Întrebarea asta e pe bune? Crezi că un cutremur masiv s-ar simți doar în anumite zone din București, nu și în altele? Și că cineva ți-ar putea spune în avans care zone vor fi cele mai sigure?
Și ce spanac vrei să spui cu "sa dureze câteva secunde și să se oprească anul 2025"?
M-am referit că suntem în anul 2025
Ah, bine că ne-ai spus în ce an suntem. Eu credeam că suntem în 2016.
Un cutremur se manifesta pe suprafete mari de la 10km la mi de km, nu poate fi local doar in cartierul x-ulescu in conditii naturale, dar daca ai o cladire macheta la scara e alta treaba.
Da, poate dura cateva secunde dar nu poate opri anul adica timpul la cum te-ai exprimat, poti percepe personal pentru cateva secunde ca se incetineste timpul dar cam atat.
Daca vrei sa nu "mori bine" la un cutremur fa-ti sau inchiriaza o casa dedicata anticutremul de prefarat doar la parter, cu materiale dedicate gen cuburi lego din beton cu garnituri din cauciuc, casa din baloti de paie material flexibil si antifoc, casa pe semisfere mobile, cladire cu pedul, etc.
Nu la zona trebuie sa te uiti ci la constructie. Degeaba stai la periferia cutremurului daca apartamentul sau casa nu rezista.