| spy2o a întrebat:

De ce femeile sunt atehnice?

6 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Din cauza emisferelor cerebrale pe care le folosesc.

Barbatii folosesc in mod predominat emisfera stanga,emisfera "omului de stiinta" sa-i spunem,emisfera analizei logice,stiintifice,ordonate si rationale.
Femeile folosesc in mod predominant emisfera dreapta,emisfera "imaginatiei" s-o numim,a artistului din noi,care percepe realitatea ajutandu-se de analogii,scheme si modele,creeaza asociatii de idei,etc.

Dar,nu e cazul sa nedreptatesti pe nimeni, nu e neaparat chestiune de sex, sunt si o multime de barbati atehnici, care nu stiu sa schimbe nici un bec, asa cum sunt si femei care-ti spun in cateva secunde cum functioneaza cutia de viteze sau iti schimba o roata la masina fara probleme.
Depinde doar ce emisfera cerebrala folosesc.

| spy2o explică (pentru greece12):

Nu nedreptatesc pe nimeni, dar am intalnit foarte multe femei care nu stiu sa foloseasca un telefon sau un pc.Desigur...exceptia confirma regula.

| greece12 a răspuns (pentru spy2o):

Exceptia,da.
Numai ca,in lumea asta nebuna in care traim,exceptia tinde sa devina o regula si regula o exceptie.
Ca telefoanele au devenit mai inteligente decat multi oameni,nu e o noutate, cat despre PC-uri, nu mai vorbesc, intregi generatii nu se desurca cu ele, nu numai cateva fete.
Daca esti putin atent, vei descoperi ca sunt destui maturi care chiar se tem sa puna mana pe un PC sau nu se descurca cu un telefon.
happy

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Femeile nu sunt atehnice in mod special.
Poate asa par, pentru ca nu le ajuta fizicul pentru muncile mai "tehnice", plus ca au alte treburi in viata de zi cu zi, fata de barbati.
Dar te asigur ca majoritatea femeilor inteleg foarte bine tehnica.
Pana si maica-mea (studii superioare, experienta de zeci de ani in "birocratie", fara nici o legatura cu tehnica d.p.d.v. profesional si nici la nivel de hobby), ar fi in stare sa-mi fure meseria mea, intelege tot ce fac. Si ma ocup cu mecanica, electrica si tinichigerie-vopsitorie auto. Ea nu are nici permis, si tot intelege ce fac.
Si nu e singura. Am avut ocazia sa invat si prietene sa conduca, am cliente care vor sa stie mai amanuntit care e situatia, si n-am probleme cu ele, inteleg fara probleme.
Mai sunt si care o tin cu "nu stiu, nu ma pricep", dar aia e lipsa de interes.

| neutrino a răspuns:

Ipoteza total falsa. Sunt o multime de fete care fac cu mare succes facultati tehnice. Culmea, majoritatea sunt si frumoase!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pontru ca ele sunt mai mult sufletiste.

Întrebări similare