| izvordemunte a întrebat:

De ce unii scriu cu "ca, sh, tz" si altele asemenea? Sa fie o "ramasita" a generatiei mIRC? E chiar atat de greu de scris cum trebuie sau de apasat Ctrl+Shift si schimbat limba de la tastatura? (in situatiile in care diacriticele pot fi interpretate corect) Credeti ca e "cool" ori care e ideea?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mai multe motive: graba, neatentie, teribilism, insuficienta cunoastere a limbii romane si a gramaticii etc.
Daca vrei, poti si nu este atat de greu.
Numai bine!

6 răspunsuri:
| cosima11 a răspuns:

"phai asa se skrie may nou ph mess. e mai trendylove struck sha sthii:X"

rolling eyes scriem asa pentru ca e mai e "pă trend:X". esti mai smecher daca scrii cu ts, th, fspskkmk nu stiu, etc. probabil asa ne-am si obisnuit. eu singura prescurtare care o mai folosesc e "ca" si " nu stiu ", ca in rest m`am dezvatat. mi se pare ca ne cam batem joc de limba romana. toata lumea e mai nou cu "englezisme" gen "yeah" sau "nice", ce "sweet". oh go on

fi mandra ca poti folosi si scrie corect limba romana chiar si stand la calc pe mess sau scriind pe TPU.:*

| cretzufinish a răspuns:

Nu neaparat generatia mirc ci si actuala generatie messenger. Intr-adevar cred ca e mai cool sa scrii asa, dar unii chiar fac abuz de asemenea scris si nu m-ar mira ca si in caietele de teme sa se gaseasca astfel de scris. E treaba lor.

| georgegs a răspuns:

Nu.ca.e.cool.ori.nu.le.merge.cum.nu.imi.merge.mie.space
ori.grese.sau.asa.sunt.obisnuiti

| Classiffied a răspuns:

Nu stiu chiar nu stiu
fetleor le plac cand scriu asa
poate e sexi

| anaoi a răspuns:

Sh, tz, ca, bla bla sunt o modachatterbox
pacat este ca aceasta moda e reluata de toate generatiilelaughing

| 123456789101112131 a răspuns:

Cred ca e cool asa cred!