Buna, stiu ca e pe langa subiect dar iti recomand mai intai The Secret 2006, si Cloud Atlas uitate la astea doua filme si vei evolua atat pe plan mental cat si spiritual.
Iar vizavi de subiect, sa-ti spun un secret ce l-am aflat vazand analizand oameni, conflicte, gesturi, gandiri, vorbe etc
In ciuda faptului ca am doar 19 ani am avut si am de a face cu o multitudine de oameni care mai de care diferit si unic.
Ce am scris mai sus pare banal nu? Insa permite-mi a dezvolta, gandeste-te ca orice lucru are o origine, atunci cand te uiti la un om si poate schiteaza un gest il judeci automat nu? Si mai exact o faci pasiv de cele mai multe ori, dar nu cauti originea acelei actiuni, nu te intrebi de ce oare e asa/face asta etc?
Mai intai de toate nu gesturile sau cuvintele sunt importante, TOTUL este important, vei sta si vei analiza pe alti insa Ia spune-mi tu mi-e la drept vorbind cat de bine te autocunosti?
Vezi mai intai trebuie sa intelegi cine esti tu si cum esti tu, apoi analizand fiecare om in parte cu mare atentie vei vedea ca in final nu gesturile sunt cele ce vorbesc mai tare decat vorbele ci insasi fiinta umana ce iti sta in fata.
Imi cer scuze ca m-am invartit pe langa subiect insa per total nu trebuie sa te intrebi ce e mai important ci sa descoperi ce este important.
Sunt foarte interesata sa "citesc" pe fetele oamenilor cu care vorbesc si eu zic ca ma descurc.Chiar de curand am terminat de citit cartea "Body Language" de James Borg... Daca vrei sa afli despre citirea limbajului, iti recomand sa te uiti la serialul "Lie to me".
Nu stiu citi si traduce gesturi, dar exista carti si surse pe internet care vorbesc despre limbajul corpului. Informatiile sunt interesante, dar trebuie sa ai timp si dispozitie pentru a le lectura.
Singurul și cel mai expresiv limbaj al corpului pe care-l știu este să întorc dosul palmei spre cineva și să las în jos toate degetele mai puțin unul.
Da, eu sint atent la limbajul corpului celui din fata mea destul de mult. Eu sint om de vinzari, iar observarea reactiilor celor din fata mea ma ajuta foarte mult. Si nu numai in activitatea mea zilnica prin care in cistig banii observ atitudine interlocutorilor, ci si in restul timpului, atunci cind sint cu prietenii sau cu persoane apropiate.
Practic in permanenta receptionez semnale nonverbale de la cei cu care interactionez. Am invatat ca oamenii comunica nonverbal mai mult (si mai sincer) decit prin cuvinte. Cuvintele sint rostite pentru a ascunde ginduri!
badriel întreabă: