| minime3 a întrebat:

Hei! Voi cate vacante aveti pe an si unde? E in regula oare (pentru psihic si nu numai) sa ai doar o vacanta pe an? Eu deocamdata nu-mi permit mai mult si ma simt frustrata din cauza aceasta... ma consider sarantoaca si pe minus financiar. Vacanta mi-o pot permite vara, in afara tarii e drept, dar tot simt ca am mai putin decat altii si tind sa ma compar. Vad mereu prieteni care pleaca si colo si colo si eu cum sunt intr-un impas financiar anii astia trebuie sa ma limitez. Cum faceti sa va simtiti in regula cu asta, cu acest sentiment de micime?! Multumesc! Am nevoie de incurajari!

3 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Ai nevoie de încurajări spui happy. Știu că este foarte dificil, mai ales prin prisma rețelelor sociale unde majoritatea afișează o viață utopică și lejeră: oprește+-te sa te mai compari cu altii. Comoara du-te mereu cu alții nu vei ajunge niciodată să te simți pe deplin satisfăcută de propria viață și aceasta din urmă va trece repede repejor pe lângă tine, mohorâtă, cu lipsuri închipuite etc. Peste noapte ești plină de bani. Vecinul își cumpără Mercedes. Tu îți iei Ferrari sa îl devansezi. Vecinul își cumpara 5 Ferrari și un Bugatti. Tu îți cumperi avion. Nu se oprește niciodată comparația și este extrem de toxică. Bucură-te de lucrurile mici din viață nu doar de cele mari. Fii mulțumită și mandra de tine însăți, că din propriile realizări poți face una sau alta. Alții se bucura să aibă niste orez și cartofi să mănânce. Unii din noi am uitat sa ne bucuram de viață în esența ei. Personal îmi permit foarte multe, dar în 7 ani am lucrat non stop înafara de o singură lună de concediu de ex. Acum sunt mai chibzuit și nu mai renunț la timpul meu liber sau vacante. Uneori nu merg nicăieri, alteori prin țară, alteori afara. O dată, de mai multe ori pe ani, nu contează. Contează să mă bucur de fiecare moment, indiferent unde îl petrec. Numai bine.

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu nu prea merg in vacante pentru ca ma obosesc. Ma oboseste drumul, aglomeratia, faptul ca stau departe de casa (am si o oarecare anxietate) si nu simt nevoia sa plec undeva, nici nu am job stresant. Daca problema e ca altii pleaca si tu nu pleci si de asta te simti prost, de ce te-ar interesa ce fac ei? Poti sa spui si tu ca ai fost nu stiu unde chiar daca nu ai fost ca nu te verifica nimeni. Si daca vrei vacante ieftine, e o pagina pe Facebook "aventurescu" care posteaza oferte foarte bune gen 100 euro 3 zile la Roma zbor si cazare incluse ceea ce eu cred ca si-ar permite toata lumea

| angel6lust a răspuns:

Eu nu prea-mi permit vacanțe, dar fiind aproape de frontieră, mai merg în Ungaria și mă întorc mai pe noapte.