anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii oamenii sunt numai dupa interes? Am avut amicii care le-am dat si demancare si cand nu erau bagati in seama de nimeni eu le eram alaturi.Cum si-au facut prieteni si au banii au rupt legatura. M-am saturat de oamenii falsi!

Răspuns Câştigător
| Cata240 a răspuns:

Din pacate majoritatea oamenilor sunt asa. Ar trebui sa nu le mai dai atentie. Le va parea rau la un moment dat.

5 răspunsuri:
| ignore a răspuns:

Din pacate cu toti patim asa.Am ajuns la concluzia ca doar familia merita.Concentreaza-te asupra ta si doar foloseste-te de altii numai te lasa folosit.

| PhaseMorphXR a răspuns:

Dezamagirea ta provine in mare parte si din cauza faptului ca ai avut anumite asteptari de la acele persoane, adica ai asteptat de la ei un anumit comportament, o anumita atitudine, un anumit raspuns... lucruri care, evident, nu s-au manifestat. Propria noastra naivitate si slaba/precara noastra cunoastere a persoanelor cu care interactionam (precum si slaba autocunoastere) ne conduc in asemenea situatii si circumstante. In timp ce o atitudine plina de bunatate si compasiune este o virtute admirabila, trebuie sa tinem cont ca atunci cand daruim, e mai bine sa o facem FARA asteptari, in ideea ca facem un gest bun din toata inima, fara intentii ascunse, fara sfori atasate, fara cerinte de la persoanele in cauza (altfel gestul bun este corupt, impur) totul bazat pe o completa si adevarata intelegere a situatiei, INSA, bineinteles, fara sa cadem in capcana naivitatii. Inafara acestor aspecte tot noi vom fi cei raniti/dezamagiti. Persoane mai putin "virtuoase" sunt peste tot, lumea nu poate fi schimbata pentru a ni se potrivi imaginii noastre... atitudinea noastra trebuie sa sufere modificari (pozitive si constructive) in functie de lume. Bineinteles ca putem exercita schimbari asupra lumii, insa trebuie sa fim constienti de masura si anvergura acestor posibile impacte pe care le putem aveam asupra lumii, pentru a nu cadea in deziluzie. Nu mana este cea care se muleaza pe o manusa de cauciuc, ci invers. Cunoasterea si autocunoasterea in amanunt, impodobite cu sinceritate, obiectivitate, profunzime si absenta prejudecatilor sunt cheia. Cu aceasta cheie va fi imposibil sa sfarsesti in situatii neplacute, iar atitudinea optima este cea plina de bunatate pentru toate tipologiile de persoane, fara prejudecati si etichetari. Persoanele care procedeaza intr-un mod deplorabil nu trebuie tratate in acealsi mod (incearca sa fii tu mai bun, ca sa nu fie 2 oameni "stricati"), ele trebuie tratate cu bunatate (in masura adecvata) insa si cu indiferenta/evitare (daca un anumit comportament al lor cere acest lucru).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca o fi vina lor ca tu nu stii sa ii alegi. un prost face ce stie, e vina ta ca nu stii sa alegi bine, de ce ai avea pretentii nu stiu.

ca si cum ai lua un caine si te-ai astepta sa miaune, dar al naibi el ca latra.

Răspuns utilizator avertizat
| aniyka a răspuns:

Toti au prieteni deastia, nu ai ce face si in istorie oameni erau la fel, nu or se schimbe
crying