fata de astazi. Cert este ca tara asta se schimba in bine. Fie ca observam asta sau nu. Am fost o tara cu radacini comunste adanc infipte in inimile noastre. E si normal sa progresam atat de greu. Dar macar progresam.
As fi vrut sa zic Japonia dar la aia e hamaleala rau, aia traiesc doar sa munceasca.
O tara nordica, oricare probabil.
Toti care au raspuns pe aici ca ar vrea nu stiu unde cred ca nu isi imagineaza cat de norocosi sunt ca s-au nascut in Romania. Ganditi-va ca aveati o sansa de vreo 16% sa va nasteri in India...
Sau in Africa... oriunde in Africa ati fi avut o viata infinita mai grea decat aici.
Sau vreo femeie care s-ar fi nascut oridunde intr-o tara musulmana.
Romania e un paradis comparat cu 70% din planeta.
Acum 30 de ani chiar era ca-n India.
Nici pe departe.
Nu aveai acces la apa potabila in Romania?
Dormeau mii de oameni sub poduri?
Defecau oameni pe strada?
Traiai in mormane de gunoaie?
Erai expus la toate bolile din lume?
Nu mai dramatizati... Europa a fost mereu cel mai bun si calitaativ loc din lume sa traiesti. Chiar si Europa de est in zilele ei proaste.
Nu neg că era și este mai bine în România, dar au fost vremuri foarte grele.
Imi aduci aminte de Guess Who, 'nu ne-am nascut in locul potrivit'. Tot in Europa, e continentul meu preferat, cu cea mai frumoasa arhitectura. Probabil partea de sud-vest, ca este calda si relativ dezvoltata economic (Portugalia, Spania, Franta, Italia). Dar si verile sunt prea fierbinti. Exista tari pe alte continente unde e frumos mai tot anul, dar sunt si periculoase/sarace.
Dormeo întreabă:
anonim_4396 întreabă:
GeorgeMih0 întreabă: