anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii oameni nu sunt capabili să perceapă (și să-și dea seama) de o ironie?
Am observat lucrul acesta în realitate dar și în mediul virtual.
De exemplu, un user dă un răspuns ironic (subtil) la o întrebare iar un altul ia de bune acel răspuns și scrie un eseu de pagină, crezând că rezonează cu gândirea acelui user, fără să-și dea seama că răspunsul e sarcastic. laughing

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Pai, tine si de inteligenta, de cultura, de capacitatea de a rosti in minte ceea ce a scris respectivul si de a-l impersona cumva, in felul asta dandu-si seama ca e ironie, sarcasm.
Cu cat e omul mai matur, mai cult, mai inteligent, cu atat e apt de ironie, raspunsuri retorice, sarcasm, cinism. Daca mai e si autorironie, e chiar intelept.
In interactiuni live mai ajuta si intonatia, gestica, mimica. E nevoie si de putina inteligenta sociala/emotionala pentru a dibui o ironie.

PS: in fapt, cred ca exista un simt al "ridicolului" care se dezvolta odata cu varsta, cu gradul de cultura.
Unii oameni au simtul proportiilor si al normalului, isi pot da seama cand ceva se abate de la o linie fireasca, cand apare o dizarmonie, ceva "misplaced", ceva fortat sau nenatural.

12 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Sarcasmul nu reiese prea bine în scris. În vorbire ai intonație, în scris nu o ai.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ala raspunde unei ironii cu un eseu, tu pui o intrebare despre ei... laughing
Nu cred ca studiul prostiei ajuta la ceva.
Si eu vad prostie in jurul meu zi de zi, oameni cu ochelari de cal se chinuie sa inteleaga lucruri pe care eu le-am invatat singur, la 4 ani.
Daca m-as opri la ei:
a) sa le arat rezolvarea => maine ar fi si mai prosti, neavand experienta rezolvarii de azi
b) sa le spun ca sunt prosti => intru intr-un conflict care imi consuma timp si energie aiurea.
Asa ca... Lasa prostii sa fie prosti.

| T0T a răspuns:

Ce e drept mie mi s-a întâmplat și pe dos. Credeam că unii glumesc, când erau de fapt serioși. Nu prea mai pot să cred în ironie, dacă nu văd un semn. Unii sunt atât de proști că sunt ei înșiși o ironie la adresa evoluției umane. Astfel, cine mai știe?

| J0B0MAT a răspuns:

Îmi place tare mult lucrul ăsta.

| Emma30555 a răspuns:

Unii sunt usor autisti, unii au o gandire simplista, unii nu sunt atenti

| oglindasultanului a răspuns:

Din cauza la cine este persoana, si cum suna pentru el, iar tu n-ai citit "eseul" sa stii despre ce vorbeste, ca sa-i intelegi problema.

| RxTx a răspuns:

Eu fac câte o dată caterincă de proști pentru că și în Biblie scrie că prostul trebuie bătut până la sânge.
Așa că poate ajut pe unii să se trezească din prostia lor.

Nu zic că eu as fi vreun înțelept sau mare învățat dar când unii pun întrebări demne de axinte leana și costel

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Eu în viața reală n-am pățit așa ceva. Doar pe TPU mi s-au întâmplat o dată. La cât de variate sunt ideile și ideologiile utilizatorilor de aici (și ținând cont și de faptul că sarcasmul mai poate fi indicat și de ton) e lesne de închipuit că cineva se poate păcăli, luând de bun un răspuns dat în glumă sau luând drept sarcasm și tratând ca atare un răspuns dat cu toată seriozitatea și silința de către alt utilizator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

IQ redus

| SharpEagle a răspuns:

Apropos, ai un exemplu aici, pe TPU? big grin
Sa invatam cu totii cum e cu ironia...

| anonim_4396 explică (pentru SharpEagle):

LoveSleep. Search for him.

| MirceaCalNebun a răspuns:

Unii au probleme neurologice si nu inteleg, altii cred ca sunt foarte ironici si subtili dar de fapt nu sunt.

Întrebări similare