anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, urmeaza sa dau bacul si mai apoi sa aplic la o facultate, m-am gandit la snspa pe comunicare si relatii publice pentru ca am inteles ca se intra cu media de la bac, dar nu stiu ce sa zic daca ar fi tocmai facultatea potrivita pentru mine. Mi-e foarte greu pentru ca am lasat totul in ultima suta de metri si chiar ma simt presata de faptul ca ar trebui sa ma apuc de o facultate imediat dupa liceu, dar mi-e frica sa nu fac alegerea gresita care ma va face sa imi pierd timpul, de ceva timp ma gandesc daca ar fi bine sa dau la medicina dentara, mi se pare un domeniu interesant, doar ca e prea din scurt si nu cred ca am timp sa invat pentru admitere in 3 luni… iar acest lucru chiar ma demoralizeaza, mai ales daca as sta un an acasa sa invat, din nou simt ca o sa imi pierd timpul degeaba.
Planul meu mereu a fost mereu sa ma mut in Bucuresti deoarece cunosc multe persoane acolo doar ca eu ma bazam sa stau la caminul facultatii nu intr-o chirie. Deci daca m-as fi dus anul asta as fi stat la camin facand probabil ceea ce nu stiu daca ma atrage cu adevarat, dar nici sa stau inca un an in orasul meu nu ma prea multumeste, ma simt pieduta si chiar nu stiu ce sa fac.
As fi recunoscatoare pentru fiecare sfat de mi l-ati putea oferi, multumesc anticipat, va rog nu raspundeti la misto.

1 răspuns:
| FreddieM a răspuns:

Orice facultate unde se intra,, gratis'' o faci degeaba, e clar ca nu e pe vocația ta. Ca sa-ti construiesti cu drag si încredere o cariera nu te pripi, incepe studiile cand te simti cu adevarat pregatita, si mai ales, alege cu criteriu, ceva dupa care tu sa fii cautata de companiile angajatoare, nu sa cauti tu. Atentie, pierzi ani buni din viata, energia ta si a celor care te susțin daca o faci doar sa fie la numar. Cele mai cautate figuri profesionale din Romania sunt in domeniul ingineriei, proiectant, constructor, chimist, apoi cel medical, mai ales ca asistentă medicala si nu in ultimul rand bancar/financiar.
Mult succes in alegerea corecta.
Cheers