Nu te-au uitat, ai tu asteptari prea mari! crezi ca daca complimentezi mereu mai devreme sau mai tarziu cineva, macar unul/a din ei va face la fel ca tine. Ei, bine gresesti, rar intalnesti oameni care nu ies din complimente in complimente, nu zic ca e rau dar lumea nu are timp de asa ceva. Isi face timp de complimente pentru persoana care conteaza cu adevarat, adica iubita/iubitul, cu restul din an in pasti si nu se supara nimeni pentru ca asa traim toti, exceptie cei ca tine. Deci stai calma, nimeni nu te-a dat uitarii sau la o parte, pur si simplu isi fac timp de tine doar cand au mult timp liber, si atunci nu sar cu complimentele ci cu: ce mai faci etc.
Lăsând complimentele la o parte gen cand ajuti pe cineva cu bani sau cu un loc de munca sau ceva important dupa gandirea ta e bine ca nu te ajută pentru ca nu au timp sa ajute inapoi buna gândire ai, ma asteptam la raspunsuri de genul dar nu primul comentariu haha, pare ca nu mai avem conștiință ca oameni sau nu am avut niciodată
Eu nu la asta m-am referit... ai amestecat ajutorul cu complimentele! Eu ti-am raspuns cum sta treaba cu complimentele, cu ajutorul sta putin altfel dar nu prea diferit!
Deci daca ai ajutat pe cineva atunci da e normal sa te ajute si el/ea dar iar nu te astepta ca atunci cand pocnesti din degete sa fuga la tine sa te ajute. Poate atunci are treburi mai importante de facut pentru sine, iti va oferi ajutorul dar cand va fi disponibil, nu cand vrei tu! Daca cineva ar sti ca tu ai asteptari ca daca il ajuti, cand vei avea nevoie de ajutor el trebuie sa lase tot si sa fuga intr-un suflet la tine, crede-ma nimeni nu ti-ar accepta ajutorul! Asta ar insemna sa stea cu sufletul la gura cand il vei chema sa te ajute, nimanui nu-i place asta, nici chiar tie chiar daca nu recunosti! In schimb daca nu-si gaseste niciodata timp sa-ti intoarca ajutorul atunci da acea persoana trebuie uitata ca e un profitor. Ca da sunt si din astia din pacate... Ce vreau eu sa zic este ca atunci cand oferi ajutor cuiva nu te astepta sa-ti intoarca ajutorul! In primul rand ajuti ca poti si iti pasa de acea persoana nu pentru ca sa te ajute si el/ea odata! E o diferenta foarte mare cum si cu ce ganduri ajuti!
Ca si aici pe site, ajuti cu raspunsuri pe care le stii fara sa ai asteptari, desi sunt cativa care sigur nu gandesc asa dar eu vorbesc in general.
Asta e instinctul tuturor oamenilor, inclusiv al tau, chiar daca nu vrei sa admiti. Noi oamenii am ajuns atat de departe si atat de evoluati, pentru ca suntem niste fiinte cu abilitati foarte dezvoltate de a socializa.
In mod normal trebuie sa existe intre oameni o relatie de simbioza. Adica tu imi dai mie ceva ce am eu nevoie, iar eu iti dau tie ceva ce ai tu nevoie. Si asta nu consta doar in lucrurile materiale, ci si in emotii. Sa zicem ca tu esti trist in legatura cu ceva anume. Si tu atunci ai nevoie de sprijin emotional, o vorba buna, un sfat pentru a trece peste acea tristete. Eu vin la tine si te ajut din punct de vedere emotional, cu gandul ca in viitor tu imi vei face si mie la fel, sau imi vei recomanda pe cineva care poate. Asa functioneaza de fapt relatia dintre noi oamenii.
Totodata mai sunt si oameni care nu respecta acea relatie de simbioza, ci adopta un stil de convietuire parazitara, adica ei vor de la tine doar beneficii, dar nu vor sa ofere in schimb nimic. De oamenii de genul trebuie sa te feresti. De oamenii care te mananca de bani degeaba, de oamenii care iti seaca toata energia degeaba, de oamenii care iti rapesc din timpul tau pretios fara sa ai vreun beneficiu, etc.
Datoria ta ca om, este sa deosebesti aceste dipuri de persoane.
Sv95bcsi întreabă: