Faptul ca, iti place de o persoana mai inainte de a o cunoaste, este absolut normal pentru ca, in subconstientul nostru, avem o imagine despre persoanele care ne plac doar privindu-le, iar fata de altele reactia noastra este de respingere, chiar daca chipul lor este frumos ca aspect fizic.
Aceste simpatii ori antipatii sunt date de simtul nostru interior care ne pune in garda fata de oamenii cu o "chimie" diferita de a noastra.
Aura noastra energetica este cea care face de fapt alegerea in locul nostru pentru ca, noi suntem fiinte de lumina si energia noastra se repercuteaza in tot ceea ce facem.
Ura in schimb este data de altceva. Persoanele care urasc, sunt cele care au probleme cu iubirea de sine, sunt nesigure pe ele si de aceea isi refuleaza sentimentele nagative asupra altor persoane, fie ca anterior acestea le-au facut un rau si nu pot ierta, fie ca sunt invidioase pe acestea si atunci in loc sa faca ce fac ele, neputinta lor o "proiecteaza" asupra persoanelor ce au reusit si care au ceea cel /cea ce uraste nu a reusit sa aiba.
Nu este normal sa urasti pe nimeni pentru ca, sentimentele tale negative fata de altii, au un principiu de bumerang, ele se intorc impotriva ta si atunci nu vad care este rostul sa iubesti. Crestinismul propovaduieste iubirea semenului tau, iubirea proprie tale persoane, ura neavand nici un loc in ierarhia acestor sentimente.
Oamenii "mici" urasc si cred ca educatia pe care o primesti de acasa are o mare importanta in felul tau de a fi ca adult.
Eu de exemplu, n-am avut fata de nimeni sentimentul de ura si apreciez ca asa mi-am putut canaliza energia spre lucruri pozitive.
La intrebarea ta Dan, cred ca acesta este raspunsul si mai cred ca, avem prea putin timp pe pamant, pentru a-l risipi urand.
Sa fiti iubiti si sa va inconjurati de persoane cu care puteti comunica si care nu va "sug" energia ca niste pirania, pentru ca mai sunt si astfel de persoane care se "hranesc" cu energia aproapelui.
Fuga dupa bunurile materiale, ce a intervenit in societatea de consum a antrenat multe rele, multa invidie si multe sentimente negative, vezi proverbul "sa moara si capra vecinului", dar cei ce fac acest lucru uita ca, nimeni nu ia cu el, la plecarea spre eternitate, nici unul din bunurile dupa care a alergat ci, doar faptele bune si renumele pe care l-a lasat ca "mostenire" celor din viitor.
1.Pentru ca simt acel ceva fata de persoana respectiva, simt acea caldura sufleteasca care te indeamna sa te atasezi de acel om!
2. Penttru ca exista foarte, foarte multa Invidie, sunt invidiosi ca unii au ceea ce altii nu au, probabil de acea D-zeu nu ne mai suporta pe Pamant, de rautatea oamenilor.
Buna.Sunt noua. Oamenii se ataseaza unii de alti din diferite motive.Pentru bani de exemplu, pentru iubire, pentru ca se plac.Nu pot sta singurii toata viata lor. Iar cu ura este simplu. Din invidie, din mandrie, din lauda. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Eu n-am vazut pana acum un singur om care sa urasca fara motiv, dar oameni care se indragostesc fara motiv vad peste tot.Nici nu poti avea un motiv cand te indragostesti, exceptand cazul in care urmaresti money. Daca ar fi sa aleg dintre cele doua fenomene cel mai intresant de urmarit mi se pare ura.Metamorfozarea omului in animal de prada mi se pare ceva la limitele intelegerii umane. Dragostea e prea...soft,previzibila
De ce ne atasam? grea intrebare.serios! nu poti spune de ce te atasezi de o persoana, mereu. uneori fiindca iti place vocea, alteori ochii, personalitatea, prietenii, cum te face sa te simti, alteori e incexplibila faza cu atasamentu, o facem pur si simplu pentru ca asa simtim![]()
iar de ce uram...la mine ura apare din invidie
doar atat...invidie, gelozie.
MelissaPrettyDoll întreabă:
tombraiderunderworld întreabă: