Pentru ca unele persoane se cred mai bune dacat media, decat restul, si cred ca au dreptate intotdeauna.
Datorita Personalitatii, temperamentului, orgoliului, pentru ca iau totul ca pe o provocare... daca nu le iese ceva la o provocare sa zicem ca o pierd'' --la provocari nu iti ceri scuze''nu?
Cine se scuza se acuza
mai bine iti ceri iertare
eu nu isi recunosc greselile facute si au un orgoliu prea amre
Dar tie de ce-ti este greu sa le ierti chiar daca nu-si cer scuze?
Eu cred ca nu trebuie sa avem asteptari prea mari de la ceilalti. Schimbarile trebuie sa le facem la noi!
Eu sunt una dintre aceste persoane si nu pot(am incercat) sa las de la mine...las rar de tot si nici atunci nu ma dau batuta...si zic scuze cand ranesc pe cineva, cand jignesc pe cineva(fara sa vreau) dar nu pot cere scuze cand m-am contrazis cu cineva, am impresia ca este mereu ca mine.stiuh ca nu este bine; dar incerc si sper ca incet incet am sa reusesc
Majoritatea nu-si cer scuze din cauza orgoliului.gandirea unora este ceva de genul "nu ma cobor eu la nivelul ala.nu ma injosesc asa tare incat sa-mi cer scuze.cu atat mai putin aluia(o oarecare persoana)"
ar cam fi 2 categorii de persoane:cele care nu isi dau seama(sau nu vor sa-si dea seama) ca au gresit si cele care isi dau seama, dar se gandesc ca nu are rost sa-si ceara scuze, sau pur si simplu nu vor s-o faca.
eu, de exemplu, parintilor nu le cer niciodata scuze. mi se pare ca nu am de ce.pentru ca nu intotdeauna au ei dreptate.si desi e vina lor, asteapta tot ca eu sa-mi cer scuze. da' n-am stiut...
o singura data-n viata mi-ar cerut scuze de la ai mei, de la mama mai exact, si asta doar pentru ca voiam sa ma intalnesc cu prietenul meu.si el m-a trimis sa-mi cer scuze, ca sa ma pot duce sa ne intalnim
in schimb.de al alte persoane...imi cer scuze. daca gresesc, de ce nu? cu totii gresim.nimeni nu e perfect.si mi se pare firesc si normal sa-ti ceri scuze atunci cand gresesti fata de cineva(asta daca merita, bine-nteles)...
nu sunt de acord cu onutzu de ce sa ierti pe cineva pe care poate-l doare undeva de tine.sau de faptul ca ti-a gresit.tocmai de aceea s-au inventat scuzele, pentru a-i demonstra celui care i-ai gresit ca-ti pare rau.nu?