| MylaSorana a întrebat:

Hei,sunt Myla, am14 ani si fac tenis de performanta de 9 ani. am antrenor personal si de 2 luni si psiholog care incearca sa vorbeasca cu mine despre chestiile personale si ca sa zic asa, mai intime. dar eu nu prea am curaj sa vorbesc nici macar cu mama despre astea, poate doar cu sora mea.de 2 ori pe sapt trebuie sa vorbesc cu psihologiul, dar atunci când ma intreaba ceva nu prea ii raspun de obicei si ma simt foarte naspa.....crede ca nu mi place de ea, ca nu am incredere in ea etcetc. chiar nu stiu ce sa mai fac:{

9 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Ai mai multa increderea in ea si totul va fi bine.

| Ibrahimovic a răspuns:

Spune-i psihologului sa evite astfel de subiecte. Explica-i faptul ca nu esti genul care sa discuti astfel de subiecte si ca ti se par efectiv jenante.
Sunt aproape sigur de ceea ce simti si te inteleg. Nici eu nu as putea discuta unele chestii cu oricine, cu atat mai putin cu un psiholog.
Pana la urma psihologul trebuie sa te motiveze pentru a da totul pe teren. Ce treaba are el cu viata ta personala?
Succes! big grin

| diaac a răspuns:

Ti-a spus psiholoaga ca ea crede ca nu iti place de ea? Daca asa este, mi se pare mie ca a luat-o personal. In mod normal, un psiholog este nevoie sa aiba rabdare cu tine si sa inteleaga ca lucrurile foarte intime iau timp ca sa le poti discuta, sa ai incredere... da, este o chestiune de incredere, de soliditatea relatiei, iar asta nu este neaparat ceva rau. Ce ne-am face daca am vorbi imediat cu oricine cele mai intime lucruri din viata noastra? E bine ca te deschizi in ritmul tau si este important ca psihologul sa iti respecte ritmul. Este posibil dupa 2 luni sa fie inca perioaa de acomodare. Daca tu simti ca nu rezonezi cu ea si ca esti presata, poti sa cauti alt psiholog. Nici nu mi-e clar din ce spui cum ai ajuns la psiholog: simti nevoia tu sau ai fost trimisa (de mama sau poate ca sa fii mai buna la antrenamente). Daca ai fost trimisa si nu simti ca fiind nevoia ta, este normal sa-ti fie mai greu decat daca ar fi fost decizia ta. In cazul asta, o optiune ar fi sa discuti asta cu psiholoaga ta si sa vezi cu ce simti tu ca te-ar putea ajuta, cum ti-ar fi de folos timpul ala tie, lasand (macar pentru moment) ceea ce se asteapta ceilalti. Sper ca te-am ajutat.

| Dianaoprescu a răspuns:

Spune-i mamei tale ca nu o prea agreezi pe psiholoaga si incercati sa gasiti una care sa iti placa si tie.

| MylaSorana explică (pentru Dianaoprescu):

Pai nu am nimic cu ea, am zis mai sus. pur si simplu nu pot sa i raspund la intrebarile pe care mi le pune

| MylaSorana explică:

Nu am nici o problema cu ea, pur si simplu nu pot sa i raspund la intrebari

| anonim_4396 a răspuns (pentru MylaSorana):

Atunci la ce naiba te mai duci? sa ii mananci banii lu maicata aiurea? zii mamei ta ca esti o incapatanata si nu-i raspunzi la nimic ce te intreaba acea femeie si sa nu te mai trimita ca arde banii aiurea

| diaac a răspuns (pentru MylaSorana):

Daca nu ii poti raspunde la intrebari, asta este in sine ceva la care ar putea sa lucreze cu tine. Psihoterapia si consilierea nu sunt evaluari, nu trebuie sa stii mereu raspunsul. Poti sa lucrezi, sa explorezi impreuna cu psihologul si sa afli raspunsurile pe parcurs.

| DaniellaATha a răspuns:

Spune-i mamei tale ca nu o placi, si sa o schimbe pentru ca nu vrei sa vorbesti cu ea, spune-i ca nu-ti insipira incredere! Curaj!