Total de acord cu tine. Ei spun vai sunt mici si nu inteleg, dar de fapt copilul intelege perfect ce face si stie ca nu i se va intampla nimic. Si face asa azi, face maine, si se obisnuieste asa. Si cand ajunge oleaca mai mare si parintii astia asa "destepti" se gandesc ca de-acum nu mai e mic hai sa-l invatam e prea tarziu, si e foarte greu sa-i schimbe naravul.
Si acesti gen de parinti ajung sluga copilului, si plodu' face din ei tot ce vrea, stiu si eu destulde cazuri din astea. Si pe urma cand ajunge adolscent n-o sa-i mai asculte nici dracu'.
Inteleg faptul ca parintii isi ubesc foarte mult copilul/copii dar asta nu inseamna de acum ca trebuie sa-i fac pe totul pe plac. Trebuie invatati inca de mici, ce e bine si ce e rau, si niste reguli de baza.
Sunt copii obraznici de toate varstele, idem sunt si parinti obraznici de toate formele si dimensiunile. Eu am incetat sa mai ma uit in ograda celuilalt si incerc sa fac o treaba cat mai buna in ograda mea. Nu-mi place de un om(de orice varsta) il evit si gata. Parintii, cu toate ca la o varsta frageda ai tendinta sa generalizezi, nu sunt toti la fel, de fapt nu exista 2 identici. Fiecare face ce crede de cuviinta, si fiecare dintre noi suntem responsabili pentru ceea ce facem. Mai devreme sau mai tarziu o sa suportam consecintele faptelor noastre.
Numai bine!
E bine sa fim destul de fermi cu "puradeii". Copilul meu cind era de vreo 4 ani nu vroia cu nici un chip sa-l duc eu la gradinita.Numai cu maica-sa vroia pina m-am dumirit de ce. Facea ce vroia cu ea.Nu era consignatie sa nu vrea ceva si maica-sa sa nu-i ia ca altfel facea circ, se oprea, tipa si se dadea cu fundul de pamint ca avea personalitate.Cu mine era linistit dar am vazut faza intimplator cind veneam de la munca. N-a mai servit gradinita in ziua aia dar tine minte si acum saracul si el si maica-sa.
badriel întreabă: