Pai depinde ce inseamna a fii barbat,vorbim de fizic sau de caracter,ca dezvoltarea fizica este ceva iar dezvoltarea mintala este altceva,pentru mine inseamna un barbat hotarat,cu un loc de munca, care nu e dependent financiar de parinti si care stie sa se comporte rational nu emotional, e resposabil, hotarat, serios, glumet, sociabil
Dupa 20 de ani, cand ai iesit din adolescenta si ti s-a incheiat perioada de crestere.
Depinde pe cine intrebi, o femeie poate avea N definitii precum si exemple din cartile de romantisme.
Esti barbat atunci cand din punct de vedere psihic si fizic esti pregatit sa te descurci in viata, sa te intretii,, sa ai control asupra lucrurilor si de a fi stapan pe tine!
Simplu, la varsta la care nu mai esti un copil.
Cand este acea varsta? Nu conteaza.
Sau sa iti zic altfel, cand cineva, oricine din lumea asta infinita, o sa aiba o conceptie despre tine, cum ca ai fi barbat, atunci esti barbat. Chiar daca esti pentru o singura persoana, atunci esti. Daca intr-un colt de lume, exista o floare, nevazuta inca de om sa spunem, ea exista? Stim noi de existenta ei? Nu. Deci logic vorbind, daca nu stim ce se afla acolo, credem ca nu exista, nu putem spune ca este o floare. Dar daca cineva considera ca acolo chiar este ceva, inseamna ca acel lucru, poate fi numit cumva.
Trecand peste asta, stiu ca nu la asta te-ai referit, vand vrei ceva de la viata si ai idealuri reale, indiferent care sunt acestea, poti tu ca persoana sa te numesti barbat. Chiar si daca vrei sa stai toata ziua in casa si sa nu faci nimic. Denumirea de barbat se castiga.
Insa denumirea... nu are anumite puncte de atins, conceptul difera de la persoana la persoana. Este putin abstract, dupa cate vezi din raspunsurile noastre.
PS: un barbat/femeie se considera (intr-o alta viziune) cu "acte inregula" a fi om implint atunci cand este casatorit-face un copil, are permis de conducere si a sadit un pom.
Dupa ce ai implinit 18 ani in primul rand, apoi poti sa te intretii singur- de atunci te poti numi barbat! Ca ai 30 sau 40 de ani si gandesti ca unul de 15 asta nu inseamna ca nu esti barbat cum zice alexut02 ci pur si simplu nu te-ai maturizat mintal ca sa spun asa dar barbat esti devreme ce te intretii. Bine, dupa 18 ani te poti numi barbat si daca nu te poti intretine dar nici o femeie nu te va numi asa...
Si daca vine unu de 24-25 ani si arata / gandeste ca unul de 15? Ala e matur nu? nu vezi ca n-ai logica in ce spui?) Sunt altii care nu beneficiaza de chestii materiale cand au fost mici, iar cand au implinit 16-17 ani incearca sa-si faca banii lor, ceva al lor, in timp ce altii stau inca pe banii parintilor si se comporta ca niste copii rasfatati si pe la 23-24 ani, eu asta am incercat sa explic, daca nu ai logica in ce spui, sau nu intelegi ce am vrut sa spun, te rog nu mai comenta.
Am barba de la 14 ani
Cult esti tu, asa.
Asta era valabila la romani, le crestea barba si imbracau toga virila ca sa se duca la?
Barbat te poate face o femeie, prin acelasi procedeu prin care o fata devine femeie.
Am vaga idee ca restul definitiilor sunt clisee proaste.
"Barbat te poate face o femeie"
Nu e general valabil, o femeie te poate face orice
Acum esti rautacios.
Ah, păi nu ai văzut nimic...
bati câmpii rău de tot cu răspunsul tău nu esti tu in poziție sa definești ce înseamnă un bărbat, din moment ce nu ești unul.
Eh, haide, că nu sunt eu cel mai cult om .
Eu știam că o îmbrăcau ca să se ducă la petrecere, dar dacă stă altfel treaba, asta nu mai știu.
Merge și definiția ta asta cu sexele, dar nu doar în acest caz atingi apogeul denumirii corpului, ci mai sunt și alte căi.
Acele definiții măcar au încercat :-))
Atunci putem spune că ești bărbat, căci doar ți-am scris cum stă treaba!
