Ateul este persoana care a evadat din iad si vine sa terorizeze crestinii cu de-ce-urile lui.Il recunosti usor dupa perechea de coarne din cap
Ateul este denumirea pe care o dau credincioşii celor ce au o altă opinie decât ei. Pentru un creştin budistul este ateu deoarece nu crede în Dumnezeu, după cum pentru budist creştinul este ateu pentru că nu crede în Budha. Există şi un ateu de default, implicit, adică cel ce nu are nici o opinie faţă de vreo religie pentru că nu a avut contact cu nici un fel de îndoctrinare religioasă (copilul nou născut). Apoi mai sunt ateii deveniţi, expliciţi, respectiv cei ce au destule informaţii pentru a concluziona că nici o divinitate nu a construit acest univers. Aici cei mai mulţi sunt oameni ce îşi explică realitatea obiectivă prin metode ştiinţifice. De obicei aceştia ajung la două tipuri de concluzii: Nu cred că divinitatea există (ateismul slab sau negativ datorită negaţiei) sau Cred că nu există divinitate (ateismul tare sau pozitiv datorită afirmaţiei). În aceeaşi oală de multe ori credincioşii (teiştii = cei ce cred în cel puţin o formă a divinităţii) îi aduc şi pe agnostici, adică cei ce consideră că nu se poate şti dacă există sau nu divinitatea. Tot aici mai introduc, eronat, pe areligioşi, adică cei ce nu au o anumită religie deşi consideră că există ceva divin.
Una peste alta ateii sunt oameni ca toţi oamenii, poate un pic mai curioşi şi mai raţionali.
Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități(Din fr. athée), el ce nu apartine nici unei religii