Mda. Cu totii aveti un fix cu batutul campilor cand nu va convine ceva, chiar daca si la intrebarile despre femei, tot voi raspundeti! Voi stiti ce ne place, voi stiti si ce nu ne place.
Imi cer scuze, nu stiam ca trebuie sa fii barbat, ca sa stii cand un baiat devine barbat!
Oare o fata cand si cum devine femeie?
Nu un mascul o face din fata, femeie?
Genialii lu' mama.
'Fata batrana', stii ce inseamna?
La voi stii care este echivalentul?
Se numeste flăcău!
Nu prea le stiti pe astea, dar e bine ca va dati experti.
Asta ne'a spus'o proful de istorie, si daca te gandesti un pic la nume, 'toga virilă', nici nu este greu sa iti dai seama unde se ducea imbracat cu ea!
Sau unora le e greu, ca dupa mintea lor, o fata devine femeie cand se descurca in viata!
Eh, că mai participau și la orgii aka petreceri, asta este partea a doua :-))
E partea a saptea, ca ma enervezi!
La orgia aia, devenea barbat, intrand si el intre picioarele unei femei!
Si in cazul nostru este la fel, un barbat face dintr'o fata, femeie.
Cred ca sunteti nebuni daca o suciti in definitii gen se intretine, ia decizii, se descurca in viata. Anticii v'ar bate cu caramida in cap, pana explicati ce intelegeti prin 'se descurca in viata'!
Eu cred că o persoană de sex feminin se numește femeie atunci când poate să conceapă un copil. Nu este mai simplu ca mine, draga mea ?
Poate sa conceapa un copil, dupa ce face sex, ca daca nu, se numeste fata, si la 85 de ani!
Sau nici tu nu stii semnificatia termenului 'fata batrana', si la voi, 'flăcău tomnatic'?
Nu te'ai descurcat in viata!
Am folosit sensul de apta! Dar cu mine ce ai, ca te-am aprobat la asa ceva
? Lasa, ca eu stiu ce inseamna acei termeni.
Nu am nimic, trebuia sa imi vars nervii pe cineva, daca Morbid a fugit. Esti barbat, suporti, este una dintre menirile voastre.
Noapte buna.
Ok, o să mai suport și altă dată . Nb și ție.
"dar e bine ca va dati experti. happy" La ce iti mai bati capul cu ei. Majoritatea expertilor in relatii de aici de pe site sunt virgini, fara sa fi avut vreo relatie la 20+ de ani.
Hmm, este ca... ironia este tentanta?
Nu a putut sa nu imi sara in ochi (sry de raspuns).
Nu stiu de ce m-am inversunat asa, chiar sunt o mie de pareri.
Azi, un tip mai in varsta mi-a spus ca barbat te facea armata. Aia care se facea in trecut, inainte de 1990.
Stai linistit.
Eram ocupata cu raspunsul tau, cel cat 'Razboi si pace'.
Este ciudat, pentru ca la exemplul acela cu floarea, poti sa inlocuiesti floarea cu orice.
Nu stiu ce ti'a sarit in ochi, dar scoate'l, si raspunde'mi.
Pai exact. Poate fi inlocuit cu orice. Am vrut doar sa subliniez ideea logica. Daca nu exista cineva, sa il considere barbat, chiar si el, atunci nu are cum sa fie considerat barbat.
Mi-a sarit un... gugustiuc. Era sa nu scap.
Păi îmi dau seama de ce iți convine tie ca unu sa fie barbat doar atunci. cuminte și ascultător cum îți place.nu credeam că îți provoc așa multi nervi. No, nu mă dau expert, acționez prost.
Logica aceasta nu este de acord ca in locul florii poate sa fie Dumnezeu?
Sa te las prada ateilor?
Naah. Norocul tau ca nu intra tocmai aici.
Mi'au trecut nervii Morbid.
Asta nu inseamna ca trebuie sa imi mai scrii vreodata ceva, sau sa citesti ceea ce scriu eu.
Bat campii, si nu merita.
Seara placuta.
De la varsta la care ai luat viata-n piept si te-ai decis sa nu mai stai acasa pe banii parintilor, de cand te-ai maturizat psihic si de cand iei propriile decizii gandindu-te bine si la urmari.
Unii se maturizeaza si de la 16-17 ani, altii traiesc bine mersi cu o gandire de clasa de a 8-a si pe la 30 ani.
Din momentul in care esti pe picioarele tale din punct de vedere financiar.
m7PGmirelapopescu întreabă: